Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy mondjam...

Valaki : kérdése:

Mit csináljak? Hogy mondjam meg neki?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet de már 3 hét után is világosan látom hogy nekem nem fog menni.

Nem adom fel egyből de ha az első vizsgáim sem sikerülnek,nem c kínlódok feleslegesen.

Anya viszont azt mondta,nem biztosítja,hogy ez esetben szakmát szerezzek.

Mindig azt mondja hogy menjek az egyetem.

De ha nem,akkor dolgozzak.

Én viszont szívesen lennék ápolónő,azt mondta ezt a szót ne ejtsem ki többet előtte.

Nem tudom mit csináljak :(

2015. szept. 22. 11:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10: nem a pénz a legfontosabb, sokan mellékes munkával és más anyagi forrással ki tudják egészíteni a főállást, de a főállást mégis azért csinálják, mert szeretik...csak nem mind1 milyen körülmények között...

pl gondolj bele ha te szeretsz embereken segíteni elmész ápolónak és kb egy lepratelepen érzed magad...mert olyanok a körülmények...

persze ez kicsit túlzás, de lehetne sokkal jobb is...

2015. szept. 22. 12:41
 12/17 anonim ***** válasza:

Azért, mert a bérünk baromira nincs összhangban a munka mennyiségével, a felelősséggel, és a megalázással, amit nap mint nap kapunk, igazságtalanul (mit tehetek arról, hogy nincs ez, nincs az, hogy nem adhatok ki több időpontot, mert a tb nem finanszíroz, csak x beavatkozást...)

Nekem 140-150 a nettóm, ennek a felénél kevesebbért dolgoznak sokan :(

2015. szept. 22. 12:42
 13/17 A kérdező kommentje:

Töri magyar osztatlan tanári igen :)

A baj az hogy én akartam ezt,mindig ezt akartam de most hogy itt vagyok eléggé elment a kedvem.

Nem tudok úgy tanulni ahogy itt kell.

Egyszerűen nem vagyok ide való.

Visszaérek a kollégiumba 6-ra,másnapra 100 oldal fel van adva... Elolvasom de semmit nem tudok felidézni belőle :(

Van,akinek ez való,de úgy érzem nem nekem.

Meg messze vagyok otthonról,iszonyatos honvágyam van,az sem segít a koncentrálásban...

És rátesz egy lapáttal hogy a barátom is otthon maradt,3 évig kéne távkapcsolatban lennünk,nagyon félek hogy mi lesz belőle.

Az egyetemi életet csak úgy tudom elviselni hogy már csak x nap és megyek haza...

De félek hogy ha otthagyom,anya csalódik bennem :(

Egyke gyerek vagyok, anya azt mondja neki az az életcélja hogy én tanár legyek,ezért dolgozik 3 műszakban :(

2015. szept. 22. 12:49
 14/17 anonim ***** válasza:
91%

Esetleg levelező szak? Mellette tudsz dolgozni, tudsz a barátoddal lenni, otthon lakni.

A győri Apáczai Csere János tanárképző a nyugat-magyarországi Egyetemen nem túl horror, egy átlagos képességű diák is el tudja végezni. (személyügyet végeztem ott, nem sírtam tele a párnám a vizsgák előtt kínomban :) )

2015. szept. 22. 13:00
 15/17 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, az legyen az életcélja, hogy boldog legyél...
2015. szept. 22. 13:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Áplonői képzés sokkal nehezebb, mint egy töri-magyar szak. Főleg egyetemi szinten. Igen 100 oldal, ez a felnőtt oktatás. A humán tárgyak ilyenek, bölcsész szakokon meg plane ezer könyv van, nagy amennyiség amit fel kell dolgozni. Tanulj meg gyorsan tanulni, vannak tanulástechnikák. Én meló mellett, (volt, hogy 3 műszakban) egyedül lakva is letettem ilyesmi diplomát (is). Volt, hogy éjszakás melóból 0 alvással mentem zh-t írni. Utána még végeztem egy sulit, de azt már nem 3 műszak mellett, azt végeztema legjobb eredménnyel. Ha egyre többet tanulsz annál jobban rááll az agyad. 3 hét alatt azért ne add fel. Manapság sok embernek 2-3 diplomája van ( munka, család mellett), és a legkönnyebb szakon is egy hét alatt többet kell tanulni néha, mint a gimiben az értettségire. Ha meg nem megy, akkor be kell látnod Nem ez az utad, nem kell mindenkinek diplomásnak lennie.
2015. szept. 22. 14:47
 17/17 anonim ***** válasza:
ha nem megy a büfé szak ez se fog menni ott tényleges tudást követelnek élesben
2015. szept. 22. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!