Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják azt hogy az...

Miért mondják azt hogy az ember a "szüleit válassza" miközben rengeteg pocsék családi kapcsolat van?

Figyelt kérdés
Többször olvastam itt is és más fórumokon is hogy az ember megválassza a szüleit és oda születik le,mert abban a családban van dolga.Én ezt nagyon nagyon hülyeségnek tartom,hiszen mi van azokkal akik alkoholista,bűnöző vagy egyszerűen link szülők gyerekeként születik meg?Engem pl.anyám kiskoromban vert,megalázott és a mai napig rossza a kapcsolatunk.Nem tud a pénzzel bánni,cigizik,megcsalta apámat és még sorolhatnám.Nem hiszem most felnőtt fejjel hogy nekem egy ilyen családba kellett születnem.Azzal sem foglalkoztak hogy mit tanulok,egyáltalán tanulok-e, saját magam fizettem az iskolámat is,15 évesen a bolhapiacon adtam el a holmijaimat,könyveket,mert nem támogattak semmiben.Még szendvicset sem csomagoltak soha.Tudom ha nem ilyen családba születtem volna akkor sokra többre vittem volna.Tudtam volna többet tanulni és nem kellene cigánymunkákat végeznem pl.telemarketing,szórólapozás stb.Szóval hogy is van ez a szülőválasztás??Ki mit gondol erről?Ez csak egy tézis vagy van alapja?

2015. szept. 30. 19:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mert amikor még fennvan a tudatosságban, már megvan, hogy miket kell megélnie a fejlődéséhez, a lélek kitalálja magának, és akkor kitalálják elvileg előre, hogy milyen szituációkat kell ahhoz megélnie. Mondjuk ezt a szülőset még nemtom, azt hiszem, hogy adott mondjuk 3 potenciális szülőpár, akikkel meg lehet élni azokat a szitukat, ami kell a fejlődéséhez, és akkor azok közül választ a Menyországban egyet, akikhez leszületik. Vagy pedig te tudsz hozzájárulni az ő fejlődésükhöz, vagy pedig kölcsönös. Amit meg föntebb írtam, abban meg nem vagyok biztos, de csak így tudtam összerakni, hogy külön, már egyedül választja ki a gyerek a szüleit, vannak ilyen történetek, hogy a gyerek elmesélte, mert ő tudta, még kötődött ahhoz a világhoz, és elmesélte, hogyan választotta az anyját; de valaki meg azt mondja, hogy már előre le van az összes szituáció zsírozva, hogy konkrétan kivel mit élsz meg; szóval akkor itt meg már előre tudnád, mielőtt anyád leszületne, hogy ő lesz anyád. Szóval a tanulás, egymás tanítása a cél.
2015. szept. 30. 23:05
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

Talán csak a családi összetartás miatt. Szerintem is hülyeség az egész, mert ha én nem jövök ki jól mondjuk az unokatestvéremmel, akkor miért kellene erőltetni a szeretetet?

Ezen a "...nem kellene cigánymunkákat végeznem" mondaton fennakadtam, mert én ugyan egy cigányt se láttam még szórólapozni sem, pedig minden egyes nap kidugom az orrom otthonról. Tudod hol látok cigányokat? A piacon zöldséget venni, az orvosnál a váróteremben, meg az utcán köpködni. Cigánymunkák... -.-"

Barátom egyik ismerőse segédmunkásként dolgozott, mielőtt továbbtanult. Egyik meló sem cigányos.

2015. okt. 1. 10:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez a filozófia valóban a reinkarnációból indul ki. Vagyis abból, hogy életeken keresztül fejlődünk, míg el nem érjük a megvilágosodást, amikor felszabadulunk a földi élet terhe alól.

Addig azonban minden cselekedetünk karmát ("sorsot") termel, amit ebben vagy egy későbbi életünkben visszakapunk. Vagyis ha pl. most kegyetlenek vagyunk, megalázunk valakit, akkor lehet, hogy 70 éves korunkig nem történik semmi, de 130 év múlva a következő gyerekkorunkat ilyen családban töltjük.

Mindez persze filozófia, teória, bizonyítékok semmire nincsenek, de ezért mondják, hogy oda születünk, ahova...

2015. okt. 1. 14:49
 14/16 anonim ***** válasza:
8as szerint mert a kerdezo szerint is ha valaki beleszuletik egy luxuscsaladba es egyszer kitennenk az utcara akkor eletkeptelen lenne. Nos tortenetesen ismerek ilyen embereket, rettento gazdagok de ha azt mondod neki h el kell jutnia tomegkozlekedessel innen ide akkor tuti h elteved es valoszinuleg ki is fogjak rabolni utkozben. De ez csak az egyik szele a dolognak. En is luxuscsaladba szulettem bele (kerteshaz, lovak, nagy partik stb) es talan tenyleg elonnyel indultam az eletben mert nem kellett mindenfele nehezito tenyezokkel szembneznem, egyszeruen minden konnyu volt. Aztan lenyegeben mindent elvesztettunk es nagyon rossz korulmenyek kozt laktunk (csak hideg viz, legrosszabb kaja stb), a barati korom ugyanaz volt aki elotte es talan csak veletlen az egesz de abban az evben voltam talan a legsikeresebb. Rengeteg versenyt nyertem, kitunteteseket kaptam. Elotte is jeles voltam de utana kulonosen fontosnak ereztem hogy sikeruljon mert tudtam h otthon nem fog varni egy torta vagy egy ajandek a jegyeimert mint korabban de amiket nyertem azok karpotoltak. Nem hinnem h pont ugy igaz amit mondanak h mindenki okkal szuletik egy csaladba de neha tenyleg van benne valami. Ennek ellenere nyilvan jobb lenne ha minden gyereknek biztositva lenne egy idalis gyerekkor de sajnos ez nem igy van :(
2015. okt. 1. 18:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok értelmes,hasznos választ. 12-es, a cigánymunka alatt azt értem hogy szórólapozás,újsághordás,telemarketing,utcai kérdőívezés,takarítás stb. Nem a cigányok csinálják a tény, hanem az alantas munkákra mondják hogy "cigánymunka".Legalábbis én ezt a jelzőt sokszor megkaptam-még a férjemtől is.Persze a munka NEM szégyen sohasem,de olyan rettenetes az,amikor az ember tanul,próbálja magát továbbfejeszteni,mindent megtesz a sikerei érdekében.Az utolsó pénzét is tudásba/tanulásba fekteti és nem talál az ember normális munkát csak nagyon alja munkát ahol még be sem jelentik az embert(sok esetben).Viszont én azt vettem észre,hogy a gazdagok pedig protekcióval jó munkahelyekre benyomják a gyereküket holott tudom,hogy sok tekintetben "gyengébbek" nálam.Félreértés ne essék,nem a sebeimet nyalogatom(bár tudom a szövegemből ilyesmi jöhet le),de akkor is olyan nehéz előre lépni.Ma tudtam meg hogy a fodrászom a héten dolgozik utoljára.Nagyon jó szakember és nagyon jó ember,de hiába erőlteti az üzletet 6 éve,egyszerűen nem tudja fizetni a hitelt, a rengeteg járulékot stb.Eladta az üzletet,a hitelét kifizeti és 59 évesen megy külföldre dolgozni.Holnap megyek hozzá,majd megtudom mit fog dolgozni,de lehet hogy takarítani fog :( na és ismerek számtalan nyers,kő bunkó embereket,akikben nincs meg az alázat sem emberileg,sem a szakmájukban,de mégis élnek mint Marci hevesen és dől a lé.Olyan igazságtalan ez.És ezek a jól élő emberek mind gazdagok,pénz és ezáltal hatalom van a kezükbe.Most jól elkanyarodtam az eredeti témától,de siralmas a helyzet :(
2015. okt. 2. 14:39
 16/16 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Értem miről beszélsz, és valóban szomorú a helyzet, de el kell fogadnod, hogy ez történt és nem tehetsz róla. A családról ugyanaz a véleményem. Akivel nem működik, azzal nem erőltetem.
2015. okt. 2. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!