Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudsz kezdeni az ilyen...

Mit tudsz kezdeni az ilyen szülővel?

Figyelt kérdés

Édesapám alkoholista. szerinte nem, de minden nap iszik. van hogy dugiba, és sok embernek sűrűn tartozik, és az a pénz csak úgy "eltűnik" senki nem tudja mire.

dolgozik, közmunkán...50 ezret keres. ezt mind magára költi.

Anyu fizeti a kaját, számlákat, tartozásuk is van, azt is anyu fizeti.

apa lazán el van, iszik, és nagyon sokat dohányzik.Állandóan a negatív megjegyzéseit kell hallgatni, annyira lehúzza az embert...

Csak panaszkodik, neki sosincs pénze.Ha megjegyzed neki hogy talán oda lehetne figyelni arra hogy mire költi el a pénzét, akkor még ő háborodik fel.

Őszintén, ki az a mai világba aki megengedheti magának hogy 50 ezret havonta egyedül MAGÁRA költsön?

Én keményen dolgozok, van hogy napi 12 órába, szakácsként.

Hónapok óta spórolok, hogy vegyek pár bútort, mert albérletbe élek, és nem saját bútorok között.

a mosógépem 9-10 éves, már megette a rozsda, és nagyon zakatolt így lecseréltem azt is végre! ( közbe a használt kocsinkat el tudtuk adni, így ebből vásároltam a mosógépet)

Mikor édesapámnak elmeséltem, kicsit büszkélkedve hogy végre vannak saját holmijaim, és mosógép, nagy bunkón csak ennyit mondott:

" de jól megy nektek, rátok szakadt a bank vagy mivan?"

Annyira letöri az ember jókedvét, annyira megalázó hangnembe képes beszélni.

Lassan úgy vagyok vele, hogy nem is beszélek inkább vele.Mit lehet kezdeni az ilyen emberrel?

2015. okt. 7. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmit hat felnőtt ember.ha anyukádnak jo igy hat legyen.
2015. okt. 7. 13:42
 2/3 anonim válasza:
Ismerős helyzet. Az én családomban is volt/van alkoholista. Jó ideje igyekszem a negatív dolgokat minél inkább kizárni az életemből, bármilyen (akár emberi) formát is öltsön az. Mivel az apádról van szó, mindenképp megér egy beszélgetést a dolog. Ülj le vele (mikor teljesen józan) és mondd el neki, te hogyan látod az Ő helyzetét és helyezd kilátásba azt is, hogy ha nem képes változni, akkor a továbbiakban nem igényled a társaságát. Persze azt mindenképp fűzd hozzá, hogy ha segítségre van szüksége (a leszokásban), akkor bármikor kereshet, támogatod őt. Valószínűleg nem látja be azonnal most sem, hogy probléma van, de hagyj neki pár napot, hátha elgondolkozik. Ha ezután sem látsz változást, akkor ne keresd többé. Se szülinapján, se karácsonykor, semmikor. Légy következetes. Ha utána is hívogatod, vagy meglátogatod, akkor tudni fogja, hogy semmit sem ér a szavad és hiába mondasz neki onnantól bármit komolyan, üres fecsegésnek fogja gondolni.
2015. okt. 7. 13:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem is laksz vele egyutt. Egyszeruen ne menj el hozza. Minek, ha csak lehuzza a kedved?
2015. okt. 7. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!