Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan magyarázzam el a...

Hogyan magyarázzam el a szüleimnek, hogy kellene elképzelniük ezt a szorongásomat?

Figyelt kérdés
Eddig nem igazán ment, és sajnos azt hiszik, hogy viselkedési problémáim vannak. Szóval, amíg nem értik meg valahogy a problémámat, addig sajnos nem fogok kapni pszichiátertől sem segítséget.

2015. szept. 12. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

A szüleid esetleg szakképzett pszichiáterek???

Nem? Akkor miért gondolod, hogy egy szakképzett pszichiáter nem tudna segíteni? Neki ez a munkája, ért hozzá. A szüleidnek nyilván nem ez a munkájuk. Így nekik nem is kell elképzelniük a te viselkedési problémádat.

Ha ez a gondod, akkor szépen menj el egy orvoshoz, és vele beszélj erről.

2015. szept. 12. 16:49
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Milyen fajta szorongásról van szó? Tényleg sokat segíthet, ha ők is tisztában vannak azzal, hogy mit érzel. Ha nem is a terápiában, a mindennapi életben.
2015. szept. 12. 16:51
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Ha a szüleiddel nem tudod megbeszélni a problémáidat, nélkülük is el tudsz menni szakemberhez. Esetleg a szakember tudna olyan tanácsot adni, hogyan érthetnék meg ezt a szüleid is vagy akár ő is elmagyarázhatná nekik, ha erre lehetőség adódna.
2015. szept. 12. 16:51
 4/9 anonim válasza:
39%
Ha gyógyszerekkel akarod tönkretenni idő előtt magadat akkor irány a pszichiáter.
2015. szept. 12. 16:52
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Pszichológushoz menj, aki a probléma okát szünteti meg, igaz hosszú idő alatt, nem pedig teletöm gyógyszerekkel, ami az okot nem kezeli, csak elnyomja a tüneteket. S majd a pszichológus behívhatja a szüleidet és és egy családterápia keretén belül szakszerűen elmagyarázza nekik, hogy mi van veled. Ez nem a te dolgod, szerintem.
2015. szept. 12. 18:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

# 1

Könnyen lehet, hogy tévedek, de én arra gondolok, hogy talán úgy érthette a kérdező, hogy "addig sajnos nem fogok kapni pszichiátertől sem segítséget", hogy amíg a szülei át nem érzik a helyzetét, nem látják be, hogy ez komolyan megnehezíti az életét, addig ők nem látják be, hogy valóban szüksége van valamifajta terápiás segítségre, indokolja az állapota, ő meg - feltételezem, kiskorúként, vagy mindenesetre önálló jövedelem nélkül - nem tud ilyen segítséget igénybe venni szülői támogatás nélkül.

Kérdező, megírnád, hogy mennyi idős vagy? Ha suliba jársz, van nálatok iskola pszichológus?

2015. szept. 12. 23:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves 6. válaszoló!

Igazából teljesen jól látod a helyzetet. Amíg a szüleim nem látják be, hogy ez mennyire komoly terhelés nekem, addig nem fogok tudni terápiás kezelést igénybe venni, mert ezzel a nehézséggel nem vagyok képes egyedül megbirkózni.

Egyébként 17 éves fiú vagyok, van nálunk iskolapszichológus, de az ő módszereivel sajnos nem tudtam előrébb jutni.

2015. szept. 13. 11:59
 8/9 anonim ***** válasza:
TB alapon nyugodtan elmehetsz pszichológushoz, én is ezt tettem. Ha szüleid nem látják be, hogy problémád van és segítségre szorulsz, akkor neked kell lépned, mielőbb!
2015. szept. 16. 15:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Írnál kicsit bővebben a problémádról?

Hátha tudnánk konkrétabb segítséget ajánlani.

F40+

2015. szept. 16. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!