10 éves koromba elhatároztam hogy Japánnak szentelem az életem, onnantól kezdve nagy anime fan voltam és egyszerűen bolondulok Japán a kultúráért:)Persze ezért minden vágyam az hogy kijuthassak és ott is éljek, azonban anyu nagyon ellenzi a dolgot és közölte velem hogy én oda nem mehetek ki még fiatal korú vagyok és ha felnőtt ként ki megyek akkor többé haza se jöjjek. Bármikor szóba kerül a rajongásom a kultúra iránt mindig van rengeteg negatív hozzászólása, bántóbbnál bántóbb. Barátnőmhöz jött egy Japán cserediák ma elmentem meglátogatni őket és nagyon boldog voltam aztán hazajöttem és anyunak olyan hozzászólásai voltak aminek a végére már a sírógörcs kerülgetett. Az lenne a kérdésem hogy hogy mondjam el neki hogy ezt fejezze be és hogy én tényleg majd felnőtt ként ki szeretnék költözni?
14 évesen a kiköltözés témát még tényleg ne erőltesd, főleg anyud előtt. Ki tudja addig mi fog történni. :) De tartsd szem előtt a célt, tanuld a nyelvet, olvass a kultúráról. Ha tényleg szeretnéd, akkor kitartással menni fog. Egyébként én is kapom folyton a bunkó megjegyzéseket emiatt, pedig még csak ki se szeretnék költözni...
2015. aug. 23. 20:18
12/21 anonim válasza:
"Minden csoda három napig tart." Oké, ez már 4 éve, de ez nem fog tartani örökké... Pl. egyik régi osztálytársam tavaly elkezdett japánra járni, konkrétat nem tudok mondani, de amikor legutóbb láttam, eléggé keserű arca volt.. (a suli mellett lakik). nagyon jó, hogy érdekel téged, de kezdj el más dolgokat is keresni, ami érdekelhet. Szerintem. A japán kultúra meg úgy is érdekelhet, hogy nem tanulsz japánul. Szerintem csak az a baja anyádnak, hogy japánban már csak egy bevándorló lennél erős akcentussal... Ezt egyrészt azért mondom, mert gondolom nem vagy ferdeszemű(ha mégis akkor bocsi XD)Meg a második nyelv amúgy is problémásabb. Én pl. érzem a németen, hogy elég nyögvenyelősen megy (oké, most kezdtem, de akkor is xd), míg az angol sokkal jobban. Nem csak azért, mert 6 éves korom óta tanulom, hanem amit fiatal korában tanul az ember, azt jobban sikerül megtanulni..
2015. aug. 23. 20:18
13/21 anonim válasza:
Majd kinövöd ezt az anime sületlenséget.
2015. aug. 23. 20:34
14/21 anonim válasza:
Ha egyszer ki is mennél Japánba, ott csak turistaként látnának szívesen, egyébként nagyon zárkózottak, maguknak valók a japánok, még ha perfektül meg is tanulnád a nyelvüket, akkor se adnának munkát, mert csak egy idegen külföldi lennél számukra. Nem véletlen néznek ezek az ázsiaiak ferde szemmel az emberre. :)
2015. aug. 23. 20:48
15/21 anonim válasza:
Könnyen lehet, hogy ez csak gyerekes rajongás, de ha megmarad, akkor jelentkezz egyetemen japán szakra.
2015. aug. 23. 20:51
16/21 anonim válasza:
Ne add fel az álmaidat:) Ha ki akarsz jutni, feküdj rá a nyelvre, és tanulj mellé valamilyen szakot, mert csak jó japán nyelvtudással nem lehet kint élni, dolgozni is kell valamit.
Vagy elmész japán szakra, ott szoktak lenni ösztöndíjak, azokkal lehet kint tanulni rövidebb ideig. A japán szakkal az a baj, hogy lehetsz fordító, tolmács, de japán-magyar tolmácsként nincs túl sok lehetőség Japánban:) Szóval én japán nyelvtudás+valami értelmes szakot ajánlanék.
2015. aug. 23. 22:13
17/21 anonim válasza:
Szia! Én is azt javaslom tanulj japánul. Ha esetleg elmúlik az érdeklődésed, akkor sem vesztesz egy plusz nyelvvel semmit. Hogy őszinte legyek anyukádat nem értem, mert az csak egy dolog, hogy ő tisztában van vele: az élet ott sem fenékig tejfel. Érthető ha félt, és most még nem akar kiengedni, de azért elég furcsa megjegyzései voltak. Itt most elsősorban a ha felnőttként kimész, többé haza se menj részre gondolok. Teljesen érthetetlen számomra hogy ennyire durván reagálja le. Elmondanám: ha az én lányom lennél, két dolgot tennék: nem szekálnálak, mert itt jön be a "csak azért is effektus", és bár lehet hogy pofátlanság, de a rajongásodat arra használnám, hogy tanulásra ösztönözzelek. Biztatnálak: Ne csak japánul, angolul is tanulj, hajtanálak azért hogy jobb iskolába juss be, jobb képesítést szerezz amivel talán kint is kapsz munkát.Mert ott helytállni nem sétagalopp. A munkamoráljuk olyan, hogy sokszor hét napból hetet dolgoznak ami nem kötelező, de igazából elvárják. (ott ugyanis nem a család, a munkahely az első. Van pár jó blog, kint élő magyarok írják:érdemes lenne elolvasnod.) Az álmodat ne add fel. Sokat változhat a világ mire abba a korba érsz hogy kimehess. Talán kicsit könnyebb lesz kijutnod majd akkor, ha még mindig akarni fogod, és nem találod meg itt, Magyarországon az életcélod addig.
2015. aug. 24. 18:44
18/21 anonim válasza:
ősi szabály: ha valami nagy dolgot akarsz elérni, SOHA ne beszélj róla másoknak. ötezer okot fognak felhozni, hogy miért nem fog sikerülni, és akkor már tényleg nem fog, mert tudat alatt magad is elhiszed. sok sikert Japánhoz!
2015. aug. 25. 17:43
19/21 anonim válasza:
Szerintem anyukádnak csak elege lett a témából.
Az öcsém ennyi idősen a rap kultúráért volt oda és évekig másról sem volt hajlandó beszélni. A végén az egész család idegesen reagált, ha szóba hozott valamit (még én is pedig szerettem a rap zenét)
Mikor beszélgetsz vele próbálj meg nem mindent Japánra visszavezetni, és ne mondogasd neki hogy el fogsz költözni egy másik országba. Később, ha látja, hogy komolyan tanulsz és tényleg ez a vágyad támogatni fog.
2015. aug. 27. 20:47
20/21 anonim válasza:
Ha most 14 éves vagy, akkor talán kicsit korán kezdted el ezzel nyúzni a szüleidet.
Felteszem nem akarod négy évig Naponta ezzel rágni a fülüket. Ha négy év múlva is így fogsz érezni és nem egy múló hóbortról van szó, akkor majd szépen odaállsz eléjük és elmondod, hogy mit szeretnél.
Addig meg koncentrálj mondjuk olyan napi dolgokra, mint a tanulás. Az most az aktuális. Mindennek megvan az ideje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!