Szégyent hoztam a családomra?
Figyelt kérdés
Egészségügyi technikumra járok, jövőre végzek. A suli mellett dolgozok, mint diákmunkás, úgy tervezem, hogy technikum után szeretnék elvégezni egy fitnesz meg egy gyógymasszőr tanfolyamot, A szüleim amikor meghallották, hogy nem egyetemre szeretnék menni, meg hogy mit dolgozok, nagyon fel voltak háborodva. Szerintük intelligens ember nem tanfolyamra megy, hanem diplomára törekszik, az pedig, hogy takarítok az én számomra nagyon lealacsonyító, ezzel magamat és ezáltal őket szégyenítem le mások előtt. Mert ezekkel a döntéseimmel szégyent hoztam az egész családra.2015. aug. 29. 07:02
11/19 anonim válasza:
Szégyent hoztál a családomra hálátlan kölyök.
12/19 anonim válasza:
Ez szerintem kamu kérdés mivel ilyen tanulmányi eredménnyel nem is kérdés hogy neked tovább kell tanulnod!!! A szüleidre halgass! A tanfolyamokat suli mellett is meg lehet csinálni!
13/19 A kérdező kommentje:
Nem kamu, hanem látom a szüleimet, mind a ketten magas pozícióban dolgoznak és látom, hogy nagyon de nagyon ki vannak idegileg. Én meg ezt nem igazán szeretném, hogy ha egyszer gyerekem lesz ilyennek kitenni. Kicsi korom óta ilyen közegben élek, ezt kellett a cégnél intézni azt kellett a cégnél rendezni ilyen baj volt olyan gond volt, stb. na nekem ez sok, engem lényegében a mamám nevelt fel anya és apa szinte csak a munkának él, még most is.
2015. aug. 31. 15:30
14/19 anonim válasza:
Ez a szüleid szegénységi bizonyítványa, nem a tiéd. Barátnőm a diplomájával beállt benzinkútra, meg vállalt takarítást is, mert nem volt más meló, és akkor mi van? Attól nem lett kevesebb ember! Bátran vidd végig a tervedet!
15/19 anonim válasza:
Idegileg az emberek nem a munka miatt vannak kiborúlva hanem alacsony a tűrőképességük...
16/19 piroska és a farkas válasza:
Én azért azt gondolom, és ezzel senkit sem szeretnék lebecsülni, hogy nem lehet az egyetemi tudást egy néhány honapos tanfolyam alatt begyüjtött ismeretanyaggal összehasonlítani. Illetve, de, épp ez az, h össze lehet... én éppen ezért javasolnám, hogy amennyiben az irányt, ami téged valoban érdekel, látod, akkor igenis a képességeidhez mért legnagyobb tudás birtoklására törekedj. Ha már pl mondjuk egy testnevelő edző szakot elvégzel pl a pécsi egyetemen, sokkal előrébb vagy. én legalábbis így gondolom, az meg tényleg a te kapacitásodtol függ, h MELLETTE mi az a tanfolyam, aminek az elvégzését szükségesnek érzed. A szüleid példája ne tántorítson el.
17/19 A kérdező kommentje:
Az ilyen fitnesz wellness dolgok érdekelnek jobban, vagy esetleg el tudom képzelni magam, mint testnevelő tanár. Esetleg a turisztika, vendéglátás.
2015. szept. 1. 17:31
18/19 omba válasza:
Én egyetemen tanítok, az egyik lányom meg vendéglátós....
Még nem jutott eszembe, hogy szégyenlem kéne magam.
Életvidám, talpraesett, pont neki való.
19/19 anonim válasza:
Én se vagyok diplomás agyoniskolázott, mégis jó munkahelyem van. Sajnos agyonfizetve nem vagyok, de ez nem a munkaadóim vagy a munkaköröm miatt van, hanem mert állami cégnél vagyok, de ennek ellenére egy nagyon jó csapatban szerepelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!