Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám eltiltott a kedvenc...

Apám eltiltott a kedvenc sorozatomtól, ezzel meg tönkretette a társas életem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A barátaim nagy része a sorozat rajongói csoportjából vannak, de már nem tárgyalhatom ki az évadnyitót. Apám szerint agresszívá tesz a kedvenc sorozatom.

Pedig a tévésorozatok nem tesznek agresszívá, én vagyok az ideges típus.

Amúgy Doctor Who rajongó vagyok.

2015. szept. 20. 07:26
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
32%

38.: "hogy biztos többet olvastam eddigi életemben, mint itt ti összeadva." - erre azért ne vegyél mérget! :-)

De senki sem mondta, hogy a TV-vel baj van. Mások is azt mondták, és én is így gondolom, hogy azzal van gond, ha valaki Tv-függő, ha valakinek attól megy tönkre a "társas élete", hogy egy sorozat évadnyitó epizódját nem látta. ( bár biztosra veszem, hogy ez egy troll kérdés, de vannak ilyen emberek.)

Ha olvasol egy órát, az a hasznodra válik - ha a Szerelmes szellentők Brazíliában című szappanopera 2117. részét nézed meg, ahol Manuel újra megcsalja Elediniuritát, és te is előre tudod, mi lesz a következő fordulat - azzal csak pocsékolod az idődet. De ezzel sincs baj, mert kell az agyat kikapcsoló pihenés is. Nem kell folyton olyan mély értelmű filmművészeti remekeket nézni, amit a készítő sem ért, jöhet egy laza akciófilm is - csak ne ez legyen az élet egyetlen értelme.

2015. szept. 20. 17:11
 42/58 anonim válasza:
88%

Nem csak annak szólok, akitől idéztem, a tévhiteket próbálom eloszlatni.

"Ellenben nem szívesen ülnék be valami szappanopera elé, de ez csak ízlés kérdése."

Először is, a sorozat nem egyenlő a szappanoperával, meg az Éjjel-nappal Budapesttel, Való világgal meg ilyen hülyeségekkel.

Vannak nagyon jó, színvonalas sorozatok, ahogy régen is voltak (pl: Columbo, Vészhelyzet, x-akták), csak kevesebb, mint manapság. Igaz, ezeknek csak töredéke jut el a magyar tévékbe, sokszor éves késésekkel.

Ezekből évi 10-13, esetleg 24 rész készül. (Elég bonyolult, és nincs is aranyszabály, de az itthon még népszerű hagyományos sorozatok, - tehát nem szapanoperák, - többségében heti krimik, melyek jók, jók, de nem épp a sorozatkészítés csúcsa, azok 20-24 részesek, Pl: Mentalista, NCIS, Dr. Csont.)

A kérdező kedvence, a Doctor Who 13 db 40 perces részből áll, egy hosszabb könyvet tovább tarthat elolvasni. És ez egy nagyon intelligens, szórakoztató sci-fi-sorozat. A sci-fi nem csak abban mutatkozik meg, hogy a főszereplő időutazó, hanem morális kérdésekkel, társadalmi problémákkal is foglalkozik a sorozat. Mint írtam szórakoztató, - ami nem mintha bűn lenne, hisz elsősorban ezért olvasunk könyveket, vagy nézünk meg egy filmet - de abból ered, hogy ez eredetileg (50 éve!) gyerekeknek készült, de nagyon népszerű lett, gyakorlatilag egy kulturális jelenség Nagy-Britanniában. 2005-ben újraindították, és megőrzött némi infantilisságot, de már egyértelműen a felnőtteknek szól.

"Még ha elvileg ugyanaz a történet, az esetek többségében a könyv magasan veri a filmet."

Igen, ez gyakori, és pont itt jön a sorozat előnye: több idő van a történet kifejtésére, a szereplők bemutatására, ami egy 1,5-2 órás filmbe nem fér bele. Na nem mintha csak könyvekből készülnének filmek, meg sorozatok.

És, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, éppen a napokban jelent meg két top 100-as lista rövid leírással, melyek angol nyelvűek, mert ahogy említettem, Magyarországra sajnos kevés minőségi sorozat jut el, bár az utóbbi időben több új is megjelent kisebb csatornákon.

[link]

Itt Amerikán kívüliek is vannak:

[link]

Azért van egy nagyon jó magyar oldal, aki érdeklődik ott szinte mindent megtalál, bár először lehet, hogy elveszik az információ tömegben. :)

Hogy a kérdezőnek is válaszoljak, nem tudom, mennyit töltesz sorozat nézéssel, de ha nem megy a tanulás, szülőknek segítés rovására, nem hiszem, hogy rosszul kéne érezned magad miatta! Én mondjuk sosem tudtam annyira rajongani semmiért, hogy állandóan arra gondoljak, legyen az könyv, vagy film, vagy akármi. Meg amúgy is a sokszínűség híve vagyok, rengeteg sorozatot nézek, de ez mégse vesz el napi 1-1,5 óránál többet, (a fújolóknak mondom, hogy az átlag magyar 4-5 órát néz tévét). Nem lehet, hogy túl sokat áradoztál a szüleidnek a Doctor Who-ról, és azt hiszik, hogy mással nem is foglalkozol? Azt próbáld meg elmagyarázni, hogy nem nyelt el a sorozat, és az új barátaid, ugyanúgy emberek a gépek túlsó oldalán.

Tudom, hogy ez szélmalomharc, de azért a szabadidőd engedjék már meg, hogy te döntsd el hogy töltöd. Szóval, kitartást! :)

2015. szept. 20. 18:29
 43/58 anonim ***** válasza:
De hogy a fenében lehet eltiltani? Írták már a többiek, hogy mi módon nézd meg az új részt, miért nem reagálsz a válaszokra?
2015. szept. 20. 18:29
 44/58 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, hogy nezi az uj reszt....
2015. szept. 20. 18:41
 45/58 anonim ***** válasza:
0%
vagy elkezdett más sorozatot nézni ha már nem nézhet doctor whot:(
2015. szept. 20. 18:51
 46/58 anonim ***** válasza:
96%

42.: "A kérdező kedvence, a Doctor Who 13 db 40 perces részből áll" - Ja, egy évad!

De már a kilencedik évadnál jár - és ez csak a 2005-ben újra indított sorozat. Az eredeti, '63-ban indult sorozat 26(!) évadot ért meg.

De te is félreérted a reakciókat. Senki sem mondta, hogy ne lehetne sorozatokat nézni Én is nagy sorozat rajongó vagyok, és én sem pld. az Éjjel nappal Budapestet értem sorozat alatt. Nekem kedvenceim a Róma, Tudorok, Lost, Twin Peaks, Páran párban, Kemény zsaruk...

nem, a sorozattal van gond, hanem azzal, ha valakinél a sorozatfüggés átveszi az uralmat.

Nem az a gond, ha valaki szereti és élvezi a bort, hanem azzal, ha alkoholista.

2015. szept. 20. 19:02
 47/58 anonim ***** válasza:
45%

Kedves 35-ös válaszoló. Nyilván félreérthetően fogalmaztam: Szappanopera alatt a szappanoperákat értettem. Az ilyen több száz részes, brazil sorozatokat, és hasonszőrű társait. Tisztában vagyok ezek, és a sorozatok különbségeivel. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy van amit megnézek, és van amit nem szívlelek, de hát mindenkinek szíve joga azt nézni amit szeret (a gond ott kezdődik ha elvonja a fontosabb dolgoktól. Van olyan a környezetben akinek ekörül forog az élete. Ha kezdődik a filmje, csapot-papot, munkát otthagy, és rohan tévézni.) A könyveknek egyetlen nagy előnyét látom: Több teret hagy a képzeletnek, és jobban megmozgatja a fantáziámat mint a filmek. Persze lehet hogy csak én vagyok így ezzel.

46-os, köszönöm: szépen megfogalmaztad azt amit én nem tudtam (mostanában nagyon nem vagyok a toppon) "Nem az a gond, ha valaki szereti és élvezi a bort, hanem azzal, ha alkoholista."

2015. szept. 20. 19:33
 48/58 anonim válasza:
83%

Azért ha megnézed a válaszokat, a legtöbből süt, hogy nekik minden szappanopera, ami a tévében megy. Tudom, hogy nem váltom meg a világot ezzel, de akitől idéztem ő már normálisabban állt hozzá, ő már lehet, hogy kevésbé lesz ellenséges a sorozatokkal.

A kérdezőről meg elvileg az apja gondolja, hogy sorozatfüggő, azért kérdem, hogy mennyit foglalkozik vele, mert az is, hogy egész nyáron várta, még simán lehet egy teljesen normális izgatottság. Eszébe jutott egy héten egyszer, vagy minden nap ezen törte a fejét órákig? Nem mindegy. Elvileg vannak barátai, még ha a közvetlen környezetében el is távolodott a korosztályától, azért az internet világában ez nem hangzik annyira vészesnek.

2015. szept. 20. 19:36
 49/58 anonim ***** válasza:
47.: :-)
2015. szept. 20. 19:43
 50/58 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező kb. abban a korban lehet, amikor az emberek nagy részét csak a bulizás meg a piálás érdekli. Ha átírná a kérdését arra, hogy a bulitól tiltották el, akkor is ezek a válaszok jönnének? Gondolom, nem, mert ha a neten beszélgetsz tudományos vagy kulturális témákról, az nem számít "életnek". "Élet" az, amikor részegen az öledbe hánynak a diszkóban...
2015. szept. 20. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!