Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy mondjam...

Valaki : kérdése:

Mit csináljak? Hogy mondjam meg neki?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet de már 3 hét után is világosan látom hogy nekem nem fog menni.

Nem adom fel egyből de ha az első vizsgáim sem sikerülnek,nem c kínlódok feleslegesen.

Anya viszont azt mondta,nem biztosítja,hogy ez esetben szakmát szerezzek.

Mindig azt mondja hogy menjek az egyetem.

De ha nem,akkor dolgozzak.

Én viszont szívesen lennék ápolónő,azt mondta ezt a szót ne ejtsem ki többet előtte.

Nem tudom mit csináljak :(

2015. szept. 22. 11:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Mi a végzettsége az édesanyádnak?
2015. szept. 22. 11:53
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is egy félévet azért meg kellene próbálni, hátha megy. (Habár azt nem írtad, milyen egyetem és miért éppen ezt választottad)

Másodszor ha nem megy, akkor is el tudsz menni szakmát tanulni, igen sok helyen van lehetöség arra, hoyg segítség nélkül is el tudd végezni. Mehetsz akár ápolónönek is, de azt tudod-e, hogy ez egyrészt borzasztó megterhelö fizikailag is meg lelkileg is, és méga fizetés is igencsak kevés.

Ha komolyan valami szakmán gondokozol, akkor már most kezdj el érdeklödni a lehetöségekröl, esetleg levelezö oktatás keretében - akkor ugyanis kapsz fizetést is. esetleg keress gyakorlati helyet, ahol ki tudod próbálni, hoyg tényleg az-e, mint amit elképzeltél.

2015. szept. 22. 11:56
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

milyen szakon tanulsz?

ápolónőként nem sokat keresnél és a magyar egészségügyről sem akarok most képeket festeni elég siralmas...

valószínűleg ezért nem akarja, ő "jobb életet akar"...de a gazdagabb élet, jobb kereset, "jobb" munka körülmények, nem biztos, hogy boldoggá is tennének...

pl barátnőm is kisgyermek ápolónak tanul, hallottam tőle történeteket, én biztosan nem csinálnám...

de ha te tényleg ezt szeretnéd csinálni és ez a célod akkor ne hagyd, hogy anyukád rád erőltesse a saját kompenzációját...ő nem tanulhatott, vagy épp tanulhatott és ezért akarja, hogy te egyetemet végezz...

nálunk pl apám akarta rám erőltetni a főiskolát amit én nem akartam...3 szakmám van, 2 éve dolgozok elég jól keresek az átlaghoz képest, saját szemszögemből is, hisz nem lenne ennyire szükségem...

én tudom, hogy nekem apám csak jót akart, de én nem akartam a fősulit...én 98,86,90%-os informatikus szakmákkal mögöttem 2-es matek és 2-es infó érettségivel megoldottam, hogy ne kelljen fősulira mennem :)

én megmondtam apámnak, hogy nem akarom, de őt nem érdekelte...hát tettem az ellen, hogy ne kelljen mennem...

megmondhatod szemtől szemben, hogy te nem akarod ezt, de találhatsz kiskaput is...de szerintem anyukád sem akar neked rosszat...OKJ-s szakmád van?

olyan szakmát kell szerezned amit szívesen csinálnál! ne kelljen egy életen keresztül olyan munkát végezned amit nem szeretsz! anyukád nem akar rosszat, de ne hagyd, hogy egy életen át szenvedj miatta, mert nem merted neki megmondani, hogy te nem ezt akarod...

22F

2015. szept. 22. 12:01
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Töri-magyar szakos tanárképzés, igaz? Emlékszem rád korábbi kérdésekből...
2015. szept. 22. 12:07
 5/17 anonim ***** válasza:
Három hét után honnan tudod, hogy nem fog menni? Milyen szak?
2015. szept. 22. 12:14
 6/17 anonim ***** válasza:
17%
Azért olvasd el azt a szerződést (ha még van ilyen) hogy mi történik akkor mikor otthagyod a sulit, mert akár pénzbe is kerülhet sajnos!
2015. szept. 22. 12:15
 7/17 anonim ***** válasza:
Még vissza lehet vonni a beiratkozási nyilatkozatot, ezzel gyakorlatilag olyan lesz, mintha be sem iratkozott volna, és nem veszít el egy államis félévet, fizetnie pedig biztosan nem kell.
2015. szept. 22. 12:20
 8/17 anonim ***** válasza:
28%

Első vizsga? Túl könnyen feladod.

Legrosszabb esetben jelentkezz át egy másik suliba, valami könnyedebb szakra.

Lehet, hogy szívesen lennél ápoló, de ha itthon képzeled el az életed, akkor ápolóként felkopik az állad. Mivel az, hogy nincs megfizetve, nem fejezi ki eléggé, mennyire a béka valaga alatt vannak az ápolói fizetések.

2015. szept. 22. 12:21
 9/17 anonim ***** válasza:
57%

8: én ápolónőként többet keresek a középiskolai tanár húgomnál.

El kéne már felejteni, hogy csak olyan pályára menjen mindenki, ahol hülyére fizetik... megnézhetnénk magunkat.

2015. szept. 22. 12:35
 10/17 anonim ***** válasza:
9-es: Akkor miért panaszkodnak mindenhol az ápolónők?
2015. szept. 22. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!