Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim "túl egyszerűek"....

A szüleim "túl egyszerűek". Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyetemista lány vagyok (20). Édesapám kétkezi munkás Ausztriában, édesanyám háztartásbeli. Nem nézem le a saját szüleim emiatt, nem erről van szó. Nekik köszönhetem, hogy tanulhatok, nagyon hálás is vagyok érte. Viszont az a helyzet, hogy sokszor, mikor például nyilvános helyen vagyunk a bevásárlóközpontban (vagy étteremben) anyukám nem éppen tud "viselkedni". Hangosan ásít, nem teszi a szája elé a kezét vagy éppen csukja be azt, vagy szellent a sorok között vásárlás közben, mert hát "úgy sincs itt senki". Káromkodik 47 éves asszony létére, mint egy kocsis apukámmal együtt. Apukám imád politizálni, azt részletezve, hogy mennyire hülye, idióta mindenki, más emberek mennyire nyomorultak, csak ő a tökéletes, csak ő tud a legjobban dolgozni, bármit jobban csinál bárkinél. Mikor szépen próbáltam ezt elmagyarázni anyukámnak, hogy ezek a dolgok engem zavarnak, akkor letámadott, hogy ez van, ők ilyen bunkók, műveletlen parasztok meg én szégyellem őket, na meg csak én járok egyetemre. A dolog másik oldala pedig az, hogy megismertem egy srácot (29), akivel kezdenek komolyra fordulni a dolgok, kíváncsi a szüleimre, ellátogatna már hozzánk. Neki mindkét szülője egyetemet végzett, valamint ő maga is. Az imént említett dolgok miatt kellemetlenül érezném magam és sajnos nem merem bemutatni a szüleimet és a kapcsolat jövőjét is kétesnek látom emiatt.

Köszönöm a válaszokat!

2015. aug. 28. 17:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:42

A suliban is fingunk. Csak éppen nem halljuk meg, mert eleve hangosak vagyunk, vagy halkan, laposan és csak a szagát érezzük.

Ismered a mondást?

"Bölcs Salamon mondta vala

a hangos fingnak nincsen szaga.

De amelyik halk és alattomos,

annak szaga irtózatos! "

2015. aug. 28. 19:47
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
20 évesn a haverpkkal kéne loggni nem a szülökkel
2015. aug. 28. 20:05
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Adjon erőt az én példám :)

Anyu háztartásbeli, szintén undorítóan tudott/tud viselkedni. Pl. vásárlás közben simán belenyúlt a számba, mert azt hitte, a fogamra ragadt valami. Aztán hangosan röhögött, hogy ja, félrenézte. De olyan is volt, hogy látott rajtam egy pattanást és az utcán akarta kinyomni. Amikor nem engedtem, hazafelé a buszon mindenkinek elpanaszolta.

Ha olyan van, apuval a boltban üvöltve elkezdenek veszekedni, hogy betétet vagy kiflit vegyenek előbb. Mintha nem lenne mindegy????

Apu másról sem tud beszélni, csak a munkájáról, ami senkit sem érdekel. Kezet mosni sosem szokott, még nagy wc után sem. Ha szólunk neki, közli, nem mi eszünk szaros kézzel, hanem ő.

De ők a szüleim, elfogadtam őket ilyennek.

Amikor a férjem megismertem, nagyon féltem, mit fog hozzájuk szólni, mert az ő szülei mindig udvariasan, jól nevelten viselkedtek velem. Nagyon sokáig nem is mertem a szüleimet bemutatni. Előre felkészítettem, hogy mire számítson, de tényleg őszintén, ő viszont azt mondta, nem érdekli milyenek a szüleim, velem akar együtt élni nem velük.

2015. aug. 28. 20:23
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Én fordított helyzetben voltam, amikor először voltam pofaviziten a feleségem (akkor még barátnő) szüleinél. Én szüleim diplomások a nejemé érettségizettek. Nekem ezt elmondta a párom és fel voltam rá készülve. Azután meg engem csak a lányuk érdekelt és ez az ami számít.
2015. aug. 28. 20:32
 25/29 anonim ***** válasza:
18%
Én sokkal jobban elvagyok az ilyen lazább emberekkel, mint sok sznob merev geczi egyetemet végzettel. Na és ha fingik? Legfeljebb jót nevetünk rajta.
2015. aug. 28. 20:37
 26/29 anonim ***** válasza:
28%
Ja, primitív emberek azzal érvelnek, hogy fingani, böfögni egészséges. Hát közi, de ne asz asztalnál, ott a toalett, amire kifejezetten erre terveztek.
2015. aug. 28. 21:13
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem "egyszerűség", hanem emberi természet, nem tudnak normálisan, kulturáltan viselkedni. Ismerek egy híres ügyvédet, ő sem tud. Ugyan ezeket csinálja, még különbeket is. Ráadásul lehetetlen pár percnél tovább elviselni. Szóval ez nem a diplomák számától függ. Te sem tehetsz mást, mint felkészíted erre a barátodat.
2015. aug. 28. 21:21
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Téged most jelen pillanatban nem a szüleid műveletlensége zavar, hanem az hogy a viselkedésükkel rontják a fiúnál az esélyed ugye? Meghódítottad a srácot a saját egyéniségeddel, szerelmes vagy, és szeretnéd ha minden ilyen szép maradna. Félsz hogy ha a szüleidben csalódik a fiú akkor benned is fog. Ugye ez van? Ha igen, ne ijedj meg, hanem mondd el a srácnak hogy nálatok szokás az idétlen vicc, a káromkodás, stb... , viszont szerető , jó emberek a szüleid akik a tőlük telhető lehető legtöbbet adták és adják neked. Meg fogja érteni a fiú, mivel szerelmes, nagyon meg fogja érteni és nem lesz semmi gond. Lehet hogy ő pedig attól fél hogy az ő szülei különböző elvont filozófusokról fognak veled eszmét cserélni..... Nincs tökéletes család, de az szerencsés akinek szerető családja van.
2015. aug. 28. 21:22
 29/29 anonim ***** válasza:
60%
26. Hol írta, hogy az asztalnál böfög-fingik? Pont azt írta, hogy akkor fingik "nyilvános helyen", ha nincs ott senki. De te biztos hazáig visszatartod, és szaladsz a WC-re pukizni! :D
2015. aug. 28. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!