Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérnétek pénzt a még tanuló...

Kérnétek pénzt a még tanuló gyerekeitek ösztöndíjából, mert nem kaptok már rá támogatást/segélyt?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a tesóm és én is idén végeztünk a középiskolával. A nyarat nyári munkával töltöttük (így semmi pénzt nem kértünk a szüleinktől), most viszont beiratkoztunk tanfolyamokra. Én már korábban el akartam költözni itthonról a barátomhoz külföldre, de a tanfolyam egy olyan lehetőséget biztosít, amivel kint esélyesebben találok munkát, így maradtam.

A nyár itthon arról szól, hogy anyám folyamatosan panaszkodott, hogy nem kap már ránk sem családit, se semmi segélyt, úgyhogy ha rendes munkánk lesz, mindenképp le kell adnunk egy részét neki.. De ez ugye még nem következett be.

Az iskolától kaptunk tizen pár ezer forintot havonta, és abból finanszíroztuk magunknak vitaminjainkat, ruhákat, az ennivalónk nagy részét, innivalót, telefonszámlát. (a tesóm többet kapott, én meg ha nem jöttem ki a hónapban, akkor a barátom segített). Sokszor volt, hogy ketten dobtuk össze a pénzt, hogy ebédet tudjunk főzni itthon, mert semmi nem volt. (nem azért mert nincs miből, csak anya inkább vett magának valahol, aztán itthonra már minek.. A nevelőapám is külföldön dolgozik, anyám már vagy 10 éve munka nélküli, és nem is nagyon mutat hajlandóságot a munkára. A nevelőapám természetesen egyáltalán nem hisz el nekünk semmit, csak anya panasza jut el a füléig, így amikor megtudta, hogy a tanfolyam miatt havonta fogunk kapni 50 ezret, kijelentette, hogy kötelességünk leadni abból a pénzből itthonra háztartási hozzájárulásként...

Mit gondoltok?

L19

2015. szept. 15. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

Akkor kérnék a gyerekeimtől pénzt, miközben tanulnak, ha kenyérre kell.

Remélem ide nem jutunk majd akkor (egyenlőre picikék).

2015. szept. 15. 15:16
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
anyukád viselkedése szerintem túlzás. ha tényleg dolgozna, és rá lennétek szorulva, akkor oké. na de otthon ül, és elvarja, hogy adjatok neki amit ti kaptok? akkor legalább lenne otthon kaja, hogy ne kelljen rá költeni. de az elég xar üzlet, hogy azt a pénzt leadod amiből kaját vennél, és így pénzed se lesz, se kajád. én nem adnám oda ilyen körülményeknel.. akkor inkább még meloznek suli mellett és kivennek egy szobát.
2015. szept. 15. 16:12
 13/18 anonim ***** válasza:
32%
felnötek vagytok és a wc papir nem ingyen van igen köteleségetek leadni némi pénzt, ha a barátodhoz költözöl ő se fog ingyen tartani
2015. szept. 15. 22:20
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Tehát adjátok le, amiből mindent finanszíroztok. Ezután nem fogjátok tudni finanszírozni a kiadásaitokat, és anyukátoknak kell majd helyettetek fizetni.

Lényegében ugyanott lennétek.

Akkor mi a bánatért kéne leadni?

Anyád menjen munkát keresni, ne a ti ösztöndíjatokból akarjon élni..

Lényegében magatokat tartjátok el, ezért nem értem őt... Ha ő fizetne mindent, nektek meg csak a bulikára kéne a pénz, akkor neki adnék igazat, de ez így nevetséges.

2015. szept. 16. 09:39
 15/18 anonim ***** válasza:
35%

Valamennyit adj le a rezsibe, de ne az egészet.

Egyébként komolyan érdekel, milyen tanfolyam az, ahol neked fizetnek 50 ezret, és nem te fizetsz?

2015. szept. 17. 04:18
 16/18 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem alap,hogy adtok a közösbe,hisz ti is ott laktok,használjátok a vizet,villanyt stb.. 50 ezerből egy 25-30 ezret adhattok le, a többiből el lehet éldegélni.
2015. szept. 18. 22:45
 17/18 anonim ***** válasza:
87%
15, Gondolom a munkanélkülin keresztül járnak tanfolyamra,mert ott fizetnek kb 50 ezret plusz az utazást állják.
2015. szept. 18. 22:47
 18/18 anonim válasza:
42%

Ezért tart itt az ország mert a szülök ahelyett hogy támogatnák a gyerekeiket, pofátlanul lehúzzák őket.

Anyád fel akarja élni a jövőd, ne hagyd.

Aki képes elkérni a gyerekétől a rá eső lakhatási kaja pénzt, minek vállalt gyereket? (ne válaszoljatok csak költői kérdés, teljesen egyértelmű hogy azért vállalak gyereket hogy vele tartassák el magukat.)

2015. szept. 20. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!