Ha egy elvált férfinek a volt felesége meghalt, a gyereküket kötelessége a jelenlegi feleségnek (úgy értem, illik-e neki) befogadni, nevelni és szeretettel fordulni hozzá, ha a volt feleséggel rossz kapcsolata volt?
Ha egy ilyen eset megtörténik, normális, ha a nő nem fordít az új gyereknek megfelelő figyelmet?
Esetleg elfogadható, ha inkább megkéri a férjét, hogy a gyerek a nagyszüleinél (a volt feleség szüleinél) éljen?
Véleményetek szerint jogos egy ilyen helyzetben lévő feleség tiltakozása vagy megvetendő?
Azért vagyok beteg, mert a házamban más nő gyerekét nem szívesen nevelgetném a saját keresetem egy részéből? Ezért vagyok pszichopata?
Csak kicsit éljétek bele magatokat a szituációba: férjnél vagytok, a volt feleséggel nem jó a kapcsolatotok, a férj minden héten 4-5 alkalommal pár órát náluk tölt, ez teljesen természetes. De aztán ezt a gyereket hazahozza, akit alig ismertek, az anyját kifejezetten nem bírtátok, a gyerek meg teljesen olyan, mint az anyja, és a férjetek elvárja, hogy a lakásodban, a saját kereseted egy részéből neveld és a sajátodként szeresd (amúgy 12 éves). Képesek lennétek rá vagy csak a szátok jár, hogy ti mennyire áldozatkészek vagytok? (Amúgy férfi vagyok.)
Nevelgettem más ember gyerekét,szerettem és jobban neveltem abban az majd 1 évben, mint a saját anyja. Nem két hetente 1-2 órára, hanem heti szinten,minden nap, pedig az anyjától felfordult a gyomrom.
És a gyerek szeretett, nem kicsit, hanem nagyon.
Amúgy igen... Nő vagyok, de ha olyan pasival kezdenék akinek van már gyereke akkor ezt is beleszámolom.
Egy gyerek nem tehet semmiről, és igen ha szeretem annyira a páromat akkor ezt megteszem.
De ha az apa akkora farok, hogy inkább lepasszolná a saját gyerekét csak mert a jelenlegi párja nem tűri meg akkor inkább jobb is ha a nagyszülőkhöz kerül.
Ez nem pszcihopataság amit te mondasz, szimplán embertelenség hogy azért mert a két nő nem bírta egymást annak a gyerek igya meg a levét.
Igen, azt hiszem, képes lennék.
Bár egyrészt az sem valószínű, hogy annyira utálnám az exét (a párom exével is jóban vagyok, mit hőbörögjek miatta, nem gondolhattam, hogy a harmincas pasim még szűz...), tehát a szitu elég valószínűtlen az én esetemben.
A gyerekeket meg általában bírom, az idegeneket is, nem hiszem, hogy ne tudnám korrektül ellátni/nevelni a párom gyermekét. Jó eséllyel szeretném is, bár ez nyilván tőle is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!