Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit reagálnátok ha a...

Ti mit reagálnátok ha a gyereketek bejelentené hogy elköltözik, de rátok hagyja a vadászgörényét, mert az albérletbe nem viheti?

Figyelt kérdés
A lány 24 éves, szeretne a barátjával albérletbe költözni. Viszont hosszas keresgélés után sem talált olyan lakást ahol megengednék a görénytartást, vagy ahol igen, az számukra már nem megfizethető. Szóval most itt a nagy dilemma, hogy mi legyen, hiszen az albérletezés nem örökre szólna, hanem csak 1-2 évig maximum, utánna saját lakáshoz jutnak, ha addig minden jól megy. Ezért nem szeretne új gazdit keresni az állatnak, főleg hogy még fiatal, még sok boldog éve lenne a saját lakásban ha az meglesz. Megoldásként arra gondolt, hogy ott hagyja a régi szobájában a görit, és a szüleit kéri meg a napi etetésre, viszont hetente 2 szer átmenne, kitakarítani, játszani vele. Tulajdonképpen ez a heti 2 látogatás amúgy is meglenne, a családban régóta így szokás, hogy a már idősebb testvérei átjönnek gyakran, ebédelni, segíteni a házimunkában stb. Ti mit tennétek? Bevállalnátok egy ilyen terhet, vagy azt mondanátok hogy keressen neki új gazdát?
2015. okt. 6. 13:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú lennék, hogy a 24 éves lányomnak ennyi emberséget, ennyi felelősségérzetet sem tudtam átadni, hogy tudja: az élő állat nem játékszer, nem ajándékozzuk el! Az egyik válaszolóhoz hasonlóan megmondanám, hogy ha nálam hagyja, akkor az onnantól az enyém, nem rángatjuk szerencsétlent ide-oda. Igenis az lenne az egyetlen helyes út, ha addig keresne albit, amíg nem talál megfelelőt, főleg azért, mert azt írod, hogy fiatal még az állat, tehát nem rég vette csak magához, a költözést meg biztosan nem 1 nap alatt találta ki... tanuljon meg felelősséget vállalni.
2015. okt. 6. 15:43
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, épp hogy nem passzolja le, hanem jó kezekben akarja tudni, és ő is foglalkozik vele átmenetileg, amíg nem lakhat nála. Szerintem ez tök korrekt hozzáállás, mégse vágja ki az utcára...

Ha VALÓBAN jönne rendszeresen, és törődne a görivel, akkor én vállalnám. Nyilván ahogy az egyik előző válaszoló írta, ha 1-2 alkalommal épp nem jön, mert nyaral, beteg, másnap vizsgázik, azt is elnézném, de azt nem, ha teljesen elfeledkezne róla.

(Nem értek a görényekhez, nem tudom, mennyire ragaszkodnak a gazdájukhoz. Ha rosszul érzik magukat a gazdi nélkül, akkor viszont nem tartom jó ötletnek.)

2015. okt. 6. 18:27
 13/14 anonim ***** válasza:

A vadászgörény helykeresése helyett inkább albikeresésre kéne az időt fordítani. Nekünk sikerült Budapesten középméretű kutyával és gyerekkel ebben a szörnyű albihelyzetben találni, szóval elég nehéz elhinnem, hogy egy gyerektelen párnak ne sikerülne egy jóval kisebb háziállattal.

Itt nem is arról van szó, hogy a szülő megtenné-e a gyerekének, inkább az a kérdés, hogy kérdező tényleg annyira szereti-e a házikedvencét? Illetve mit csinál a kérdező, ha a szülők annyira megkedvelik az állatot, hogy nem akarják visszaadni? Volt itt már ilyen kérdés, szóval nem csak elméleti dolog.

Én el nem tudom képzelni, hogy a kutyámat lepasszoljam.

2015. okt. 6. 21:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Az állat nem egy rongybaba, akit lepasszolhatunk, amikor éppen kényelmetlen. Elég szomorú, hogy így áll hozzá. A görényért ő vállalt felelősséget, amikor beszerezte, tudta, hogy nem 1 évig él, hanem hosszabb távú elköteleződés, annak az állatnak igényei vannak, amiket ő felvállalt, amikor gazdi lett. Állatot nem addig vállalunk, amíg kényelmes tartani, amíg nem jön egy kapcsolat, amíg nem jön egy költözés, amíg nem került túl sokba... Ezek szerint van olyan albérlet, ahova mehetne, csak drágább? Akkor vegye ki a drágábbat! Nem is értem, hogy merült fel egyáltalán az,hogy nekik megfelel az is, ahova nem lehet vinni. Majd a gyerekét is így lepasszolja, ha útban van? És ne mondjátok, hogy a gyerek és az állat nem ugyanaz, mert a felelősségvállalásban nincs különbség: senki nem kényszerítette rá, hogy hosszú évekre vállaljon felelősséget, ő mégis megtette önszántából. Akkor tessék hozzá alkalmazkodni!
2016. nov. 21. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!