Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha hirtelen lennél gazdag,...

Ha hirtelen lennél gazdag, mennyire avatnád be a családodat?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy anyukámon segítenék, mert ő tényleg megérdemli, így el is válhatna a férjétől. Kifizetném a kölcsöneit, így a fizetéséből normális életet élhetne, nem kellene egy kapuzárási pánikkal és elmebajokkal küszködő embertől függenie, aki még sóher is.

De nem szeretném, hogy az legyen, hogy az X. unokatestvér is hozzám forduljon lakásért és hasonlók.

Ezt hogy lehet kezelni?

2015. aug. 27. 13:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%
Semennyire, ami nem jelenti, hogy ne segítenék nekik, csak nem kell tudniuk, mennyi pénzem van.
2015. aug. 27. 13:45
 2/19 anonim ***** válasza:
94%

Semennyire.

Adnék, akinek én gondolom. Én sem turkálok más pénztárcájában. Úgyis sejtenék, hogy valahonnan pénz szakadt rám, de hogy én el nem mondanám, az biztos. És az ezzel kapcsolatos kérdésekre sem válaszolnék. Semmi közöd hozzá és kész.

2015. aug. 27. 13:50
 3/19 anonim ***** válasza:
22%

Én nem segítenék senkinek a családban, mert szerencsére senkinek nincs nagyobb problémája...

Húgomék providentjét se fizetném ki, mert akkor onnantól rám szállnának, mert mások példálózhatnának azzal, hogy miért fizettem ki? oldja meg maga mindenki ezeket a problémákat, ők vállalták be...

Én félre raknám a nagy részét, igaz vennék belőle pár luxus dolgot amire vágyom, de nem akarnék megváltozni...konkrétan egy jó házat, luxus kocsikat (ferrari, hummer), de ez most is bele van kalkulálva a tervbe, mert van egy ötletem amiből több száz millióm lesz, csak még várok vele, mert még 22 éves vagyok, még nem akarok gazdag lenni...

A szemléletem nem fog változni, most sokan hülyének néznek, meg "nem tudok a pénzzel bánni", mert régen minimál bér + prémium mellett megspóroltam majdnem 1 milliót 1.5 év alatt...emellett most 200 fölött keresek és ugyanúgy élek mint amikor minimálbért kerestem, mindenből olyan minőségben vásároltam ami nekem megfelel, pl elég drága fogkrém, szájvíz...összespóroltam 350e Ft-os laptopra, 170-ért TV...

Külső szemmel úgy látszik szórom a pénzt felelőtlenül...én megveszek mindent ami kell nekem, de nem óriásiak az igényeim ilyen téren, szóval addig nyújtózok ameddig a takaróm ér...és olyanok osztják az észt akik hitelt vettek fel és szerintük én vagyok a hülye, mert nem csinálok mindenből pénzt amiből tudnék...

Apám elég sokat tett, 0-ról indult és elég szép dolgot összehozott, viszont elég sok bukott miatta...én nem akarom követni a bukását...lehet ő sikeres bizonyos téren, de én nem akarok akkora áldozatokat hozni a pénz miatt mint ő...

Én miután sok száz milliót szereznék nem nagyon tudnám titkolni, mert luxus dolgokat is vennék, viszont nem adnék senkinek csak úgy a vagyonomból, de minél több emberel akarom megosztani...most is ezt csinálom csak kicsiben, tehát megpróbálok olyan embereket keresni akik tudnak nekem csinálni valamit és inkább nekik fizetek mint a cégeknek...de van akit nem anyagilag segítek, mert vannak más lehetőségek is...

22F

4/19 anonim ***** válasza:
100%

Tudnod kell nemet mondanod.

Egyébként te ismered a saját családodat, rokonaidat, hogy ki mennyire pletykálná el, és ki mennyire kunyerálna...

Ha kizárólag az anyukád az, akit nagyobb összeggel segítenél, akkor gondold át, hogy jó-e ha neki elárulod, vagy nem, mert esetleg kipletykálja...

Ha nem mondod el neki, hogy nyertél a lottón, akkor találj ki mást, és ez a más olyan összegű legyen, ami pont anyád megsegítésére elegendő, amennyit neki adnál. És így ha ez kitudódik, akkor nem fognak jönni a rokonok kuncsorogni, mert hiszen nincs több...

5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy unokatestvérem, akinek a gyógykezelésére biztosan fordítanék. Nyilván a szüleimnek is elmondanám, másnak nemigen. Amúgy sem szokásom szétkürtölni semmit.
2015. aug. 27. 13:51
 6/19 anonim ***** válasza:
22%
A szüleimet teljesen. Párom nincs, de ha lenne, természetesen őt is. Ha lennének gyerekek, őket nem (ne legyen rájuk rossz hatással, és nehogy "eldicsekedjenek" vele). A távolabbi rokonokkal bár jó a viszony, soha nem nem szoktunk anyagiakról beszélni, nem változtatnék rajta.
2015. aug. 27. 13:53
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem avatnám be őket, még a gyerekeimet sem. Akinek segíteni kell (nem nagyon vannak erre rászorulók a családban), azoknak megoldanám másképp, hogy eljusson hozzájuk a pénz, de a nevem semmilyen módon ne merüljön fel. Most sem osztom meg a pénzügyeimet, annyit tudnak, hogy az átlag többszöröse a jövedelmem, de a kiadásom is sok.
2015. aug. 27. 14:22
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én környezetemben mindenki pletykás. Sosincs miről beszélniük,ezért a leglényegtelenebb dolgokat is előhozzák,ha beszélnek vkivel. Ha megtudnák pénzhez jutottam egy nap múlva a szomszéd város is arról beszélne,hogy ennek meg annak pénze van stb.

Ez teljes mértékben tőled függ. Ha van a rokonságban,családban,akiben képes vagy megbízni,és tudod nem árulja el senkinek rajta. Csak ne érjen csalódás,mikor mégis elárulják.

Én azt mondanám nyertem a lottón. Ha megkérdik mennyit nem mondanék semmit. Nem kell hazudni. Csak térj ki a válasz elől elmésen.

Segíts anyádon,ahogy gondolod. A többit pedig tedd félre,és fektesd be. Pl napelemmezőt építtess,ha van fölös párszázmilliód. Egy évtized alatt megtérül,és még két évtizedig tejel.

Végy jólmenő éttermeket,üzleteket,és bízz meg hozzáértőket a vezetéssel.

Te tudod mennyi pénzed van gondolkozz.

Ha pár milla,abból nincs mit adni rokonnak. Megmondod házra gyűjtesz oszt kész. Ha ez zavarja őket,és megharagszanak,hogy nem adsz a megtakarításodból,akk ilyen barátok,ismerősökre nincs szükséged.

Kölcsönadni olyan,hogy ha nem kötsz szerződést a baráttal,rokonnal stb,akkor azta pénzt soha nem látod viszont.

Ha viszont kötsz szerződést velük kamatmenteset,és így is bevállalják a dolgot,akkor nincs mitől tartanod.

Ügyvéd előtt kössétek az üzletet általad meghatározott lejárati idővel,mikorra ugyanis vissza kell adnia,vagy tiéd a háza stb.

2015. aug. 27. 14:59
 9/19 anonim ***** válasza:
74%
Ha azután sincs fejlemény,hogy lejárt a szerződés fordul hatóságokhoz. Ha az sem hoz eredményt,akkor behajtó cégnek eladod a tartozást ők pedig peszedik bizonyos százalékért. A töbletköltség is a nemfizetőt terheli stb. stb. Ha valaki élősködni akar,és lenyúlni az megérdemli,hogy kicsessz vele.
2015. aug. 27. 15:04
 10/19 anonim ***** válasza:

Kb. semennyire, még a közelit sem, ők sem érdemelnék meg. Illetve unokatesóméknak talán, de ők továbbadnák a szüleimnek, mert ők jó kapcsolatban vannak (mert előttük nem mutatták ki a foguk fehérjét).

Nyilván vmi mesét kitalálnék arról, hogy kisebb összeget nyertem, mert összeköltöznék akkor párommal, és menne a suskus, hogy azt miből sikerült. De nem mondanám meg nekik.

2015. aug. 27. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!