Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként támogatnátok ebben?

Szülőként támogatnátok ebben?

Figyelt kérdés

Most szeptemberben kezdem majd az egyetemet az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Igazából legbelül tudom, hogy nem az a vágyam, hogy jogász legyek, csak februárban annyira nem tudtam még, hogy mit szeretnék kezdeni magammal és a legjobb barátnőm és a barátom is az ELTE jogi karára jelentkeztek, plusz tudtam, hogy anyáék is büszkék lennének rám (ügyvédek), ezért én is ide jelentkeztem. Felvettek, kaptam saját lakást, mindenki boldog. Viszont én most találtam egy képzést, ami érdekelne...

A Mod'Art International iskoláról lenne szó, ahol divatmenedzsmentet szeretnék tanulni. Ezért úgy gondoltam, hogy a jogot első évben nappali képzésen tanulom, majd átmegyek levelezőre és a divatmenedzsmentet fogom nappalin tanulni. Csak attól félek, hogy a szüleim úgy fognak ehhez hozzáállni, hogy ez nem is igazi szakma, semmire nem fogok vele menni és idő-, pénzpazarlás. Mert a barátom így áll hozzá... Bár Ő már kiskora óta a jogra készül és tényleg érdekli ez az egész, nem azért jelentkezett, hogy ne lábat lógasson, amíg ki nem találja, mi lesz vele.

2015. aug. 21. 23:21
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
A jognak semmilyen területe nem érdekel?
2015. aug. 21. 23:37
 2/7 Vacuolum ***** válasza:
81%
Szerintem pont így fognak hozzáállni, de szerintem akit nem érdekel ez a "szakma" így áll hozzá egy ilyen képzéshez.
2015. aug. 21. 23:39
 3/7 kakasfajzat válasza:
73%
Te életed te választásod csak a tálaláson dolgozz mert nem mindegy hogyan adod elő legyél céltudatos.
2015. aug. 21. 23:48
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, van-e idősebb tesód, aki küszködött továbbtanulási gondokkal, akkor könnyebb lenne talán beadnod nekik. Mivel szülőként megjártam a hadak útját ilyen téren, azt mondanám neked, hogy oké, tanuld azt, ami tényleg érdekel (és valszeg még jól is élhetsz belőle), de tegyél bele apait-anyait.

Azt azért gondold végig, bírni fogod-e a párhuzamos képzést, pláne úgy, hogy az egyik nem is vonz igazán. A szülők kedvéért nem érdemes megkockáztatni, hogy két szék között a pad alá esel.

2015. aug. 22. 00:32
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Támogatnálak. NEM azért, mert úgy gondolnám, hogy jó ötlet, hanem mert a gyerekem vagy és a TE életed (egy szülő ezen a ponton már nem szólhat bele - vagyis perzse megpróbálhatja, de legtöbbször többet árt vele, mint használ). Ha utólag kiderül, hogy igazad lett, akkor jó, ha az derülne ki valamiért, hogy mégsem, akkor is tapasztalat, (aminek esetleg "meg kell fizetned az árát", de ezért neked kell vállalnod a felelősséget) és ha nem futhatnál neki, soha nem derülne ki, melyik, és életed végéig elkísérhetne az érzés, hogy (esetleg) mit hagytál ki, milyen lehetett volna az életed.
2015. aug. 22. 07:49
 6/7 piroska és a farkas ***** válasza:
Szülőként számomra az lenne a fontos, hogy a gyerekemnek CÉLJA legyen. Hogy bútorokat akar restaurálni, motoros mentős akar lenni, vagy bármi, amiben azt látom, hogy a képességeit ki tudja használni, tesz érte és érdekli, akkor igen, támogatnám. A helyedben azt gondolnám át, hogy van - e értelme elvégezni a jogot csak azért, mert a szüleid ügyvédek... szerintem nincs. ha azonban van/lesz rá kapacitásod és a későbbiekben a jogi ismereteidnek hasznát tudnád venni, úgy nem kéne hanyagolni. Mindenesetre első körben úlj le velük, és mondd el, hogy megtaláltad, ami érdekel. A barátodat most hadd ne minősítsem...szerintem szerencsés vagy, h még időben felismerted, h mi érdekel, nem szép dolog törögetni a szárnyaidat. Mit mondott volna, ha egyszercsak azt érzed, h bölcsis dadus akarsz lenni? Hogy annak sincs értelme, mert hogy lesz belőle karrier?
2015. aug. 22. 14:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Az nem érdekli őket hogy te mit akarsz?
2015. aug. 22. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!