Kinek kellene engednie ebben az esetben? Mi lehet a megoldás?
Együtt élek anyámmal, a második férjével és két féltesómmal. A párom is egyre többet van nálunk. 30 éves nő vagyok.
Anyámék egyre többet mondogatják, hogy igazán kereshetnék valami albérletet a párommal, mert túl sokan vagyunk és mivel hamarosan babát is szeretnénk, itt lenne az ideje az önállósodásnak.
A ház az enyém, a nagyszüleim íratták a nevemre. Tény, hogy születésem óta itt élek, élünk, így ők az évek alatt többet költöttek a házra mint én és itt rendezték be az életüket, de azért mégis igazságtalannak tartom, hogy nekem, nekünk kellene elköltöznünk.
Anyagilag sem tudnánk megoldani, mert a picivel itthon töltött időszakra tesszük félre a pénzt. Ezzel együtt még egy albérletet nem tudnánk fenntartani.
Nem kicsit kusza történet, ne is haragudj.
Először azt írod, a szuletesed óta ott éltek, aztán azt, hogy 6 éve kaptad. "Ok az évek alatt többet költöttek a házra mint en" aztán "en fizettem a felújítást"
"Eladom a házaMAT, x időn belül légyszíves költözzetek el, ha nem akartok lakhatás nélkül maradni."
Szerintem ez elég löket lenne, aztán ha elmentek, zárcsere, és éld az életed a pároddal és a gyerekeddel.
14 es mit nem értesz?? ott él születése óta, a nagyszülőké apai volt a ház. Gondolom apuka meghalt. Anyuka újra férjhez ment. Maradtak ott. NAgyszülők aztán úgy gondolták idősek, és az amúgy is örökösükre, unokájukra iratták a házukat. Ő szempontjukból ugyanis, csak a kérdező gyis az örökös.
A kérdező anyukája eleve a kérdező lévén lakhat ott csak. Nagyszülőknek ugye nem rokon.
Mi ezen a zavaros? (ok azt csak feltételezem, hogy apuka meghalt... de így van értelme... nem egy olyan ritka történet...)
az egészben a kérdező anyukája a zavaros, hogy sose megse próbált önállósodni az anyósáéktól. illetve az új férj, aki gyereket vállalt úgy annó, hogy szivességből lakhatnak valahol...
a kérdező 6 éve fizetett egy felújítást, de születésüktől ott laknak, nyilván az anyja többet tett bele így úgy gondolja. (ez nem is biztos.. de nyilván ki szamol utána)
eddig leírtakból ez látszik. neked mi ebben a zavaros??
Igen, születésem óta itt élek, mert a szüleim itt éltek. Fél éves voltam, mikor elváltak. Apu költözött el és a nagyszüleim megengedték, hogy amíg a tanulmányaimat be nem fejezem itt éljünk. Anyám 2 éves koromban jött össze a második férjével és kisebb nagyobb szünetekkel azóta is együtt vannak.
Nem akarok velük kiszúrni és nem is azonnal kellene költözniük, mert még legalább 2-3 évig nem tervezünk babát, csak simán rosszul esik, hogy ők minden megbeszélés ellenére minket akarnak kitenni a házból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!