Mit írjak apának versben, hogy ne költözzön ki Svájcba, hanem maradjon velünk? Anya is ezt akarja, hogy maradjon! Hogyan foglaljuk versbe?
Figyelt kérdés
Mit írjak apának versben, hogy ne költözzön ki Svájcba, hanem maradjon velünk? Anya is ezt akarja, hogy maradjon!!! Hogyan foglaljuk versbe?2015. szept. 4. 23:10
11/18 anonim válasza:
Ehhez nem vers kell, hanem beszélgetés. Ha pedig máshogy nem tudja fenntartani a családot, akkor ezt meg kell értened.
Nyilván nem örökre megy, hanem átmenetileg, de lehet, hogy szükséges.
A vers ezen mit sem segít.
Esetleg lehet, hogy idővel ti is kiköltözhettek hozzá, nem?
12/18 anonim válasza:
Kerd meg, hogy vigyen magaval - csak nyerhetsz az ugyon.
13/18 anonim válasza:
Ez nem egészen így működik. Első kérdés, hogy miért költözik ki Svájcba. Azért akar kimenni mert itthon nehezen boldogultok és kint talált egy munkalehetőséget, amivel ezen tudna segíteni. Esetleg a jelenlegi munkája, munkahelye miatt mert kell kimennie külföldre egy bizonyos időre. Ezek inkább ideiglenesek, valószínűleg haza is járni adott időközönként illetve tudnátok tartani a kapcsolatot. Ilyen esetben szerintem nem célszerű verset írni mert valóban egyfajta érzelmi zsarolás, még ha nem is e célból készült. Elbizonytalanítja az embert és megzavarja a döntéseiben. Más esetet pedig nem nagyon tudok elképzelni...nekem csak a munka jut eszembe ilyen szempontból. Ha egy család vagytok és együtt él anyukáddal, ha huzamosabb időről lenne szó és nem munka miatt, hanem mit tudom én valami más okból akarna kiköltözni Svájcba akkor meg gondolom vinne magával titeket is. Mi az oka, miért akar kiköltözni?
14/18 anonim válasza:
Ha munka miatt koltozik akkor ne ellenezd. Jobb, mintha utcarakerulnetek e eheznetek mert otthon nincs munkaja vagy a meglevobol nem tudnatok fenntartani magatokat!!
15/18 anonim válasza:
Szia, nekem az az erzesem, hogy edesapad nem szakmai okokbol megy ki Svajcba. Sajnos, nem irsz pontos okot. Ha a szüleid hazassaga melypontra jutott, az ellen egy gyerek nem tud tenni. A gyerek nem oka egy szetköltözesnek. Szep dolog a versiras gondolata. Kesz verssel nem tudok szolgalni, de ha erzelmileg el tudod engedni az edesapadat, akkor neked is könnyebb lesz. Aki el akar menni, azt nem kell visszatartani. A szeretet nem birtoklast jelent, hanem elfogadni egymast ugy, amilyenek vagyunk. Ha az edesapad a kiköltözes mellett döntött, meg van ra az oka. Bizzal az elhatarozasaban. Ha a szüleid kapcsolata meg is romlott, te egy eleten at az edesapad gyereke maradsz. Egyebkent vannak olcso Easy Jet-es jaratok onnan. Hivatalosan nincs Svajcban min. fizetes, de egy szolid isk. kepzettseggel min. 900 eFt-ot lehet keresni. Minel magasabb az isk. vegzettseg, annal jobb a fizu. De Svajcban az elet nem fenetkig tejfel. Ezt edesapad is meg fogja tapasztalni. Egy külhonban elönek sok mindenröl le kell mondania. Nem lehet tudni, hogy milyen mertekben lesz honvagya. Bizzal ra mindent az idöre, meg ha nehezedre esik is.
16/18 anonim válasza:
szerintem pedig nem kéne marasztalni...menjen csak ki, teremtsen nektek alapot és mihamarabb menjetek ki ti is.
hajrà hajrà!!!
egyébként mit csinàlna kint? melyik részre menne?
17/18 anonim válasza:
Olyan munkaert nem eri meg kimenni ami nem ad eleg fizut ahhoz hogy vihesse a csaladot magaval.
Ha nem igy lett volna, en se mentem volna ki (Parizs).
18/18 anonim válasza:
A kérdésed régi, de érdekelne, hogy mi lett a családoddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!