Ha egy elvált férfinek a volt felesége meghalt, a gyereküket kötelessége a jelenlegi feleségnek (úgy értem, illik-e neki) befogadni, nevelni és szeretettel fordulni hozzá, ha a volt feleséggel rossz kapcsolata volt?
Ha egy ilyen eset megtörténik, normális, ha a nő nem fordít az új gyereknek megfelelő figyelmet?
Esetleg elfogadható, ha inkább megkéri a férjét, hogy a gyerek a nagyszüleinél (a volt feleség szüleinél) éljen?
Véleményetek szerint jogos egy ilyen helyzetben lévő feleség tiltakozása vagy megvetendő?
A férfinek a kötelessége a saját gyerekét nevelni. De ha együtt él az új feleséggel, akkor a feleségnek nem nagyon van más választása, mint részt venni a gyerek nevelésében (vagy legalábbis eltűrni azt, attól függően, hány éves a gyerek)!
Nem feltétlen érzem, hogy megvetendő lenne, ha a feleség nem akar gondoskodni a gyerekről, viszont mivel a férjjel van együtt, ezért közösen kell dönteniük a gyerek sorsáról. És ha a férj magához akarja venni a gyereket, akkor a feleség nemigen tiltakozhat!
Illeni illik, de nem kötelező.
Viszont azt sem várhatja el, hogy a férfi lepasszolj a saját gyerekét. Ha neki nem megfelelő az új felállás, akkor költözzön el/kérje meg a férjét hogy költözzön el gyerekkel és váljon el.
Szánalmas ez a családi kategória,itt mindenki álomvilágban él.Normális ember nem kiváncsi más kölykére,pláne a mai világban,mikor reggeltől-estig dolgozni kell a megélhetésért.A gyerekemért,a férjemért,szüleimért,testvéremért-magyarul a saját családomért-hajlandó vagyok gürizni,áldotatokat hozni,de egy vadigen emberért nem tenném meg soha.Én nem szemét,tajparaszt nő vagyok,csak őszinte,az itteni válaszadókkal ellentétben :)
13#-as voltam.
Ahova dolgozni járok, ott hasonló a helyzet.
Anyuka hála égnek nem halott, de az életéért küzd.
Második feleségnek nem tetszett a felállás, hogy a gyerek náluk van. Megjegyzem, nagycsoportos ovis, és egy cukibomba a kissrác, ennél már csak rosszabb gyerekek vannak.
Hát így vagyok én bébiszitter, a második feleség meg leendő második exfeleség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!