Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim "túl egyszerűek"....

A szüleim "túl egyszerűek". Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyetemista lány vagyok (20). Édesapám kétkezi munkás Ausztriában, édesanyám háztartásbeli. Nem nézem le a saját szüleim emiatt, nem erről van szó. Nekik köszönhetem, hogy tanulhatok, nagyon hálás is vagyok érte. Viszont az a helyzet, hogy sokszor, mikor például nyilvános helyen vagyunk a bevásárlóközpontban (vagy étteremben) anyukám nem éppen tud "viselkedni". Hangosan ásít, nem teszi a szája elé a kezét vagy éppen csukja be azt, vagy szellent a sorok között vásárlás közben, mert hát "úgy sincs itt senki". Káromkodik 47 éves asszony létére, mint egy kocsis apukámmal együtt. Apukám imád politizálni, azt részletezve, hogy mennyire hülye, idióta mindenki, más emberek mennyire nyomorultak, csak ő a tökéletes, csak ő tud a legjobban dolgozni, bármit jobban csinál bárkinél. Mikor szépen próbáltam ezt elmagyarázni anyukámnak, hogy ezek a dolgok engem zavarnak, akkor letámadott, hogy ez van, ők ilyen bunkók, műveletlen parasztok meg én szégyellem őket, na meg csak én járok egyetemre. A dolog másik oldala pedig az, hogy megismertem egy srácot (29), akivel kezdenek komolyra fordulni a dolgok, kíváncsi a szüleimre, ellátogatna már hozzánk. Neki mindkét szülője egyetemet végzett, valamint ő maga is. Az imént említett dolgok miatt kellemetlenül érezném magam és sajnos nem merem bemutatni a szüleimet és a kapcsolat jövőjét is kétesnek látom emiatt.

Köszönöm a válaszokat!

2015. aug. 28. 17:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Annyira azért nem problémásak a szüleid, ha örülnek, hogy te egyetemre jársz. A fiú meg 29 évesen van annyira érett gondolkodású, hogy felmérje, nem születik mindenki értelmiségi családba, és észrevegye a szüleid erényeit is. Nem kell ezt a dolgot túlparázni, azonkívül ki tudja, az ő szülei milyenek, a diploma még semmire sem garancia.
2015. aug. 28. 17:42
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Megváltozni már nem fognak,a barátodnak meg felvázolnám a szüleiddel kapcsolatban a tényállást,hogy mit várhat.Vagy ezek után is kíváncsi lesz rájuk,vagy nem.Azért vigyázz a fazonnal,9 évvel idősebb nálad,ami még most nagyon sok.Ő már lediplomázott,dolgozik,te még tanulsz.Pár év múlva simán benne van a pakliban,hogy legkésőbb akkor lecserél egy 18-19 éves friss husira az egyetemi gólyatáborból.
2015. aug. 28. 18:02
 13/29 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

17:44! Nagyon jót nevettem! :D :D :D

18:02! Köszönöm, hogy figyelmeztettél a kora miatt, de úgy tűnik, ez komolyabb lesz köztünk. :)

2015. aug. 28. 18:27
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjemnek kettő diplomája van, vezető beosztásban dolgozik. Mégis a sorok között sokszor akkorákat fingik, mintha repedne a valaga. Van amikor szellemes meg is jegyzi az arra közlekedő idegen vásárlónak, hogy ha kedves az élete akkor 2 percig nem megy abba a sorba. Mindezt angyali mosollyal.

A másik kedvenc szórakozása az amikor autóval megyünk, és állunk a piros lámpánál, a mellettünk lévő autó utasainak, kedvesen integet, és mond valami nagy ökörséget. pl:

- HAGYMÁS LÁNGOS!! közben integet..

Vagy átinteget egy vadidegen utasnak hogy

- Hello, haver! Ezer éve nem láttalak. Minden rendben van??

De ugye válaszolni vagy megkérdezni, hogy "ismerjük mi egymást?" már nincs ideje az autósnak mert a forgalom elindul.

Ilyenkor mindig nevet, mert ahogy mondja.

Na ez is 10 percig agyalni fog, hogy ki a franc voltam :)

Mégis ha vendégek jönnek, vagy amikor a lányunk bemutatta a barátját tudunk viselkedni. Nem hozunk szégyent senkire. De tény, hogy nem is vesszük az életet annyira komolyan mint te.

Szóval teljesen mindegy hogy diplomás vagy sem az illető. A viselkedésünk nem papíroktól függ..

2015. aug. 28. 18:57
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, én nem jártam egyetemre, mégis tudok viselkedni, sőt akár sznob is tudok lenni, ha akarok pedig nem is vagyok gazdag, hehe!Sajnos peched van.Talán jobban jársz, ha mesélsz a barátodnak a szüleidről és finoman körvonalazod, hogy ők "egyszerű, szókimondó, laza emberek".Így legalább nem éri meglepetés.
2015. aug. 28. 19:11
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Idegenek előtt nem, érdekelne, de h a páromat szeretném bemutatni, akkor már lépnék valamit. De én azt gondolom őket már nem tudod megváltoztatni, tehát nem jutsz előbbre azzal, ha az első találkozásnál moderálják magukat, mert később úgyis ki fog bukni a természetük.

Én inkább a sráccal közölném már az elején, hogy mire számítson. Ha intelligens (mert hát azt ugye nem osztják a diplomával) és szeret téged, akkor teljes mértékben megfogja érteni. Az én párom sem szeret sok dolgot a szüleimben, de tudja, hogy nem velük kell élnie, és a néhány alkalmat kibírja.

Elnézést, de erről kicsit az a komikus jelenet jut eszembe egy Eddie Murphy filmből (nem jut eszembe a címe) mikor haza vitte a bájos csajt a szüleihez vacsorára, és mindenki böfögött, fingott és a szexről beszélt a két öreg az asztalnál :-D Ja és mindenki kövér volt.

2015. aug. 28. 19:15
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Látod, papírral is mennyi selejt ember van. Nem jelent semmit.
2015. aug. 28. 19:27
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy nagy levegőt és fogadd el őket olyannak, amilyenek.

Én is ilyen vagyok, magam érzem nagyon kellemetlenül, ha valaki a társaságomból nem tud viselkedni. A helyzet az, hogy másik kevésbé veszik észre, mint te.

Te olyan vagy amilyen, és inkább légy büszke, hogy a szüleid így is a tanulásodat támogatják. Ha ezt a barátod nem érti meg, igen, klisé, de nem érdemel meg.

2015. aug. 28. 19:29
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Hu, mintha az en szuleimrol beszelnel! Ugyanez van nalunk is, hiaba probalom megertetni veluk szepen, udvariasan, azt hiszik lenezem oket pedig nem, csakhat...

En elfogadom oket ilyennek de olyan ciki mikor apam a buszon elkezd politizalni egy oriasplakat lattan. Es nem tudom egykonnyen leallitani! :( dehat, ok mar sajna nem valtoznak meg, attol tartok.

Azt azonban nem hiszem, hogy a diplomatol fuggene a dolog.

2015. aug. 28. 19:40
 20/29 anonim válasza:
100%
Hallod, mintha magamat olvasnám, komolyan! Csak én 16 éves vagyok és gimibe járok, de nem abba a városba, ahol lakom és mikor például anyáék jönnek szülőire, akkor mindig összeveszünk (illetve, csak anyával, apum azért nyilvános helyeken, közösségben tud viselkedni, hiszen a munkája is megkívánja), hogy én csak azért támadom őt, mert szégyenlem a szüleimet. Pedig, hát szerintem is nagyon undorító, mikor anyám így elfingja magát a boltban, meg mikor iszik, azután mindig büfög. És aztán mit csinál? Csak nevet, mintha ez olyan vicces lenne. Az meg hülyeség, ha visszatartjuk akkor valami bajunk lesz. Mert a suliban például egész nap nem kell finganunk, vagy mi? -.-"
2015. aug. 28. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!