Miért nem értik meg, hogy a viselkedésük csak rosszul esik nekem? Hogyan tudnék változtatni rajta?
Tudom, hogy ez általában így szokott lenni és ezt nem könnyű elfogadni egy szülőnek, de alapjáraton nekem mindig is jó kapcsolatom volt velük, mindig mondták, hogy akármi van, velük beszélhetek róla, mindig mindenben támogatni fognak.
Nos, 1 hete elmondtam nekik, hogy meleg vagyok, és van barátom. Azóta nem képesek velem normálisan kommunikálni, és magamban megkérdőjeleztem, hogy tényleg komolyan gondolták, amikor megígérték, hogy nekik akármit elmondhatok.
Pont nemrég hallottam őket, hogy egymás között is összevesztek. Az egészből annyit sikerült leszűrnöm, hogy anya talán kicsit jobban mellettem áll, mint apám. Az egész veszekedésük arról szólt, hogy apám ismételgette, mennyire nem képzelte volna rólam, én többet nem lakhatom itt tovább, anyám pedig mondta, hogy még csak most fogok leérettségizni, se munkám, se képzettségem nincs még, akármennyire is nem akar elfogadni, nem szeretne kidobni otthonról.
Amikor anya nem volt otthon, apa odajött hozzám, és elkezdett elmondani mindenféle szrnak, és megtiltotta, hogy a barátom még egyszer idejöjjön, és mindenképpen szakítsak vele, mert különben mehetek innen, és nem érdekli, hova. Ráadásul még azt is megtiltotta, hogy anyának szóljak erről. 3 napot adott, hogy mindenféle kapcsolatot megszakítsak barátommal. Ez ma reggel történt, és nem tudom, hogy ebből a helyzetből, hogyan tudnék úgy kijönni, hogy mindenkinek jobb legyen.
A baráti körömben is mindenki tud róla, hogy meleg vagyok, és ők így elfogadnak, sosem tettek rám sem a barátomra egy rossz megjegyzést sem.
Egyébként az ő szülei jobban elfogadják, bár az elején voltak köztük is konfliktusok, de annyira nem fajult el, mint nálunk. Náluk eszükbe nem jutott volna, hogy ezért kidobják otthonról, csak kiakadtak, de a végén megbékéltek vele. Szeretném elérni, ha ez nálunk is ugyanígy lenne.
18/f
En meleg vagyok es sajnalom a helyzetedet es hidd el, nem bantasbol irom de azt nem fogom sosem megerteni, az ilyen tiniknek minek kell coming outolni. Mi ertelme? Ertem, hogy szerelmesek vagytok es ti mar teljesen biztosan tudjatok, hogy melegek vagytok de amikor attol kell tartani, hogy a szulo kitagadja, kiteszi, es hasonlok a gyereket, akkor inkabb maradjatok csendben. Egy par ev es amikor mar a sajat labatokra alltok, amikor mar mindegy gyakorlatilag, hogy mit gondolnak rolatok, akkor el lehet mondani de elotte semmikepen, tul rizikos! En is mar akkor mondtam el mikor mar kulon laktam.
Nade mar mindegy, megtortent a dolog. Mostmar ami talan jo lepes lenne ha tenyleg latszolag negszuntetned a baratoddal a kapcsolatot. Ne vidd haza, ha elmesz mindig valami mas haverod nevet mondod es hasonlok. Ne is emlitsd meg ezutan ot, sem azt, hogy a fiukat szereted. Ennyi. A kapcsolatotok innen felszines lesz de meg mindig jobb, mintha kidobnanak, nem? En ezt tennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!