Normális hogy még Ennyi idősen is ilyen büntetést kapunk?
De mi a fa.szért üvöltesz? :D
Hidd el, csak magaddal cs.eszel ki. Tudom, mert én is folyton üvöltöttem, mert h.lye voltam, aztán meg ríttam, ha nem mehettem valahová büntetésből. Ha meg karót kapsz, mondd el, lehet, hogy lecsesznek, de ha utólag derül ki, sokkal rosszabb.
Én is kaptam tinikoromban, ami helyes ugyan nem volt, de jogos igen. Az öcsém most tizenöt, ha kiderül valami disznóság, bűnbánó képpel végighallgatja a lecseszest, tíz perc múlva meg vidáman kacarásznak anyummal. Én meg üvöltöttem mint a barom, aztán két napig mosolyszünet volt, én meg majd belepusztultam a bűnbánatba meg az önsajnálatba.
Egyszer próbáld meg, hogy nem pofázol vissza, tudom, hogy nehéz, de magadnak teszel jót.
Jó is az az e-napló, jót tesz a szülő vérnyomásának:-)
Az oké, hogy kamasz vagy, és mint ilyen, bizonyos értelemben módosult tudatállapotban élsz.:-) Nehéz arra koncentrálni, hogy most kéne megalapozni a jövődet, és most kéne megtanulni azt a fajta kommunikációt, ami előrevisz, és nem konfliktust generál.
Ha rosszat csinálsz (rossz jegyet kapsz, kirúgod labdával a szomszéd ablakát stb, stb), az a célravezető, ha te magad elmondod, kifejezed bűnbánatodat, és megoldási javaslatot kínálsz (amit persze meg is kell csinálni.) Például megígéred, hogy kijavítod a jegyet, elmondod, hogy következő héten jelentkezel javító felelésre, esetleg megkéred, hogy kérdezzen ki előtte. A lényeg, hogy lássa: belátod, hogy ez nem jó, és teszel érte, hogy rendbehozd. Így is kaphatsz lecseszést (dicséretet ugyebár nem érdemelsz:-), ezt meg fogadd férfiasan, csendben, mert jogos.
Hála annak a magasztosnak, hogy én nem ilyen vagyok!
Komolyan mondom, felment a vérnyomásom, ahogy olvastam.
Hiper-szuper jó generáció ez a mai. És tudjátok mi a legrosszabb? Hogy még én is ebbe vagyok.
Üvöltözik, visszapofázik a saját édesanyjának, és még csodálkozik, hogy kap egy csicskalángost? Nálunk a vödröt húztá a fejünkre, ha csúnyán néztünk..
Megmondom mi itt a gond, és itt talán szüleid hibája is: Elkényesztetettek lettetek. Még kiskorban - Miket beszélek, most is abba vagytok - olyan nevelésben kellett volna részesülnötök, mint most, és akkor talán kicsit visszább vettél volna a lendületből a felnőttek felé.
Ezt gondolom, ez az én véleményem. Lehet, nem olyan finoman fogalmaztam, bocs.
Na, akkor lássuk a tényeket.
1. Egyest kaptál. Ezért eleve ne számíts dicséretre.
2. Elhallgattad az egyest, így anyukád az e-napló ellenőrzéséből jött rá. Ezzel még súlyosbítottad a helyzetedet.
3. Anyukád üvölteni kezdett veled a fentiek miatt, és egy idő után te is üvölteni kezdtél vele. Ekkor jött a pofon.
Na, akkor látható, mit kéne tenned.
1. Tanulj normálisan, hogy lehetőleg ne kapj rossz jegyet.
2. Ha mégis becsúszik egy egyes, akkor ne sunnyogj, anyukád úgyis megtudja, amint van ideje leülni az internethez. Valld be, legyél bűnbánó - és próbáld meg kijavítani.
3. Ha anyukád kiabál veled az egyes miatt, akkor hallgasd végig csöndben, ugyanis IGAZA VAN! Mégis mit vársz, intézze el egy kézlegyintéssel???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!