Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Dohányzó szülők ti figyeltek...

Dohányzó szülők ti figyeltek a gyerekeitekre hogy ne legyen passzív dohányos?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 16:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Én dohányos vagyok. Ugyan nincsen gyerekem, de soha nem cigizek a házban, magam miatt sem. Szerintem undorító az állott cigiszag, beleívódik a bútorokba, függönybe, ruhákba, hajba. Azt a 3-4 percet a legnagyobb hidegben is kibírom a teraszon, inkább, mint hogy bent cigizzek. Soha nem élnék olyan házban, ahol büdös van a cigi miatt, úgyhogy ha gyerekem lesz sem fogok bent rágyújtani.
2015. okt. 11. 19:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Csak az erkélyen gyújtunk rá és csak akkor, ha a gyerek nincs a közelben. Én is utálom a lakásban a cigiszagot, a legnagyobb hidegben is vagy kimegyek, vagy inkább nem cigizek.
2015. okt. 11. 20:01
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak apa cigizik, de ő is minden 5 percben a lakásban és a kocsiban is egyaránt. Múltkor mentünk Linz-be és nincs valami közel, de apa azt a pár órát is végigcigizte és már konkrétan hányingerem volt tőle.
2015. okt. 11. 22:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Igaz, most már én is dohányzok, de amint mi megszülettünk, az egész család csak kint a teraszon dohányzott egy alapos festés-tapétázás után, nagyon maximum a konyhában (könnyen szellőzik). Most már felnőttünk, de ez a szokás megmaradt. :)

20/l

2015. okt. 11. 23:15
 15/19 anonim ***** válasza:

A szüleim cigiztek gyerekkoromban, de még farkasordító hidegben sem a lakásban gyújtottak rá. Soha nem fordult elő, hogy a lakásban vagy a kocsiban cigiszag volna.

Ennek ellenére volt egy 3 év a fiatalságomban, amikor masszívan dohányoztam. Aztán leszoktam. Anya lettem. Már csak nagyjából heti egyszer gyújtok rá, barátok és némi bor társaságában. Otthon, lakásban soha. Előfordul, hogy ha egyedül vagyok, és feszült, tökig lehúzott ablakokkal rágyújtok a kocsiban, de ilyen legfeljebb egy vagy két havonta egyszer van, és soha nem tenném, ha a lányom is a kocsiban ül. De nagy ritkán, ha olyan helyen vagyunk, szabadtéren rágyújtok a jelenlétében (különböző összejövetelek, szabadtéri fesztiválok). A lányom apja nagy dohányos, de kocsiban, lakásban ő sem cigizik.

2015. okt. 12. 14:04
 16/19 anonim ***** válasza:
Annak ellenére, hogy engem asztmásként tiltanak meg sajnálkoznak, rohadtul nem figyelnek oda rá... ha társaságban vagyunk, simán rágyújtanak mellettem, aztán ha megváltozik a széljárás, és felém fújja, még engem ugráltatnak, hogy üljek át. Vagy cigivel a kezükben vagy bagószagú szájjal jönnek be a szobámba beszélgetni, és persze baromi közel hajolnak.
2015. okt. 12. 14:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ja, és persze a lakásban dohányoznak. Az egy dolog, hogy nincs erkélyünk, de akkor legalább hajolnának ki az ablakon, vagy vmi, nem az asztalnál ülve...
2015. okt. 12. 14:40
 18/19 anonim ***** válasza:

Mindketten dohányzunk, de figyelünk, hogy a gyerek ne kapjon belőle (meg általában más nemdohányos se a közelben).

A fürdő a kijelölt helyiség, van ventillátor és ablak, jól szellőzik. Fürdetés előtt egy órával nem gyújtunk rá, és alaposan kiszellőztetünk. Dohányzás ellenére vadászkutya orrom van, olyan enyhe szagot is megérzek, amit a többség nem. Így a fürdőt én "előszagolom" és ha teljesen tiszta a levegő, akkor jöhet a gyerek.

Szabad térben olyan volt, hogy babakocsit lefékeztem, én két méterrel hátrébb sétáltam és ott gyújtottam rá. A gyerekre ráláttam, de nem ment rá a füst.

Ha ketten visszük, akkor felváltva vonulunk félre, addig a másik van a gyerekkel.

Autóban nincs dohányzás, ha a gyerek is ott van. Egyszer elaludt a kocsiban, nem akartuk felébreszteni érkezés után. Kiszálltunk, pár métert elsétáltunk, ahonnan még láttuk és ott cigiztünk, beszélgettünk, amíg felébredt.

Gyerekkoromban engem is zavart, hogy anyám az egész lakásban cigizett, ezért se szeretném a saját gyerekemet ennek kitenni. De az utcán nem teszek kerülőt, ha dohányos mellett sétálunk el, az a felhígult dohányfüst két másodpercig nem hinném, hogy káros. Ráadásul a fővárosban élünk, itt csak lélegezni is olyan, mintha napi 1-2 szál cigit elszívna.

2015. okt. 12. 22:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Az én szüleim kiskorom óta a lakásban és a kocsiban is cigiznek. Nem is keveset. A tesóm is ràszokott, az ő szobàjàban vágni lehet a füstöt. Én gyűlölöm, mindig szólok, hogy engem zavar a füst a kocsiban, egyedül én nem dohányzom, és jó lenne ha erre tekintettel lennének.

Az én szobàm mindig csukva van, és oda cigivel senki se jöhet be.

2020. máj. 26. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!