Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17/18 évesek, nálatok is...

17/18 évesek, nálatok is ilyen szigorúan veszik, ha véletlen később (1-2 óramúlva) értek haza a suliból mint amire meglett beszélve?

Figyelt kérdés

elveszik egy a géped,telefonod, hogy ne netezz még akkor se ha a tanuláshoz kéne, mondván te is leszartál minket, mi is leszarunk gyermekem. vagy az enyhébb, hogy egy hétig 8ig van internet.

pénteki napon történt, megvártam 2 legjobb barátom , nekik még volt egy órájuk, és utána lekísértmpket koleszba meg a buszra (kollegisták). ennyit csináltunk, semmi egyéb.

igazuk lehet a szüleimnek, szólnóm kellet volna telefonon (nálam volt), de ennyire kiakadni? vagy másknak nem kell mindenről tájékoztatni szüleit, ezt kíváncsiságból kérdezem még :) a vitákat ha lehet kerüljük :)

17/lány (szűk 2 hónap és18, gimis)

2015. szept. 18. 18:06
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
az elveszik a gépet,telefont is egy hétre érvényes, lemaradt
2015. szept. 18. 18:07
 2/17 anonim ***** válasza:
77%

Hát ha ennyire szankcionálják akkor legalább nem fog előfordulni többször.

Engem nagyon szabadjára engedtek, szóval az én esetem nem mérvadó, hiszen 6 évesen már egyedül jártam busszal iskolába.. De szerintem az osztálytársaimmal bármikor bárhova elmehettem suli után és senkit nem szidtak le érte. Pedig már akkor is volt telefon, ha nem is okos, de volt.

De ez, hogy másoknak nem ilyen szigorúak a szülei nem fog segíteni :) Hirtelen fog kinyílni a világ meglásd.

2015. szept. 18. 18:13
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Nekem legtöbbször 3-ig van órám, barátnőmnek 4-kor megy a busza, nagyon sokszor meg szoktam vele várni. Vagy ha hamarabb végzünk, akkor meg elkísérem boltba, vagy akármi. Sose szóltak érte, jóformán azt se tudják, melyik nap hánykor végzek. És ez nem az ő hibájuk, valóban követhetetlen az órarendem. :D

16/L, lassan 17

2015. szept. 18. 18:17
 4/17 anonim ***** válasza:
77%
Engem semmilyen szigorúság nem ért, mindig is azt csináltam amit akartam, persze normális kereteken belül.
2015. szept. 18. 18:26
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

egy 17 éves lányt már nem kellene ilyen rövid pórázon tartani

18/F

2015. szept. 18. 18:46
 6/17 anonim válasza:
63%
Jézusom 17 évesen 1-2 óra teljesen belefér.
2015. szept. 18. 18:59
 7/17 anonim ***** válasza:
56%

Röhögni fogsz: 10-12 éves voltam, nem volt még nagyon senkinek mobilja. Egy csomószor felmentem suli után a barátnőmhöz, leckét írtunk, társasoztunk, elmentünk játszóra, csavarogtunk, anyám soha nem aggódott. 13 évesen megkaptam az első mobilomat, onnantól teljesen megőrült, ha nem hívtam, hogy hol vagyok, szinte sírva hívta a barátnőmet, hogy mi történt.

Mivel manapság mindig elérhető mindenki, egyre nagyobb a hiszti, ha mégsem. Azért kicsit hiányoznak a régi, relaxosabb idők. :)

2015. szept. 18. 19:12
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Már nem 17 éves vagyok, hanem 25, de még most se megyek el úgy itthonról, hogy nem szólok, hova megyek és meddig maradok. Engem sose kellett emiatt megbüntetni, mindig betartottam, mert megmondták a szüleim az okát, hogy miért van ez, nem csak annyi volt, hogy ez a szabály és kész. Az oka pedig az, hogy tiszteletlenség, ha késel és nem szólsz, mivel a családod vár téged és esetleg aggódnak érted. Én is nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy a családtagjaim hol vannak és hol kereshetem őket, ha valami gond lenne. Ha valami közbejön, és a megbeszéltnél későbbre érnék haza, akkor hazaszólok előre. Nekem ezért van telefonom, nem azért, hogy legyen mivel menőznöm :)
2015. szept. 18. 19:21
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Faluból jártam be városba busszal 55 km az odaút. Az óráinkat mindig pakolták valamikor 1-re otthon voltam valamikor 4-re. Legtöbbször 3-ra szoktam hazaérni, ha azután mentem akkor mindig küldtem SMS-t, hogy később érek haza. Nem időpontot írtam csak azt, hogy később. Telefont, gépet ösztöndíjból vettem, de azt is megkérdezik mindig a mai napig, hogy használhatnák-e egy kicsit. Hiába mondom, hogy akármikor odaülhetnek elé. Nem büntettek sohasem mert nem tudtak volna mivel és ezt ők is tudták. 16 éves koromtól sok saját döntést hoztam és én intéztem minden ügyemet amihez nem kellet szülői aláírás stb. Bizonyítani akartam korán és sikerült is :) A sulival 2 éve végeztem most 20/F vagyok :)
2015. szept. 18. 19:29
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

En mindig igyekeztem megelozni a dolgokat, marmint ha tudtam, hogy valami tovabb tart, mint kene, abban az esetben ha otthon voltak a szulok (mert volt, mikor estig dolgoztak, akkor mindey volt az az 1-2 ora) en telefonaltam, hogy hol vagyok, meddig tart kabe, mikor erek haza. Nalunk nem volt nagy szigor de talan epp ezert, mert szinte en jobban aggodtam, hogy majd ok fognak aggodni ertem, szal, inkabb szoltam. Es akkoriban meg nem volt mobiltelefon (90-es evek). Most viszont szinte mindnerol tudhat a szulo, nincs kibuvo, hogy miert nem tudtak, hol a gyerek, mikor meg az elsosoknek is van mobiljuk....

Szerintem alap dolog, ha varnak es kesem, hogy szolok rola. Legyen az a szulom, barat, kollega, akarki. Tisztelnem kell annyira a masikat, hogy ne jatszadozzag az idejevel, vagy adott esetben az idegeivel!

2015. szept. 18. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!