Szülőként támogatnátok ebben?
Most szeptemberben kezdem majd az egyetemet az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Igazából legbelül tudom, hogy nem az a vágyam, hogy jogász legyek, csak februárban annyira nem tudtam még, hogy mit szeretnék kezdeni magammal és a legjobb barátnőm és a barátom is az ELTE jogi karára jelentkeztek, plusz tudtam, hogy anyáék is büszkék lennének rám (ügyvédek), ezért én is ide jelentkeztem. Felvettek, kaptam saját lakást, mindenki boldog. Viszont én most találtam egy képzést, ami érdekelne...
A Mod'Art International iskoláról lenne szó, ahol divatmenedzsmentet szeretnék tanulni. Ezért úgy gondoltam, hogy a jogot első évben nappali képzésen tanulom, majd átmegyek levelezőre és a divatmenedzsmentet fogom nappalin tanulni. Csak attól félek, hogy a szüleim úgy fognak ehhez hozzáállni, hogy ez nem is igazi szakma, semmire nem fogok vele menni és idő-, pénzpazarlás. Mert a barátom így áll hozzá... Bár Ő már kiskora óta a jogra készül és tényleg érdekli ez az egész, nem azért jelentkezett, hogy ne lábat lógasson, amíg ki nem találja, mi lesz vele.
Nem tudom, van-e idősebb tesód, aki küszködött továbbtanulási gondokkal, akkor könnyebb lenne talán beadnod nekik. Mivel szülőként megjártam a hadak útját ilyen téren, azt mondanám neked, hogy oké, tanuld azt, ami tényleg érdekel (és valszeg még jól is élhetsz belőle), de tegyél bele apait-anyait.
Azt azért gondold végig, bírni fogod-e a párhuzamos képzést, pláne úgy, hogy az egyik nem is vonz igazán. A szülők kedvéért nem érdemes megkockáztatni, hogy két szék között a pad alá esel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!