Mit tegyek? Anyum haza akar vinni, de en nem szeretnem
Es szerinted mi a normalis kapcsolat, nem tudom miert kell elitelni mas kapcsolatat, ugy hogy nem is ismersz.
Na most te vagy egy nagyon buta ember vagy erzestelen vagy feltekeny.
Ha annyira tudod mi a normalis kapcsolat kerlek ird le ide ha te tokeletes vagy es van egy normalis kapcsolatod,bar szerintem nincs csak egy okoskodo ember vagy. Mondjak neked pelda
Unokatestverem 14 evesen jott ossze a baratjaval vagyis mostmar ferjevel 15eve vannak egyutt
Baratom anyukajanak a ferje volt az elso es az utolso 30eve hazasok
Meg esetleg soroljam.
En nem azt mondtam a kapcsolatomrol h tuti h orokre egyutt leszunk hanem azt h szeretnenk es bizunk benne.
Szerintem a normalis kapcsolat ilyen
Mindket fel szereti egymas
Tisztelik egymast es a donteseiket
Segitenek a problemakban
Minden bajbanvagy joban egyutt vannak
Szamithatnak egymasra
Biznak egymasban
Hagynak egymasnak teret
A problemaikat megbeszelik megoldjak
Roviden ennyi. Nalunk ez mind megvan, ugyh ne itelkezz rolunk ha nem ismert
Falun nincs nyári munkára lehetőség??
Hát,muhhaha
Iszonyat, micsoda feltételezések röpködnek itt a semmiből... én mindig abból indulok ki, amit a kérdező leír, és arra a helyzetre adok tanácsot, ha ferdít, az már legyen az ő baja.
Kérdező: hasonlón mentem át 15 évesen, hasonló anyával, esetemben alkoholista apával. Azt javaslom, hogy ha anyád nagyon ugrál, és akár eljárást is kezdeményez valamelyik hatóságnál, te magad menj be az illetékes családsegítő és gyermekjóléti szolgálathoz elbeszélgetésre (NEM a gyámügy!). Miért?
Teljesen más képet kap az ügyintéződ akkor, ha kerek perec, tárgyilagosan elmondod, hogy mi a helyzet, és hajlandóságot mutatsz a kompromisszumra. Kis szerencse is kell a dologhoz, de az ott dolgozók többsége nyitott minden megoldásra, és a családi békét, illetve a te jólétedet fogják figyelni.
Fél éve elköltöztél, ez már náluk is sokat nyom a latban, különösen úgy, hogy anyád csak most eszmélt, hogy tenni kellene az ügyben.
A gyámhatóság a te korodban már nem fog foglalkozni se kiemeléssel, se védelembe vétellel (tapasztalat, most megint benne vagyok egy hasonló ügyben családi szálon keresztül), így a segítő arra fog rájátszani a legnagyobb eséllyel, hogy az eljárást jól elnyújtsa, mint a rétestésztát. Így csak azt a 10 hónapot kell kihúzni, és ki lehet húzni, csak okosan kell keverni a kártyákat, és nem hápogni feleslegesen. 18. születésnapod után 1 nappal pedig már igényelheted a saját jogú családi pótlékot illetve gyerektartás helyett a rokontartást apukádtól.
A többieknek pedig:
Az ilyen típusú szülővel nem lehet másképp bánni. Aki csak a saját érdekét figyeli, a gyereket pedig eszközként, illetve pánik-gombként kezeli, azt le kell építeni, mert mindenkit lerombol a környezetében. Lehet, hogy ti elképzelni nem tudjátok, mert nem ismeritek, de több ilyen szülő van, mint amennyit alapból gondolnánk.
Hogy a párja szülei segítenek, egy ritka szép gesztus. Ha nem él vissza vele, nincs vele semmi probléma. Ki tudja venni a részét a házimunkában, gondolom nem tunyulja el a dolgot, főként, hogy zavarja, hogy nem száll be a dologba anyagilag. Egy jó kapcsolat pedig igenis arra épül, hogy kihúzzuk egymást a szarból, mert szeretjük és tiszteljük a másikat. Fordulhat még a kocka, kellhet segítség a párjának is még az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!