Szégyent hoztam a családomra?
Figyelt kérdés
Egészségügyi technikumra járok, jövőre végzek. A suli mellett dolgozok, mint diákmunkás, úgy tervezem, hogy technikum után szeretnék elvégezni egy fitnesz meg egy gyógymasszőr tanfolyamot, A szüleim amikor meghallották, hogy nem egyetemre szeretnék menni, meg hogy mit dolgozok, nagyon fel voltak háborodva. Szerintük intelligens ember nem tanfolyamra megy, hanem diplomára törekszik, az pedig, hogy takarítok az én számomra nagyon lealacsonyító, ezzel magamat és ezáltal őket szégyenítem le mások előtt. Mert ezekkel a döntéseimmel szégyent hoztam az egész családra.2015. aug. 29. 07:02
2/19 anonim válasza:
Ez hülyeség. De ezt te is tudod. Örülhetnének, hog, dolgozol, nem nekik rinyálsz akkor gondolom mindenért, vannak terveid.értelmes lánynak/ fiúnak tűnsz.
Off: akkor már meg volt nekem a diplomám,amikor egy ismerős néni megkért hogy menjek el helyette takarítani egy doktornőhőz pár hétig, mert ő eltörte a kezét, és nem tud menni. Huszonévesként, diplomásként sem esett le a gyűrű az ujjamról, a pénz meg jól jött.
3/19 anonim válasza:
Azt tanuld es dolgozd amit szeretel.Ne masoknak akarj megfelelni.Nyilvan nem szegyen,hogyha nem lesz diplomad...nem az az eletcelod hogy gyari munkas legyel,hanem rendes celjaid vannak...inkabb ez,mint hogy elmenj egy olyan szakra ami nem is erdekel..
4/19 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy a déd nagyszüleimtől lefele mindenki diplomás. Kivétel anya nagybátyja, ő csak technikumot végzett. De vele nem is tartják a kapcsolatot a szüleim.
2015. aug. 29. 10:03
5/19 anonim válasza:
És mi van akkor, ha neked nem lesz diplomád?
Nálunk meg a felenőmim között senkinek nincs érettségie, akkor már nekem se legyen?
És miért szégyen tanfolyamra járni?
Mert ott talán nem kapsz semmi olyan tudást
amiből megtudsz élni?
Ha ez a véleményük, akkor úgy megnézném, hogy a diplomájukkal, hogy építenek fel egy házat.
6/19 anonim válasza:
Ne nekik akarj megfelelni. Csináld, tanuld azt amit szeretnél. :) Nekem is tervben van egy tanfolyam meg persze szeretném a diplomát is. :D A szüleim nem szólnak bele. Ha meg a takarítást kifogásolják mond meg nekik, hogy akkor adják oda minden hónapban a fizetésed összegét és leállsz.
7/19 anonim válasza:
A szüleid ritka nagy sznobok! A tisztességes munka sose szégyen, az sokkal inkább, hogy ők lenézik azokat, akiknek nincs diplomájuk! Nincs minden embernek lehetősége főiskolára/egyeteme menni. Ismerek olyan embert, aki a diplomások 90%-nál okosabb és műveltebb, pedig csak egy gyári munkás, meg ismerek olyat is, aki 2 diplomával sem ismeri a kultúra fogalmát és soha egy percet nem dolgozott. Azt csináld, ami neked jó és amit szeretsz, mert egy rád kényszerített szakmával/munkával nem leszel boldog!
8/19 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy a tanulmányi eredményeim alapján (0-tól 10-ig kitűnő, 11-12 jeles 13. év kitűnő, angol felső, német középfokú nyelvvizsga) mehetnék egyetemre. De láttam, hogy a szüleim mennyire ki vannak készülve a munka után, amikor haza jönnek. Sokszor itthon is a munkával foglalkoznak. Nekem ez nem hiányzik, ráadásul a diplomával se 100% hogy találok munkát.
2015. aug. 29. 20:19
9/19 anonim válasza:
Majd mesz 1/2 ev mulva ha megersz ra idod van boven
10/19 A kérdező kommentje:
Lehet, de hogy ezt láttam, szinte ebben nőttem fel (lényegében a nagymamim nevelt fel, Isten nyugosztalja tavalyelőtt vesztettem el) ezért is valahogy nem igazán szeretném az egyetemet. Meg úgy hallottam, hogy ez a fitnesz wellness asszisztens és gyógymasszőr jól fizet.
2015. aug. 29. 20:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!