Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti maximum a gyermeketek hány...

Ti maximum a gyermeketek hány éves koráig támogatnátok a taníttatását?

Figyelt kérdés
Vagy szakmailag meddig? Első diploma, második diploma, alapképzés vagy mesterdiploma, esetleg doktori?
2015. okt. 20. 22:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

én itthon élek, a szüleimmel, az egyetem városban lakunk.

azt mondták Msc végéig gondoskodnak arról, hogy egyetem mellett ne kelljen dolgoznom. zsebpénzt nem kapok, de a könyveket /jegyzeteket kifizetik az egyetemre, meg reggel itthonról viszek ugye kaját. szóval nekem ez is nagy segítség.

nyáron dolgozni szoktam, és meghagyom év kozbenre is, hogy tudjak belole venni ruhákat, vagy elmenni szórakozni, vagy ha jon a karácsony ebbol veszek ajandekokat:)

nyilván allamin vagyok. úgy félévente max 10 ezer volt eddig a költség, mert igyekszem csak fenymasolatokra kolteni, vagy kivenni a könyvtárból. ha eredetibe megvennem a könyveket kb 50E lenne félévente. ennyit nem lenne pofám elkérni tőlük.

nem vagyunk olyan tehetosek, kb 250 ezret keresnek ketten együtt. de nincs hitel, saját házban élünk, nincsenek káros szenvedélyeik.

most tudom, hogy le leszek pontozva, mert itt az a menő, aki már 14 éves kora óta teljes munka időben dolgozik, és vezeti a háztartást még a suli mellett.

egyébként ha messze laknank az egyetemtol, akkor nyilván dolgoznom kéne év közben is, mert úgy többe lenne az életem jóval. (koli vagy albérlet)

2015. okt. 21. 07:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim az mondták iskolára nem sajnálják a pénzt, ha az előrelépésemet, boldogságomat szolgálja és hogy ez ne zavarjon, mert megtehetik. Az alapdiplomát államin csináltam, de pénzeltek, a posztgraduálisra diákhitel 2-t vettem fel, amit átvállaltak, most kezdtem el egy olyan szakmát,amit gyerekkorom óta csinálni akartam, ezt is támogatják, mellette már dolgozom. Azért csinálják, hogy nekem a munkámból több pénz maradjon a zsebemben, mert jelenleg nem valami fényes az a minimálbér... 26 vagyok és nem otthon lakom.
2015. okt. 21. 08:36
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

az első használható szakmáig. Ha ez egyetem és msc amit választ, akkor annak végéig, ha okj, szakmai képzés, akkor annak végéig.

de az, hogy valami amivel el tud indulni legyen a kezében fontos. Nyilván aki orvosira jár tovább szorul a szüleire, mint aki kőművesnek tanul. De a léyneg,h ogy egy általa választott szakmát, legyen az bármi amiben tehetsége van, ki tudjon tanulni.

2015. okt. 21. 09:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel tanulasrol van szo, ezert nem kotom korhoz. Ha szukesge lenne anyagi tamogatasra a tanulmanyait illetoen, akkor barmikor megtennem.
2015. okt. 21. 11:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért előbb tisztázni kéne mit értesz támogatás alatt.

Pl.én most gyesen vagyok, saját pénzből fizettem be tanfolyamra, és anyukám vigyáz a lányomra amíg tanulok, hogy könnyebben menjen. Én ezt is a tanulmányaim támogatásának veszem, pedig teljesen önerőből finanszírozom az életem, külön élünk.

2015. okt. 21. 13:08
 16/18 anonim ***** válasza:
86%
Érettségiig tuti,ha tovább tanulna és bírnám anyagilag akkor az első diplomáig,ha nem lenne rá pénzünk akkor neki is kellene diákmelót vállalni.30 éves koráig biztosan nem ahogy mostanság divat...
2015. okt. 21. 14:00
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy kisgyerekkorától sokat mesélnék neki arról, ami nekem nem jött össze, hogy véletlenül se kövesse el azokat a hibákat, amiket én elkövettem. Nem, nem buktam ki sehonnan, csak épp nem a megfelelő irányba sikerült tanulni.

Ha már tudnám, hogy ismeri az oktatási rendszer, meg a munkába állás buktatóit, addig támogatnám, amíg tudnám.

2015. okt. 27. 14:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Legalább ötször volt már ugyanez a sztori ugyan

ezekkel a részletekkel. Legalább a gyerek nemét megváltoztathatnád a történetben..

2021. febr. 18. 05:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!