Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik így "nevelik" a gyerekeik...

Akik így "nevelik" a gyerekeiket, azokkal egyszer csak mi lesz?

Figyelt kérdés

Tehát azok, akik egyfolytában kitörlik a csemete popóját, meg még a wc-re is autóval viszik a csemetéjüket, és még az utca másik oldalára sem ment a gyerek egyedül, mert ugye otthon nyomkodja egyfolytában az "okos" telefonját.

Fogalmuk sincs, hogy mi az, hogy villamossal, busszal, metróval kell 1-2-X megállót menni (és nem azért, mert az elnök csemetéi, hanem olyan "átlagos" mai gyerekek)

(8-14 éves korosztályra gondolok elsősorban)

Hogy lesz ennek vége?

Tehát mondjuk a "gyerek" betölti a 30. vagy a 40. életévüket, és akkor hirtelen elvágják a köldökzsinórt?

Vagy ez hogy működik?

Tényleg kíváncsi lennék rá, mert az ismerőseim körében több ilyen korosztályú gyerek van, és tényleg megkövetelik, hogy még 100 méterre is autóval vigyék őket, oda-vissza, és talán még soha életükben nem gyalogoltak 100 métert sem.

2015. okt. 20. 21:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Képzeld kérdező 14 éves koromig én sem utaztam soha tömegközlekedésen, egyszerűen, mert nem voltunk rászorulva, óvoda, iskola, bolt, nagyszülők, minden ami kellett megvolt helyben. Aztán vége lett az általánosnak, középiskola meg csak 30 km-rel arrébb volt. Képzeld, még minden nap sikerült eljutni az iskolába is, meg haza is. Pedig előtte azt se tudtam mi az a menetrend!

Nem mellesleg, 8-14 éves GYEREKEKRŐL beszélsz, utána meg rögtön a 30-40 korosztállyal példálózol? Lehet, neked nem megy olyan jól a matek, de van a két korosztály között egy "kis" különbség.

2015. okt. 20. 21:57
 12/26 anonim ***** válasza:
83%
Én is kocsival hordtam a lányomat általános iskolába,aztán középsulis lett,és busszal ingázik mindennap,egy másik városba,hetente 2x-3x pedig egy 3.-ba gyakorlatra.Szóval kb ennyi.Semmi baja nem lett abból,hogy nem hagytam 8 évesen,hogy egyedül járjon a suliba.
2015. okt. 20. 22:33
 13/26 anonim ***** válasza:

nekem a "területi érzékem" nem fejlődött ki

de nem mert hurcolásztak, hane mert minden egy helyen volt, házunkkal szemben az általános suli, egy utcahossz a házidoki, 2 az óvoda, mindenhol boltok..(egy x városrészen minden egy helyen)

egyszercsak elköltöztünk(gimiben elsősként)csak busszal tudtam az utat oda-vissza, amikor valami buli miatt gyalogoltunk, a végén az osztálytársam kísért haza és persze hogy gúnyt csinált belőle..

a lényeg a lényeg, felnőve is akadt, hogy pl csak metróval tudtam az utat, de el nem tudtam képzelni ezt térben, hogy honnan megyek hová.

és ez nagyobb távolságokban is megmutatkozik.

ha átmegyek egy másik városba(pl 30 km) kocsival, magamtól nem találok vissza, és ha minden nap is utazok, akkor sem rögzül be semmi az útból hogy visszafelé tudjam. inkább térkép GPS, stb

2015. okt. 21. 00:52
 14/26 anonim ***** válasza:
57%

Áruld már el, ez téged miért izgat ennyire? Hallani akarod, hogy úú gazdagák kölyke biztos valami életképtelen féreg lesz, akit egyedül rögtön elcsap az első villamos?

Bőven benőhet még a fejük lágya, te meg inkább húzd ki a citromot a valagadból, mert így is elég savanyú vagy már.

2015. okt. 21. 08:00
 15/26 anonim ***** válasza:
37%

Minket is vittek-hoztak iskolából a testvéreimmel, mert 1 iskola volt az általános és a gimnázium is.

Vinni majdnem minden reggel vittek minket, mivel időben belefért,hogy munka előtt eldobjanak minket, haza meg éppen ahogy alakult. De ettől függetlenül a külön programjainkra (pl. barátokkal ha találkoztunk), egyedül mentünk gyalog, meg haza is. Mindenünk megvolt, bár nem azért mert kihisztiztük, hanem mert megtehették a szüleink, hogy pl jobb kategóriájú telefont kapjunk stb. Képzeld, aki nem ismeri/ismerte a családi hátterünket, nem mondta volna meg rólunk a testvéreimmel, hogy hogyan is élünk, és mennyi mindenünk megvan ami esetleg egy átlag fizetéssel rendelkező családnak nincs. Mert nevelés kérdése az egész.

Amúgy elmondom neked, hogy az igazán gazdag szülők gyerekei, hiába tűnnek neked most elesettnek 14 évesen, ha a szülők olyan körökben mozognak, és ezáltal ők is, pl ha vezárigazgatók járnak hozzájuk át hétvégén, stb. 18-20 évesen már olyan körökben fognak mozogni, amilyenben te sosem. És hidd el, én ismerek ilyen fiatalt, és talpraesettebb, határozottabb mint sok 40-es 25 év munkaviszonnyal. ;)

2015. okt. 21. 10:53
 16/26 anonim ***** válasza:
Már most is sok ilyen van. Összeházasodik egy gazdag pótapucival vagy pótanyucival és probléma megoldva. Szakács, takarító, bébiszitter megcsinál helyettük mindent, továbbra is elég csak telót nyomkodni meg wellnessezni.
2015. okt. 21. 13:12
 17/26 anonim ***** válasza:

"Képzeld kérdező 14 éves koromig én sem utaztam soha tömegközlekedésen, egyszerűen, mert nem voltunk rászorulva, óvoda, iskola, bolt, nagyszülők, minden ami kellett megvolt helyben."

Az egy dolog, hogy azért nem utaztál tömegközlekedéssel mert minden közel volt, az pedig egy másik, hogy egy gyerek azért nem megy sehová egyedül mert azt akarja, hogy kocsival vigyék.

2015. okt. 21. 17:23
 18/26 anonim ***** válasza:
29%

Én ismerek ilyen embereket, akiket így neveltek, sajnos családon belül is. Ez alapján én egyáltalán nem vagyok optimista.

Valószínűleg életképtelen lúzerek lesznek, sok esetben egyenesen antiszociálisak is.

Majd az élet később erősebben adja azokat a pofonokat, amiktől kiskorukban védték őket.

2015. okt. 21. 17:24
 19/26 anonim ***** válasza:
Sok helyre visznek még most is kocsival 16/f
2015. okt. 21. 18:39
 20/26 A kérdező kommentje:

"Sok helyre visznek még most is kocsival 16/f"

Az ok, ha életképtelen vagy, de ha fél év múlva kivágod a hisztit, hogy márpedig neked jogsi (sima személygépjármű jogosítvány) kell, akkor tuti, hogy öngyilkos leszek!!!!!!

2015. okt. 21. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!