Hogyan magyarázzam el a szüleimnek, hogy kellene elképzelniük ezt a szorongásomat?
A szüleid esetleg szakképzett pszichiáterek???
Nem? Akkor miért gondolod, hogy egy szakképzett pszichiáter nem tudna segíteni? Neki ez a munkája, ért hozzá. A szüleidnek nyilván nem ez a munkájuk. Így nekik nem is kell elképzelniük a te viselkedési problémádat.
Ha ez a gondod, akkor szépen menj el egy orvoshoz, és vele beszélj erről.
# 1
Könnyen lehet, hogy tévedek, de én arra gondolok, hogy talán úgy érthette a kérdező, hogy "addig sajnos nem fogok kapni pszichiátertől sem segítséget", hogy amíg a szülei át nem érzik a helyzetét, nem látják be, hogy ez komolyan megnehezíti az életét, addig ők nem látják be, hogy valóban szüksége van valamifajta terápiás segítségre, indokolja az állapota, ő meg - feltételezem, kiskorúként, vagy mindenesetre önálló jövedelem nélkül - nem tud ilyen segítséget igénybe venni szülői támogatás nélkül.
Kérdező, megírnád, hogy mennyi idős vagy? Ha suliba jársz, van nálatok iskola pszichológus?
Kedves 6. válaszoló!
Igazából teljesen jól látod a helyzetet. Amíg a szüleim nem látják be, hogy ez mennyire komoly terhelés nekem, addig nem fogok tudni terápiás kezelést igénybe venni, mert ezzel a nehézséggel nem vagyok képes egyedül megbirkózni.
Egyébként 17 éves fiú vagyok, van nálunk iskolapszichológus, de az ő módszereivel sajnos nem tudtam előrébb jutni.
Írnál kicsit bővebben a problémádról?
Hátha tudnánk konkrétabb segítséget ajánlani.
F40+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!