Hogyan sikerült az elválás a szülőktől/családtól? Milyen gyakran jársz haza?
Kérdésem azokhoz szól, akik nemrégiben költöztek el vagy alapítottak saját családot. Mi hárman vagyunk testvérek, és én vagyok a legnagyobb, egyben pedig az első aki kiszállt. Az elválás eléggé gyors lefolyású volt olyan értelemben, hogy férjhezmenetel után néhány héttel el is költöztünk, ráadásul egy másik városba, plusz munkát is kaptam, ami az időm 90%-át lefoglalja,így szinte sose jut idő arra, hogy a szüleimet meglátogassam. Futólag heti szinten találkozom velük, 10 percre be tudok ugrani ha épp arra dolgozik a férjem és van még néhány percünk mielőtt be kell érni munkába, de sajnos az utóbbi hónapokban ennyire redukálódott a találkozás. Időnként lelkiismeretfurdalásom van, mert nagyon várnak haza; én meg nem megyek... Sajnos nehezen összehozható, mert csak vasárnap vagyok szabad, a férjem pedig legtöbb alkalommal hétvégés...
Más is van így, hogy lekiismeretfurdalása van ilyesmi miatt? Hogy ment az "elválás" a részedről és hogy a szüleid/testvéred részérő?
Ez egy természetes folyamat. Talán idővel könnyebb lesz pl. heti 1 találkozás vasárnapra, én úgy csináltam. Szerintem a legkönnyebben összehozható az lenne ha vasárnaponként felmennél hozzájuk, és a férjed akkor menne amikor van szabad vasárnapja. Viszont ez egy ideig mint írtam nem lesz jobb, hiszen annyi év után most elváltok, de hidd el, majd megszokod. :)
A legjobbakat!
Nálunk nagyon erős családi nyomás volt azon, hogy pár száz méternél messzebb nem költözhetek.
:)
Így napi kapcsolatban vagyunk.
Anyám szerette volna ha a közelben dolgozom, de 80 km-re sikerült munkát szerezni. Megértette, hogy menni kell, mert értelmes asszony, de a szíve vágyott látni. Szerencséjére nem tudok főzni így hetente kéthetente hazamentem ételért. Amikor egy hónapig nem látott már nagyon várt.
Aztán mondtam neki, hogy felmondtam, és külföldre megyek.
Fél évente lát. Néha skype-olunk.
A kulcs szó itt a: megértés.
A szülőkkel meg kell értetni, ha értetlenek, hogy köszönjük h felneveltek és belédinvesztáltak egy csomót, tiszteled és szereted, de az élet mozgásban van.
Menned kell és meg kell élned. Ha nincs időd hazamenni, akkor nincsen: pofa lapos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!