Ebben a szituációban kinek van igaza, kinek kéne változtatni?
Bocsánat ha kissé zavaros lesz.
Szóval. Van a bátyám és a barátnője, aki mondjuk Kati. Bátyám és Kati 23 hónapja vannak együtt, és olyan 21 hónapja rendszeresen egymásnál alszanak, de lassan 1 éve már szinte csak nálunk. Hétközben is, minden áldott nap, iskolaidőben (bár Kati most érettségizik, tehát már annyira nem jár iskolába. )
Édesanyámat felettébb bosszantja ez, mert ugye így +1 fő vacsorázik nálunk, hétvégén gyakran reggelizik/ebédel is (mert hétvégén kb. 10-ig ittvan, aztán 17-től megint), meg úgy egyáltalán, nem családtag, anyámat már a folytonos köhögése is irritálja (asztmás), meg hogy reggel már öten próbálunk verekedni a fürdőszobáért.
A másik, hogy kb. 7,5 kilométerre lakik Kati, és mindig (!) bátyám fuvarozza a kocsijával(igaz, ő fizeti a gázolajat.) Ez napi 2-4 út, ami egy hét alatt azért már nem semmi.
Meg mostanában azt fújja édesanyám, hogy Katinak tök jó, otthon lesz*rja mindenki, nem is kell semmit csinálnia, itt nálunk meg miért nem takarít, milyen lány ez, fúj. (Megjegyzem, szerintem bunkóság vendégként takarítani, de mindegy.)
Édesapámmal mi szoktuk ezt hallgatni, ahogy szidja Katit, és nem tudom, mikor robban a bomba, és mondja ezeket Katinak.
Szerintetek, édesanyámnak van igaza, és Kati aludhatna néha otthon egyedül, illetve takaríthatna nálunk, vagy ez így természetes?
/Miközben legépeltem, összeveszett anyám meg bátyám, hogy bátyám húzzon Katihoz, ha együtt akarnak aludni, de ide ne merje hozni./
Szerintem Kati elég pofátlan, és már rég kivágtam volna.
Nem takarítania illene (bár életvitelszerűen ott él, így szerintem bármilyen nemű az illető, elég gáz, ha elnézi, hogy vakarják a szarát a vécéből), hanem beszállnia a rezsibe.
én megértem anyukádat, de ezt a bátyáddal kell lerendeznie. 7,5 km nem tragédia, azt egyedül is simán meg tudná tenni. én munkába oda-vissza közel 20 km-t utazok(igaz budapesten), és sose igényeltem, hogy fuvarozzanak.
ami a takarítást illeti tényleg bunkóság vendégként máshol takarítani, de ha már egyszer annyit van ott, legalább felajánlhatná hogy elmosogat vacsora után.
A Kati elég pofátlan. Igaz, vendéggel nem takaríttatunk és egyebek, de ő már életvitelszerűen tartózkodik ott, így takarítás + rezsibe beszállás elvárható. Eleve kiskorúnak otthon a helye.
Az külön érdekes, hogy egy 16 éves lánynak megengedték annó a szülei, hogy rendre máshol aludjon.
Kati amúgy hétvégente szokott nekünk segíteni, mikor a szüleim nincsenek itthon, és tesómmal takarítunk.
Hetes: Kati 17 volt, mikor összejöttek, most 19, és egyébiránt a szüleit baromira nem érdekli, mit csinál, a ballagásán is mi voltunk ott.
Külön jó, hogy bátyám "összeköltözést" meg "eljegyzést" emleget, csak arra nincs ötlete, hova költözzenek össze...Ha ide tervez, vége lesz mindennek, anyám biztosan elköltözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!