Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik így "nevelik" a gyerekeik...

Akik így "nevelik" a gyerekeiket, azokkal egyszer csak mi lesz?

Figyelt kérdés

Tehát azok, akik egyfolytában kitörlik a csemete popóját, meg még a wc-re is autóval viszik a csemetéjüket, és még az utca másik oldalára sem ment a gyerek egyedül, mert ugye otthon nyomkodja egyfolytában az "okos" telefonját.

Fogalmuk sincs, hogy mi az, hogy villamossal, busszal, metróval kell 1-2-X megállót menni (és nem azért, mert az elnök csemetéi, hanem olyan "átlagos" mai gyerekek)

(8-14 éves korosztályra gondolok elsősorban)

Hogy lesz ennek vége?

Tehát mondjuk a "gyerek" betölti a 30. vagy a 40. életévüket, és akkor hirtelen elvágják a köldökzsinórt?

Vagy ez hogy működik?

Tényleg kíváncsi lennék rá, mert az ismerőseim körében több ilyen korosztályú gyerek van, és tényleg megkövetelik, hogy még 100 méterre is autóval vigyék őket, oda-vissza, és talán még soha életükben nem gyalogoltak 100 métert sem.

2015. okt. 20. 21:15
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
60%
Nem helyes az ilyen túlzott kényeztetés, az okos telefon helyett vigyék inkább kirándulni, az ingyenes és szép. Mit fog mesélni a gyerekeinek? Azt hogy egész gyermekkorában semmit nem csinált? Az ilyen túlzott mértékű törődés miatt lesznek pl a plázacicák, és a bankkártyahalyhászok
2015. okt. 20. 21:23
 2/26 anonim ***** válasza:
69%
Életképtelen lesz a gyerek az, és idővel az anyuka fordítva várja el hogy sz__rni is autóval vigye a fiacskája. Nem nevelnek beléjük önállóságot, semmit.
2015. okt. 20. 21:25
 3/26 anonim ***** válasza:
18%
Nekem is meg a tesóimnak is adott fater egy egy pofont azt húzz a ..-ba. Viccet félre téve. Engem vittek még 10 éves koromig de csak azért mert mamámék minden reggel mentek valahova és útba esett a sulim. De sose akartam velük menni hanem ha tehettem inkább gyalog mentem. Amúgy én sem értem. Mai gyerekek semmit sem akarnak kb, csak isznak, bagóznak és verik az időt és magukat arra, hogy a szüleik eltartják és erre büszkék még a 20 akárhány évesek is. Nem azt mondom arany gyerek vagyok hisz még én is csak 18 vagyok de nem csak elverem az időm hanem iskolába járok és felső oktatási intézménybe is szeretnék kerülni és mellette dolgozok is. Báttyám idejében osztálya nagy része ezt csinálta és a pénzért megdolgozott nem csak anyucit lehúzta. Én is megtanultam, hogy nem olyan könnyű pénzt keresni viszont előnyömre volt, hogy a családban mindenki jól bánik a pénzel. A lényeg, hogy züllik az új generáció és tényleg nem tudni hova fogunk kijukadni. Imádkozzunk, hogy majd valamire valók lesznek.
2015. okt. 20. 21:29
 4/26 A kérdező kommentje:

Igen-igen, ezt én is értem, vagyis nem értem, hogy miért van így csak arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen gyerekekből mi lesz?

Tegyük fel, 19 évesen valamiért elveszítik mindkét szülőt, akkor még a szemben lévő boltba sem tudnak menni, hogy kaját vegyenek?

Nem keresnek munkát, mert nem képesek személyesen kommunikálni?

Lehet, hogy most még korai a kérdés, mert el kell teljen még 3-5 év minimum mire a mostani ilyen gyerekek papíron nagykorúvá válnak, de akkor is nagyon furcsa nekem ez az egész.

2015. okt. 20. 21:31
 5/26 anonim ***** válasza:
94%

Ismerek ilyen gyerekeket... hogy felnőttként mi lesz belőle, az csak rajta múlik, nem a szülein - lehet normális, értelmes felnőtt is.

Az viszont 100%, hogy az összes ilyen gyerek sajnos elkényeztett, hisztis - gyereknek. Aztán van, aki kinövi, megint más meg nem.

2015. okt. 20. 21:33
 6/26 anonim ***** válasza:
24%

Hisztis kis p_cs/p_csa lesz belőlük, teljesen életképtelenek lesznek, és közel 30 évesen is anyuci/apuci nyakán fognak élősködni, ha a szülők nem állnak a sarkukra. Márpedig miért is állnának a sarkukra, hát az ő picike kis egy szem bogaruknak bármikor van hely a családi fészekben... Ördögi kör, és a szülő nagyon megszívja, ha nem figyel.

Van ilyen ismerősöm.

Egyedülálló elvált anya, most 21 éves lány, és egy most 18 éves fiú gyerek. A lány egy elkényeztetett, kétszínű, pénzéhes, önző r_banc lett (tényleg az, űzi is az ősi mesterséget, csak persze azt hiszi titokban tudja tartani, 2 abortusza volt, de ki tudja mennyiről nem tud az anyja). A fiú meg egy szintén elkényeztetett kocka. Mindent megkaptak amit kiejtettek a szájukon, ha nem szép szóval, akkor hisztivel.

Mindkettő totálisan kihasználta ezt, az anyjuk most kezd rájönni, hogy nagyon elrontotta a nevelést, de már késő. Próbálta rávenni a lányt, hogy besegítsen a fizetésével a rezsibe (mivel az igény a sok 10ezres laptopra, fodrászra és csecsebecsékre megvolt, de kaját csak magának és a pasijának főzött, ha otthon tartózkodott), de a lány kiröhögte, és az anyja fejéhez vágta, hogy "Én nem kértem tőled az életet, neked kötelességed engem eltartani." Szó szerint, így.

Majd mikor az anyja azt mondta elég volt és nem ad neki semmire pénzt, összeszedett magánka valami pasit, hozzá költözött, és most az tartja el.

A fiú hasonló, csak neki a számítógép a mindene. A munka büdös, pénzt nem keres, iskolába nem járt rendszeresen már általánosba sem.

Elzüllött mindkettő.

A csaj 30 éves korára egy kiégett, rozzant szajha lesz, a fiú meg egy anyuka szoknyája mellett éldegélő lúzer... vagy hajléktalan.

Kérdésedre válaszolva, így is lehet vége.

Nem tudom, hogy egy teljesen elcseszett nevelést meg lehet-e javítani. Szerintem nem.

2015. okt. 20. 21:34
 7/26 anonim ***** válasza:
84%
A 8-14 éves korosztálynak még bőven van ideje önállósodni.
2015. okt. 20. 21:34
 8/26 A kérdező kommentje:

"De sose akartam velük menni hanem ha tehettem inkább gyalog mentem."

Igen, mert ez a normális.

De el sem hiszed, hogy hány párbeszédnek, vagy telefon beszélgetésnek voltam a tanúja, amikor is a gyerek (12-16 éves) inkább várt a bolt előtt, vagy a magántanár háza előtt, vagy az edzőterem előtt, vagy haver, barátnő háza előtt, 30-40 percet, csak hogy kocsival érte jöjjön anyuci-apuci, közben meg ha veszi a fáradtságot, akkor gyalog 15 perc alatt haza juthatott volna, villamossal 1-2 megálló 5 perc sem.

2015. okt. 20. 21:36
 9/26 A kérdező kommentje:

"A 8-14 éves korosztálynak még bőven van ideje önállósodni."

Nézőpont kérdése.

Ha az önállósodást az alatt érted, hogy saját munka, albérlet, stb, akkor ok.

De ha ennyi idősen a szemben lévő boltba még kenyérért sem mennek át, a szemetet nem viszik ki, a szobájukban nem tudnak rendet tenni, ha a 300 méterre lévő suliba nem tud átmenni gyalog, ha még soha nem utazott BKV-val egyedül még 1 megállót sem (pedig a fővárosban lakik), akkor egyik napról a másikra hipp-hopp majd csak hirtelen önálló lesz?

2015. okt. 20. 21:40
 10/26 anonim ***** válasza:
65%
Gimibe nem szokták már autóval vinni a gyerekeket, szóval igen, lehet hogy egyik pillanatról a másikra lesz önálló.
2015. okt. 20. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!