Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnánk anyával kezdeni?

Mit tudnánk anyával kezdeni?

Figyelt kérdés
Anya évek óta nem dolgozik. Volt munkája, több helyen is dolgozott, de vagy ott hagyta, vagy elküldték, mert nem nagyon törte magát a melóban. Nyolc általánossal nem nagyon tud válogatni a munkák között. Apa dolgozik, három műszakban, sokszor hétvégéken is bent van, meg túlórákat is vállal. Sokszor veszekednek apával emiatt, mert anya elvan otthon. Mindig azt vágja apa arcába, hogy dolgozik ő itthon is eleget. Ez tény, hogy tényleg reggeltől estig meg se áll, pörög mindig, de apának igaza van, hogy abból nem lesz nyugdíj. Én nem szólhatok bele, mert még gyerek vagyok (13 éves) de nagyon rossz látni, hogy apa már lassan kikészül idegileg és fizikailag. Én szoktam otthon segíteni, mondtam anyának, hogy nagyon szívesen átvállalok többet a munkából, (vannak állataink, három kismalac, meg olyan hetven csibénk, és harminc kacsa, ezenfelül van egy kis földünk, olyan negyed hektár) de mindig az van, hogy én még kicsi vagyok és ne szóljak bele a felnőttek dolgába. Pedig én csak segíteni szeretnék, nem lesz nekem semmi bajom, ha korábban kelek, meg megetetem az állatokat, kapálni meg kapáltam én is. Főzni is tudok, megtanultam, igaz nem tudok mindent de azért sokat tanultam. Meg jó lenne, ha apa tudna pihenni is néha, meg beszélgetni vele.

2015. aug. 31. 06:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

10-esnek:

"Mindig azt vágja apa arcába, hogy dolgozik ő itthon is eleget. EZ TÉNY, HOGY tényleg REGGELTŐL ESTIG MEG SE ÁLL, pörög mindig, de apának igaza van, hogy abból nem lesz nyugdíj. Én nem szólhatok bele, mert még gyerek vagyok (13 éves) de nagyon rossz látni, hogy apa már lassan kikészül idegileg és fizikailag. Én szoktam otthon segíteni, mondtam anyának, hogy nagyon szívesen átvállalok többet a munkából, (VANNAK ÁLLATAINK, három kismalac, meg olyan hetven csibénk, és harminc kacsa, ezenfelül van egy KIS FÖLDÜNK, olyan negyed hektár)"

Fogadjunk, hogy városlakó és férfi vagy és fogalmad sincs arról, hogy ennyi állat tartása és a föld megművelése + a háztartás vezetése mennyi munkával jár. Mivel az apa reggeltől estig dolgozik, így nyilván hazaérve meleg kaját kap, tiszta ruhája van, stb., azaz ki van szolgálva.

Az apa problémája az, hogy nem lesz nyugdíja az anyukájának.

Kérdezőnek: nyugodtan mondd meg apukádnak, hogy a jelenlegi jogrendszer szerint A NYUGDÍJ CSAK ADHATÓ, de nem kötelező, csak sajnos ezt SOKAN NEM TUDJÁK! (lehet lehúzni emiatt, nem érdekel, de előtte tessék utánanézni, jogászoktól utánakérdezni)

Még van 10 évem a nyugdíjig (ezt is szépen felhúzták, mert az eredeti nyugdíjkorhatár 55 év volt, most már 65 és még tovább akarják húzni), de lehet, hogy mire odaérünk már nyugdíj sem lesz, mert nem lesz miből fizetni (kb. addigra fognak jelentkezni a magánynyugdíj pénztárból elvett, nyugdíjba kerülő emberek kifizetései)

Szóval apukád is, anyukád dolgozik eleget, sajnos ez a mai magyar valóság, hogy az ember hajt, mint az állat, hogy megéljen valahogy emiatt kár egymással veszekedni, mert oda a családi béke. Inkább örüljetek egymásnak, szeressétek egymást :-)

2015. szept. 12. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!