Szülők, akiknek cigiznek a 18 alatti gyerekei! Miért engedtétek meg nekik?
#10 válszolónak mondanám hogy van ilyen. A nővérem 15 (majdnem 16) évesen ment oda anyukánkhoz hogy ki szeretné próbálni néhány barátnőjével. Anyu tök higgadtan reagált és adott neki 3szál cigit.
Azóta minden 2.héten ad neki 3szálat.
Hogy válaszoljak a kérdésre is, anyunk azzal indított úgy 2 éve, hogy ha kiszeretnénk próbálni szóljunk neki, mondjuk el előlre és majd ő ad cigit. Mondta, inkább az ő 2-es erősségű cigijét szívjuk minthogy kéregessünk mástól, ami ki tudja hányas, és hogy mi van benne.
Lehet oltogatni, lepontozni, de mondjátok el őszintén. Ti is így cselekednétek szülőként, vagy inkább tiltanátok a gyereketeknek és majd sunyiban úgy is kipróbálja?!.. csak mint mondtam, az se mindegy hogy kitől kapja a cigit és hogy mi van benne
Én nem vagyok szülő, de valahol megértem az okait.
Az én szüleim mindketten dohányoztak, főleg apu fiatal korukban. Amúgy sokáig szívták, de anyu már 11 éve letette, apu még korábban már 15 éve nem dohányzik.
Nekem megengedték a dohányzást, viszont azt mondták, hogy nem hajlandóak fizetni, a zsebpénzemből meg nem telt volna rá. Kipróbáltam én is anno osztálytársakkal bújtunk a bozótba még 14 évesen, de nagyon szar volt, így nem is vágytam rá.
Azért az egy alkalomért se szóltak, hiszen ők is voltak fiatalok, ők is próbálták.
Szóval ez az én történetem, a másik hogy vannak olyan szülők akik szarnak rá.
Nem hiszem, hogy sok szülő konkrétan megengedné a gyerekének a cigizést. Ez sajnos nem olyan dolog, amit irányíthatnak. Ha megtiltják...majd szívja máshol. A szülők észre sem veszik a dolgot... Ha nem vesznek neki cigit, megveszi majd más neki... Valamire pénzt így is meg úgy is adnak a gyereknek, aki meg azt vesz belőle amit akar. Adott esetben cigit az egyik haverjával.
Ilyen esetekben a szülő elmondhatja a gyereknek a véleményét a cigivel kapcsolatban..felhívhatja a következményekre a figyelmét..de kb ennyi. Egyszerűen nem tud érdemben tenni ellene semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!