Szerintetek ebben a szituációban anyukám döntése helyes?
Mi volt annyira fontos egy TV műsorba, hogy a nélkül nem vagy hajlandó segíteni anyukádnak?
Neki van igaza.
mert hülyén viselkedtél, mint egy 5 éves
inkább behisztiztél és elvonultál
Nálunk ilyen helyzetben biztos vajas kenyeret kaptatok volna vasárnap ebédre.
Nehogy már egy adag krumpli megpucolásához ilyen hisztit kelljen levágni! mellesleg nem pucolunk krumplit a szobában.
Bocsi, hogy ellenszegülök mindenkinek, de mentségemre szóljon, én is kétgyermekes anya vagyok (gyerekként egyke voltam).
Az első lányom ilyen, kicsi korától az a szokása, hogy ha a húga elkezd valamit, (leül egy székre mondjuk) akkor neki okvetlen csak az a szék kell... Most hogy nagyok, nem ilyen apróságokban mutatkozik meg, egyre rejtettebben próbál mindig a nyomában lenni... évek óta igyekszem egyensúlyt teremteni, ebből következik, hogy az ilyen szitukból nem lesz veszekedés...
Tanulva a mi esetünkből, így oldottam volna meg:
Egyik gyerekemre bízok valamit, ő pedig segítőkész, csak valamihez köti a segítséget, mint te a tévéhez... jön a másik gyerek, és okvetlen épp ott kell tanulnia. Ott még jól csinálta anyud, hogy ő is máshová küldte volna, hiszen te ott kezdtél egy tevékenységet, ami folyamatban volt, és olyan helyen, ahová a tevékenység illik is- nappali/tévé, így én is máshová küldtem volna a tanulni vágyót. Mivel ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy ott szeretne tanulni, felajánlottam volna, hogy üljön le ő is pucolni addig, így a krumpli hamar kész lesz, így első gyermek felszabadul, vagy jön nekem segíteni a konyhába, vagy tévézik másik szobában... a másik így tanulhat aztán. Anyukád nem keresett további kompromisszumot, lehet, belefáradt... üljetek le hármasban átbeszélni... Testvéred gyakran ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!