Kinek kellene engednie ebben az esetben? Mi lehet a megoldás?
Együtt élek anyámmal, a második férjével és két féltesómmal. A párom is egyre többet van nálunk. 30 éves nő vagyok.
Anyámék egyre többet mondogatják, hogy igazán kereshetnék valami albérletet a párommal, mert túl sokan vagyunk és mivel hamarosan babát is szeretnénk, itt lenne az ideje az önállósodásnak.
A ház az enyém, a nagyszüleim íratták a nevemre. Tény, hogy születésem óta itt élek, élünk, így ők az évek alatt többet költöttek a házra mint én és itt rendezték be az életüket, de azért mégis igazságtalannak tartom, hogy nekem, nekünk kellene elköltöznünk.
Anyagilag sem tudnánk megoldani, mert a picivel itthon töltött időszakra tesszük félre a pénzt. Ezzel együtt még egy albérletet nem tudnánk fenntartani.
hát elég jófejek voltak akkor az apai nagyszüleid.. anyukád meg elég fura, ha a 19 es válaszod igaz... nehéz ügy lesz... most fel kell nőnöd az tuti. jómegoldás nem lesz. MEt vagy lenyeled a dlgot, és te költözöl ki a saját tulajdonodból, de anyukádék tuti lehúznak majd mindig, ha ennyi idő alatt nem is próbáltak lépni, Vagy megküzdesz az önállóságodért, és anyád és a férje nőnek fel, és megköszönik a nagyszüleidnek, apudnak, hogy eddig is ittlakhattak.
Én az egészben azt nem értem, hogy anyádat meg nevelőapádat hogy nem zavarta az egész szitu??? Döbbenet.. bár láttam már furábbat is, az tény...
Lehet lepontozni, én kipenderíteném őket. Ha saját családot akarok mindenképp.
Én amikor a következő alkalommal megemlítik, hogy kellene keressek albérletet akkor megemlíteném én is, hogy mégis minek keresnék, ha ez a ház az enyém. Aztán ahányszor emlegetnék én is emlegetném. Ha pedig oda kerülne a sor, akkor a barátom is beköltöztetném, s nem hátráltatna a gyerekvállalásban sem.
Vagy egészen egyszerűen eladnám a házat és vennék egy másikat, ahová már nem jönne a család.
2 30 éves dolgozó ember aki nem tud megfizetni egy albérletet annak nincs pénze önálló életre
ha erre nincs pénz a házat se tudnátok fenntartani
ha most sincs pénzed 6 éve miből lett volna...
A környéketeket mennyibe kerül egy akkora albérlet, amekkorát anyukád foglal a lakásból? Legközelebb közöld vele, hogy nem hogy te (ti) költöztök ki, de ha ezt folytatja, akkor x Ft-ot, mint lakáshasználati díjat havonta fizessen.
Nagyon furcsának tartom, hogy kb. 50 évesen számukra rendben van, hogy a lányuk házában, gyakorlatilag a lányuk rovására élik világukat, sőt, még elvárnák, hogy te tiplizz a saját házadból.
Elmész ügyvédhez, hívsz egy költöztetőcéget és kirakod őket. Mindenki megy a dolgára.
Anyád férje még egy lakást sem tudott felmutatni?
Érdekes egy banda vagytok..
Ja, hogyha ráadásul apai nagyszülők, akkor aztán végképp nincs ott keresnivalója az anyád pereputtyának.
Az érthető hogy ragaszkodnak a házhoz, én is azt tenném ha a seggem alá tolnának egyet...
Azért ez nem annyira egyszerú, még ha a kérdező nevén van is a ház.
Az anyja ha jól értem, 28 éve van a mostani féjével...tehát jóformán együtt nevelték fel. Hogy nem tudott a pasi egy házat felmutatni, az lehet, de gondolom ennyi év után közösen tettek a házba mit lehet.
Ott élték le az életüket, most a 30 éves kislány öregségükre kidobná őket, menjenek ahova akarnak...a mai lakásviszonyok melett. Azokat, akik felnevelték. Hát jog ide vagy oda, ehhez is pofa kell!
Hogyne lenne joga ott élni az anyának, ha a tulajdonos anno ezt megengedte. 6 éve a kérdező tulajdona, előtte a nagyszülőke volt. Nekem lesulne a bőr a kepemrol, ha ki akarnám tenni a szüleimet és a testvéreimet egy házból amiért én nem dolgoztam, amit ők tartottak fenn és ami csak úgy hirtelen az ölembe pottyant. Jogilag sem tudod hirtelen kipenderiteni őket, pláne, ha a testvérek kiskorúak. A megbeszélés az egyetlen mód. Leulni és elmondani, hogy figyelj anyu, ugye tudod hogy ez az én házam, innen nem nekem kell albérletbe menni, hanem nektek. X idő múlva szeretnék itt önállóan, a Pistivel élni, gyereket vállalni. Légyszíves keressetek albérletet ti.
Azt be felejtsd el, hogy mivel ők is költöttek a házra, a költségek felét simán kovetelhetik
#27: Szerintem a lánynak ez eszébe sem jutott.
És ahhoz nem kell pofa, hogy az anya, aki válás után az apa családjának jóindulatából maradhatott a házban, ki akarja tenni a saját lányát, aki a ház tulajdonosa?
Főleg, hogy már eddig is jóval tovább maradtak, mint ahogy a megállapodás szólt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!