Ha hirtelen lennél gazdag, mennyire avatnád be a családodat?
Arra gondoltam, hogy anyukámon segítenék, mert ő tényleg megérdemli, így el is válhatna a férjétől. Kifizetném a kölcsöneit, így a fizetéséből normális életet élhetne, nem kellene egy kapuzárási pánikkal és elmebajokkal küszködő embertől függenie, aki még sóher is.
De nem szeretném, hogy az legyen, hogy az X. unokatestvér is hozzám forduljon lakásért és hasonlók.
Ezt hogy lehet kezelni?
- a kölcsöneit NEM fizetném ki, maximum beleszállnék. Ha megteszed, le fogja szrni, hogy neki nincs, és további kölcsönöket vesz majd fel, mondván, te leperkálod helyette
- válás 20 000 ft körül van, szóval a pénz hiánya nem mentség, ha annyira akarná, már rég otthagyta volna a férjét
Amúgy semennyire, betenném bankba (több folyószámlára akár) a pénzt, és ennyi. Akivel együtt lakok, többet segítenék anyagilag, de nem mondanám meg, mennyi az annyi (bekamuznék vmi állást), mert aztán rám szállnának.
A szüleimnek és a nővéreimnek elmondanám. Mindannyian úgy vagyunk vele egyébként, hogy nem terjesztjük a dolgot, nagyszülők, nagynénik, unokatesóknak, bármi egyéb rokonnak biztos nem mondanám el.
Ha megnyerném az ötös lottót, akkor ők biztos tudnának róla. Szüleimnek és a tesóimnak is adnék pénzt, nyilván tudnának róla honnan van.
És egyébként ugyanez történne, ha nem én, hanem a tesóim, vagy szüleim nyernének.
Nyilván az összegtől is függ egyébként, de gondolom, ha arról van szó, hogy hirtelen gazdag lesz valaki, akkor nem 10 millióról van szó, hanem minimum egy milliárdos összegről.
Őszinte típus vagyok, nyilván elmondanám mindenkinek, picike családom van, azonkívül jó fejek :) Az egyik rengeteg pénzt adott nekem eddig is és semmi szüksége ilyesmire, a másiknak boldogan adnék, mert mindig segített nekem és végre viszonozhatom a kedvességét...
Azokat a távoli, gazdag rokonaimat, akiket évek óta nem láttam, nyilván nem tájékoztatnám, bár megtudnák, mert van közös ismerősünk, de gazdagabbak és büszkébbek, rendesebbek annál, mintsem egy kvázi vadidegentől kérincséljenek.
Viszont ha a pénzt el tudnám használni magam céljaira, minek adnék másnak? A párom anyjának adnék, mert nem gazdag és szeretem és megérdemli, annyi. Elég jól tudok nemet mondani, azt hiszem ;)
Anyumnak bármiben segítenék vele (hasonló az apám, mint amit te írtál), tesóimat is támogatnám, és anyai ágon a rokonaimnak is egy bizonyos szintig. Apám egy fillért nem kapna.
De anyumon meg testvéreimen kívül biztos nem mondanám el senkinek, akiknek még rajtuk esetleg segítenék valamennyire, annak már nem mondanám el konkrétan az anyagi helyzetem.
Azzal nem segitesz valakin ha kifizeted a hiteleit, ha nem valtoztat az eletmodjan ujbol visszakerul ugyanoda ahol volt.
Ez olyan mint a fogyokura, hiaba csinalnak egy zsirleszivast ha utana a zabalas folytatodik.
Amig valaki nem kolt kevesebbet mint amennyit keres, addit nem lehet megmenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!