Szépen hazavágtam. >< Most mit kéne csináljak? 14f
A 12 éves öcsémmel éppen fociztunk a nappali szobában - egész nap esett az eső, tehát nem tudtunk kimenni a pályára, meg amúgy is szoktunk bent hülyéskedni -, és sikeresen hazavágtam a helyiség sarkában lévő - egy kicsi asztalra feltett - családi örökséget, másnéven egy százéves vázát, ami tudomásom szerint még Anya néhai nagymamájáé volt, és Anya már sokszor megemlítette, hogy ez az edény milyen fontos neki, gondolom sok emlék kötheti hozzá. Én meg teljesen véletlenül odarúgtam a labdát, és ennyi volt. Szilánkok maradtak csak belőle, amiket megpróbáltam összerakni, de ez sajnos nem úgy működik mint a filmekben. Interneten is megpróbáltam rendelni egy újat, de nem jött össze. Mindemellett az öcsém is engem hibáztat, egyfolytában azt hajtogatja, hogy az egész az én hibám, ne merjem őt belerángatni ebbe. Nem is akarom amúgy.
A kérdésem az lenne, hogy ha a szüleim hazérnek - elmentek barátokhoz pár órára, szerintem olyan kilenc körül hazaérnek -, hogy tálaljam nekik ezt? Mit mondjak anyának, hogy ne legyen anya olyan mérges emiatt? Már most látom magam előtt, hogy mennyire le fog szidni, pedig tényleg nem akartam tönkre tenni... 14f
Igaza van az első válaszolónak. Viseld a tetteid következményeit!
Szépen eléjük kell állni és bevallani. Majd hozzátenni, hogy nagyon sajnálod, és bocsánatot kérsz.
Ha olyan értékes és fontos akkor jobban kell rá ügyelni és nem csak úgy kallódni hagyni egy nappaliban két kölök társaságában.
Száz éves vázát akartál rendelni a neten? Meg mikor, meg hol?
Na szerintem te kamuzol.
7: ez hosszú...
8: nem tudom, nem akarom elvenni a kedvét...
Kedves tőled,hogy nem akarod belerángatni az öcsédet :D
de ha ő is vállalná,hogy focizott szerintem nem lenne annyira nagy a fejmosás,mivel ő a kisebbik és hát mindig a nagyobbnak kell legyen több esze xd én már csak tudom:D szóval majd bevallod,hogy Te tetted,vagy nem áruljátok el,hogy ki tette,azt mondjátok,hogy közösen,persze ha az öcséd ezt nem vállalja,akkor az más helyzet,de azért ő is hibás volt,csak Te jártál szerencsétlenebbül:/
Megmondod,hogy nem akartátok és biztos nem fog annyira megharagudni:) 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!