Válás után ugyanúgy marad a rendszerünk, apuka megy heti 2x a gyerekekért. Ez jó a gyerekeknek, ugye? Nem zavarja össze őket?
A férjemmel válunk, november elején el is költözik. Most heti 2x ő megy a gyerekekért oviba és iskolába, ezen nem is szeretnénk változtatni. Utána hazahozza őket, itthon fognak aludni, ugyanúgy megmarad az esti rutin.
Sajnos akinek ezt eddig elmondtam, mind rossz ötletnek tartja. Már arra is gondoltam, hogy gyerekpszichológus véleményét kérem. Megéri ennek kitenni a gyerekeket? Vagy bízzunk magunkban és ne hallgassunk a károgókra?
Szerintem ez így pont jó, minden ami lehet marad a megszokott rendben. Csak szerintem annyi kéne, hogyha hazaviszi őket, utána nem megy be velük, max köszön az ajtóban, mert az megzavarhatja a gyerekeket, hogy apa is hazajött...
Legyen meghúzva a vonal az apa és a te életed közt,hogy ne keltsetek hamis reményeket, a gyerekeknek meg legyen igény szerinti szabad átjárhatóság a kettő között.
Nem értem, hogy ez miért lenne gond.
Inkább az lenne a gond, ha apuka eltűnne a mindennapi életükből. Szerintem így jó, ahogy csináljátok.
És akkor mit kéne tenni? Minél ritkábban láthassa az apuka a gyerekeket, hogy érezzék, hogy elváltatok? :S
Szerintem inkább ne hallgass a károgókra.
Talán csak féltékenyek, hogy ilyen normálisan meg tudtátok oldani a válást is.
Az ismerőseidnek nincs igaza. A gyereket legfeljebb az fogja összezavarni, hogy apuka ezentúl nem alszik otthon.
Ebben a formában, ahogy ők gondolják, a gyereknek nem is kell értenie, hogy elváltatok. Legyen csak apuka az életük része. Én még arra is buzdítanálak, hogy ha hazaviszi őket, és neked ez nem teher, akkor még játsszon velük egy kicsit.
Aztán ha hazamegy, és nem értik, elmagyarázhatod nekik, hogy apu és te már nem éltek együtt, de mindketten nagyon szeretitek őket, és bármikor bármelyikőtökre számíthatnak.
Ennek ellenére nyugodtan kereshetsz pszichológust, okosabb dolgokat is tud mondani, hogy kezeljétek a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!