Szülők, akiknek cigiznek a 18 alatti gyerekei! Miért engedtétek meg nekik?
Nem vagyok szülő, de úgy gondolom, hogy ez nem engedély kérdése. Simán meg tudják venni titokban, megkérnek egy idősebb havert, hogy vegye meg nekik, zsebpénzből meg kifizetik.
Én néha-néha elszívok egyet. Amikor anyáék megtudtàk, akkor annyit mondtak, hogy nem tilthatják meg nekem, mert 1. Nem tudják megtiltani, mert nagykorú vagyok és megveszem magam, 2. Ők is cigiztek az én koromban, sőt nagyon sokáig és nem tartanàk "igazságosnak", ha nekem meg nem engednék, 3. Csak annyit javasolhatnak, hogy ne szokjak rá, mert tudjàk milyen nehéz leszokni.
18/L
én akit tudok ,hogy engedi a gyerekének és veszi neki 18 éves kora alatt a cigit,ott maguk a szülők is cigiznek.
ahol a szülők cigi ellenesek ott biztosan nem fogják megengedni a kiskorú gyereküknek.
amúgy ha valaki nem akarja,hogy dohányozzon a kiskorú gyereke,ott nem kell neki adni zsebpénzt.persze venni kell neki kaját és ruhát.azon kívül nem igen tudom mire kéne pénz egy tizenévesnek. ha hívnák moziba vagy mekizni,akkor kapna annyit amennyi rávaló és kész. (utána mutassa meg a mozijegyet,hogy tényleg ott volt)
én nagyon értelmetlennek tartom a dohányzást és károsnak.
Az én Szüleim sokáig nem tudtk, hogy cigizek. Amikor Kiderült, jó nagy cirkusz lett belőle, megpróbáltak tiltani. Mint aféle kamasz, persze annál inkább folytattam, ezért egy idő után rám hagyták.
Most 21 éves vagyok, 2 éve nem dohányzom.
Dohányos szülők gyerekei lesznek dohányosak ,ott meg vajmi keveset ér a tiltás,mert a gyerek jogosan kiröhögi a szüleit akik bort isznak és vizet prédikálnak.
A nagyon kevés kivétel ahol egészségtudatosan élő nem dohányos szülők gyerekei lesznek dohányzók ott teljes zsebpénzmegvonás és napi szintű fejmosás segíthet.A lényeg hogy ráébredjen a gyerek hogy ne legyen birka és ne kövesse a hülye haverjait. mert a legtöbb esetben csak ezért szoknak rá.
"Miért engedtétek meg nekik?"
Szerintem egy 16-17 éves tinédzser nem szokott ilyesmire engedélyt kérni, de ha valaki kért, jelentkezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!