Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » S. O. S.! Ti mit tennétek a...

S. O. S.! Ti mit tennétek a helyemben? 18l

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a szüleim erősen vallásosak, és egész életemben arra neveltek, hogy erkölcsös lány legyek, és a hírnevem is makulátlan legyen a nekik tetsző módon, de ez nekem nem megy. Egész eddigi életem során csupa megfélemlítő dolgot hallottam anyámtól a szexszel kapcsolatban, és belém nevelték, hogy ez bűn, ilyet nem szabad csinálni, mert paráznaság. Még csókolózni is csak azzal szabad, akihez már hozzá is akarsz menni feleségül. Nagyon sok félelmem lett emiatt az életben a nemi élettel kapcsolatban. :( Sosem tudtam ilyesmiről beszélni anyámmal, és most előállt anyám azzal, hogy szerinte jó lenne, ha ismét eljárnék hit oktatásra, és ezen az úton járnék tovább, de engem ettől kiver a frász. Már régóta van barátom, és nem vagyok szűz, de anyámnak ezt sem mertem elmondani, ráadásul rettegek a gyónástól, ódzkodom attól a gondolattól, hogy a papnak elmondjam a vétkeimet. Hogyan mondhatnám el anyámnak, hogy ez az egész egyházi dolog engem csak megrémiszt, és nem akarok így élni? Mintha minden, amit tennék, csak bűn lenne, és úgy érzem, hogy egy utolsó szemét ember vagyok, amiért végül lefeküdtem a barátommal. (2 éve vagyunk együtt)

Mit mondhatnék anyáméknak, hogy megértsék, én nem akarok többé így élni, mert rettegek tőle, hogy a papoknak kelljen beszélnem bármiről is, amihez szerintem nincs köze rajtam kívül senkinek sem?

Nem tudom mit tegyek, mert összeveszik bennem az, hogy meg akarok felelni a szüleimnek, de nem akarok félelelmben élni. :( Kérlek segítsetek!

2015. szept. 1. 16:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
68%

Minél előbb menj el otthonról. 18 éves vagy, itt az idő hogy másik városba menj tanulni egyetemre, vagy valami szakképzésre, esetleg dolgozni.

Felnőtt nő lettél, teljesen normális vagy. Semmiért nem szabadna szégyenkezned, vagy bűnt érezned.

Esetleg ha nem tudsz elmenni otthonról, akkor próbálj meg kiállni a véleményedért, és megkockáztatni egy nagy összeveszést is akár. Nem kell elmondani a nemi életed részleteit, egyszerűen csak annyit, hogy felnőttél, szabad ember vagy, nem fogsz hittanra járni, és nem fogsz semmi miatt bűnt érezni. Ők nem hiszem, hogy meg fognak valaha is változni, de ez a te életed, és ki kell állnod érte előbb-utóbb, még ha ez nagyon nem könnyű dolog.

Megfelelni pedig nem kell nekik, ezt sűrgősen felejtsd el, mert egyáltalán nem normális amit tesznek főleg veled nem. A vallást és a hitet nem SZABAD sohasem másra kényszeríteni... Ezt minden normális vallásos ember így véli!

Nézd én katolikus egyetemre járok, és nem vagyok mélyen vallásos, de itt sohasem kényszerítettek ránk semmit. Direkt el is mondta a dékánasszony (Pázmány ITK) az elején, hogy nekik a tanulás és a tisztes munka a lényeg, nem az, hogy kinek milyen a hite. Egy lelkész is azt mondta, soha nem szabad senkire kényszeríteni a hitet, hiszen az nem lesz igaz. A helyes út amit te jársz, az a saját utad.

2015. szept. 1. 16:58
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. szept. 1. 17:01
 3/20 anonim ***** válasza:
92%

Kérdésben a válasz!

"Mit mondhatnék anyáméknak, hogy megértsék, én nem akarok többé így élni, mert rettegek tőle, hogy a papoknak kelljen beszélnem bármiről is, amihez szerintem nincs köze rajtam kívül senkinek sem? "

Szerintem költözz el otthonról és a szex miatt ne legyen bűntudatod, hisz te is szex következménye lettél :)

2015. szept. 1. 17:11
 4/20 anonim ***** válasza:
21%

Eléállsz a szüleidnek:

Prostival szexeltem, szerencse, hogy nem fájt, mert már 6 éve hogy elvesztettem. Krisztus bűnös.

Nem fognak többé hozzádszólni :D

2015. szept. 1. 17:26
 5/20 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos az anyád teljesen elmebeteg! Az bűn, hogy ilyen marha még élhet a XXI. században!!
2015. szept. 1. 17:30
 6/20 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is mond el ugyanezt édesanyádnak.Ha megérti,ha nem.Ezek a te érzéseid,te életed.A vallást nem lehet senkire sem ráerőltetni!

Ha minden kötél szakad,akkor valóban hozakodj elő az elköltözéssel is.

F40+

2015. szept. 1. 17:50
 7/20 anonim ***** válasza:
25%
Kérdezd már meg az édesanyádtól, hogy téged a gólya hozott-e? Nagyon gyogyi szegényke!
2015. szept. 1. 19:00
 8/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell provokálni őket, mondom a bigott vallásos emberek SOHA nem fognak megváltozni. Csak olaj a tűzre... hadd higgyék, hogy szentéletű a kislányuk.

Egyszerűen csak a saját kezedbe kell venned az életed irányítását, és ezt nem kell megérteniük, nem kell elfogadniuk, mert ezek tények. Felnőttél és ez már a te életed... Próbáld magad minél előbb anyagilag is függetleníteni a mamahoteltől, és akkor azt se mondhatják, hogy ez az én házam, amíg az én pénzemen élsz addig...stb...

Addig meg muszáj kitartanod valahogy, lehetőleg minél kevesebb konfliktussal. Belül kell lerendezned a dolgot magadban, szégyen helyett légy büszke magadra, hogy a mai tinilányok 99%-ánál tisztességesebb és normálisabb szexuális életed van, nem qrválkodsz pl...

2015. szept. 1. 19:23
 9/20 anonim ***** válasza:
54%

két lehetőség van:

- továbbra is titokban folytatod a kapcsolatod

- végre kiállsz magadért.

én a másodikat javaslom. felnőtt ember vagy. és amúgyis ,szabad akaratod van. azért mert a szüleid vallásosak és szerintük ez a járható ,követendő út, neked még nem kell így gondolkozni.

-Anya,apa van már egy ideje barátom,csak nem mertem elmondani, mivel tudom mi a véleményetek erről.de nem szeretnék továbbra is titokban élni ezzel, hiszen semmi kivetni való nincsen benne, a korosztályomban is teljesen normális a párkapcsolat. szerintem semmi baj nincsen a csókolózással és esetleg a házasságon kívül szexszel. én elfogadom,hogy ti másképpen gondolkoztok. kérlek ti is fogadjátok el,ahogyan én látom a dolgokat. boldog vagyok a fiú mellett. szeretném,hogy ti is megismerjétek és osztozzatok az örömömben.

Ha továbbra is kardoskodnak a véleményük mellett,akkor meg tényleg hagyd rájuk. éld az életed ahogy szeretnéd,ne járj akármilyen gyülekezetre mert ők azt akarják..

és gondolj arra,hogy a legtöbb ember szülei nem így állnak a dolgokhoz. most ez az a szituáció,amikor valaki szemben megy a forgalommal.

nehogy már te érezd magad hülyén és lelkiismeretfurdalásosan, mert van egy egészséges párkapcsolatod..szerintem semmi baj nincsen vele..

2015. szept. 2. 10:19
 10/20 anonim ***** válasza:

9. vagyok

arról meg inkább megtartom a véleményem,hogy milyen szülő az aki nem veszi észre,hogy 2 éve jár valakivel a lánya..

2015. szept. 2. 10:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!