Hogy kérjem meg a szüleimet, hogy ne legyek kollégista?
Én a szüleidnek adok igazat. Most még bírod, de egy idő után belefogsz unni. Reggel 5:40-kor már a buszon ülsz, gondolom minimum 5-kor kelsz ha nem korábban. Este meg haza esel, eszel és alszol. Hosszú távon ez unalmas és pocsék.
A kollégium nem olyan rossz mint ahogy sokan beállítják.
Próbáld ki, ha meg nem jön be akkor még mindig lehetsz bejárós.
Kedves Kérdező!
A kérdésedből nem derül ki, hogy fiú vagy lány vagy-e. A kollégium nem olyan rossz. Annál sokkal rosszabb. Egy közeli ismerősöm a tiszakécskei kollégiumban volt nevelő. Azokkal a dolgokkal, amiket elmesélt, tele lenne a bűnügyi krónika. Csak egy példa: Több fős szobák voltak, lányok-fiúk külön. A fiúknál az egyik szobában 3-4 srác összefogott a leggyengébb ellen ès orális szexben részesítették a kissrácot. Soha nem lesz koleszos a gyermekem.
Ugyan én már nem középiskolás vagyok, hanem egyetemista, de én is ingázom 2 éve. Minden csak attól függ, hogy ki mit szeretne, illetve nem szeretne. Én nagyon nem szerettem volna koliba menni (az egy más kérdés, hogy nem is lenne rá pénzünk), szeretek minden reggel a saját kis ágyamban elaludni, ébredni, a saját szobámba hazaérni. Ez nekem megért annyit, hogy bejárjak (2-2 óra az út oda és vissza). Nem bántam meg. Nem mondom, hogy sosem voltak nehézségek, pláne télen, mikor bedöglik az összes közlekedési eszköz, de megtanultam lefoglalni magam az úton, beosztani az időmet. Mire hazaérek, fele annyi tanulnivalóm van, mint egyébként lenne, és az utazás rákényszerít, hogy tanuljak, mert különben halálra unnám magam, itthon meg úgy is csak elcseszném tévézésre, gépezésre vagy valami másra azt az időt. Szerintem próbáld te is kihasználni a buszozási időt, hogy otthonra minél kevesebb tanulnivaló maradjon, és akkor több időd marad a pihenésre.
Ugyan nem írtad, hogy milyen suliba jársz, de tényleg nagy különbségek vannak a kolik között, nyilván egy elit gimnázium diákjai sokkal nagyobb valószínűséggel töltik csendben tanulva az estéket, mint egy szakiskoláé. Ha tényleg nem szeretnél koliba menni, próbáld megbeszélni anyukádékkal, hogy te inkább utaznál minden nap, minthogy kolis legyél. Azt biztos ők sem szeretnék, hogy rosszul érezd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!