Más is van ezzel így?

Figyelt kérdés
Én most vagyok 12.-es, öcsém most 9.-es és nagyon idegesítő, hogy ha ő egy 4-est hoz egyből nagyon dícsérik én meg ha 5-öst is hozok kb csak annyi rá a reakció, hogy ügyes vagyok. Tegnap is 4db 5-öst hoztam és egy gyenge "ügyes voltál" volt a reakció, kb mintha éppen csak annyit mondtam volna, hogy kedd van. Hozzáteszem nem párhavonta 1x szoktam 5-öst hordani, mint öcsém, hanem rendszeresen. Egyébként öcsi nincs jobban körbeugrálva, sőt vele van a több macera. Velem meg kb semmi gond nincs, nem követelődzök, nagyon néha veszek magamnak valamit anya pénzén, (akkor is csak akkor, ha ő erőszakoskodja ki), amúgy meg a nyáron megkeresett pénzemből, meg az ösztöndíjamból állok magamnak olyanokat, hogy sminkcucc, ruha, plusz szinte minden tanár csak dícsér. Ezért is rohadt idegesítő, hogy kb egy gyenge vállveregetést alig kapok, ha jó jegyet kapok. Ha meg mondom akkor meg béna dumákkal le vagyok tudva, vagy én vagyok a szemét dög, mert ilyeneken "verem a nyálam", holott nekik így is van elég bajuk.

2015. okt. 7. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom öcsédnél már az is nagy szó, ha 4-est kap, ezért dicsérik, örülnek neki. A te ötösödnek is örülnek, de ha jó tanuló vagy, akkor ez megszokott, és sajnos sok szülő megfeledkezik a pozitív visszacsatolás fontosságáról.

Persze megértem, hogy rosszul esik, de elsősorban magadnak tanulsz, az eredményeid majd téged igazolnak.

2015. okt. 7. 17:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Világos hogy rosszul esik.

De mivel te jó tanuló vagy, megszokták már, öcséd pedig gondolom nem egy nagy ász, ezért örülnek neki látványosabban.

Mindazonáltal nem nekik, magadnak tanulsz, vigasztaljon a tudat, hogy továbbtanulásod zökkenőmentesebb lehet.

2015. okt. 7. 17:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy magamnak tanulok, mégis tök idegesítő, hogy csak azért alig kapok pár jó szót, mert hozzászoktak ahhoz, hogy jó tanuló vagyok.
2015. okt. 7. 17:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jelezd feléjük, hogy jól esne egy erősebb dicséret, téged zavar hogy tesódtól hasra esnek, neked meg csak mondanak valamit.

Mindazonáltal-nem rosszindulatból mondom-szokj hozzá ehhez, mert a nagybetűs életben nem fognak agyondicsérgetni, mert végzed a dolgod.HA jól végzed, nem rúgnak ki, kapsz néha néha elismerést, nem azt mondom, de nem fog sűrűn előfordulni.

2015. okt. 7. 17:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Leírtam már ezelőtt, hogy mit sikerült elérnem azzal, ha ezt szóba hoztam náluk. Amúgy meg tudom, hogy nem fognak majd agyondícsérgetni egy munkahelyen, de az megint más. Egy főnök, meg egy szülő közt azért különbség van szerintem.
2015. okt. 7. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt. Nálunk is öcsém volt körbeugrálva a nulla teljesítményével, engem meg le sem tojtak, aztán később meg azt mondták, hogy "ja azt hittük, hogy téged nem kell, mert magadtól is megcsinálod". Pedig én majdnem színötös voltam egész végig. Ha én hoztam egy hármas dogát fizikából, akkor órákig üvöltöztek velem... öcsém hozott egy egyest németből, mert nem volt képes megtanulni egy féloldalnyi szöveget, erre "na, lesz ez jobb is". Azt sejtem, azért nyalták eddig a seggét, mert ő a fiú, én meg a lány. Más indokot nem találok rá.
2015. okt. 7. 19:37
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Nem az volt a baj, hogy lány vagy... sok helyen inkább a lányokkal kivételeznek... sajnos..
2015. okt. 7. 20:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Dehat 17-18 eves vagy. Minek ugraljanak oromukben, hogy jol tanulsz? Ocsednel is fura, legalabbis szamomra. Mert ha kisiskolasok lennetek, ertheto lenne, de lassan felnott vagy, miert kene, hogy egy 5-osert ossze-vissza dicserjenek? Az csak egy jegy. A diplomadhoz majd gratulalnak, az azert megis valami, de egy 5-os nem akkora dolog.

De ahany haz/csalad annyi szokas es ha Neked igenyed van a dicseretre akkor valamelyest ertheto, hogy nem erzed magad jol ha nem kapsz figyelmet. Viszont ez nem jo dolog. Kesobb hatranyod szarmazik belole.

2015. okt. 7. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!