Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Fiatalabb koromban sok lelki bántalmazásnak voltam kitéve,pontosabban általános iskolában.Ennek köszönhetően sokat bántottam magam,mindenféle módon.

Nemrég rátaláltam a The Semicolon Project-re,ami arról szól,hogy azok,akik valamilyen mentális problémával küszködtek,egy pontosvesszőt tetováltatnak magukra.Szeretnék én is egy ilyen tetoválást,de félek attól,hogy el kell mesélnem a történetet a tetkó mögött.

A családomból senki nem tud arról hogy bántottam magam,és nem tudom,hogyan mondhatnám el nekik.

2015. aug. 22. 16:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ha megcsináltatnám és rápillantanék,mindig a projekt mottója jutna eszembe...'A semicolon is used when a sentence could ended.But it didn't.'

lefordítva: A pontosvesszőt akkor használják,ha egy mondat véget érhetett volna.De nem ért.

Ez motiválna,hogy soha többet ne csináljak olyan butaságot mint amit csináltam.

2015. aug. 22. 17:25
 12/22 anonim ***** válasza:

Vagy akkor azt nem értem, miért kell látható helyre tenni, ahol rákérdezhetnek. Elég privát dolog ez, szerintem.

Ha már mindenképpen tetoválnék, olyan helyre tenném, amit csak én látok.

2015. aug. 22. 17:26
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
De most figyelj, nekem ez simán eszembe jut, nincsenek memóriaproblémáim. Elkezded mantraként használni relaxációhoz.
2015. aug. 22. 17:27
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

Mellesleg a magyarázat is olyan, hogy nem az égiektől kaptuk megmásíthatatlan tényként, egy emberke kitalálta, aztán mindenki szentírásként ismételi.

Kitalálhatta volna azt is, hogy a vagdosás egy befejezett mondat, ez meg, amit most élek, egy új.

2015. aug. 22. 17:30
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaj drága, nagyon magasztos gondolat, de hidd el, amikor nagyon mélyen leszel, nézegetheted a tetoválást, nem leszel tőle boldogabb. Krízisben érzelmi, értelmi érettségre van szükség, meg rendszerint időre. Az a tetoválás nem fog segíteni, ezt elhiheted. Amennyiben mégis ragaszkodsz hozzá, teheted olyan helyre ahol mások nem látják és így elkerülheted a magyarázkodást.
2015. aug. 22. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is bántottam magam, de nem tetováltatnám magamra. Oké, aztmondtad hogy ezt a lezárást jelképezné, de akárhányszor ránéznél eszedbejutna az a sok rossz dolog ami ért. Szerintem. Én legalábbis így nem tudnék továbblépni hogy mindíg magamonhordom a bántó dolgok jelképet / emlékét.De te tudod.
2015. aug. 22. 17:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Abban igazuk van, hogy ha ránézel a rossz juthat eszedbe és nem az ellentettje az, hogy már nem kell átélned ezt. Szerintem olyat kéne magadra varratnod, ami pozitív dolgokkal tölt el és nem a rosszra emlékeztet. :D De ezt neked kell tudnod. :D
2015. aug. 22. 17:49
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Értem, miért csináltatnád, számomra az a kérdés, hogy valóban lezártad-e ezt a korszakot, túljutottál-e teljesen a problémákon.

Előrebocsátom, nem vagyok pszichológus, leginkább a saját tapasztalataimból tudok kiindulni. Azt láttam, hogy amíg valaki nem jut el odáig, hogy tárgyilagosan tudjon beszélni a problémájáról bárkinek, pl. a szüleinek, addig valójában nem jutott túl rajta, csak lefojtotta, és ott rág és mérgez tovább a lelkében, befolyásolja a kapcsolatait, az életszemléletét, a döntéseit. Az az érzésem, hogy ha neked problémát jelent a szüleiddel beszélni arról, ami történt, akkor ez még nincs lezárva.

A pontosvesszőt (az én értelmezésem szerint) azok tetováltatják magukra, akik már legyőztek egy olyan élethelyzetet, ami az életükbe is kerülhetett volna. A szememben ez a lelkierő és a bátorság jelképe, valóban motiváló erejű lehet, ha ismét hullámvölgybe kerül a viselője, azt üzeni, hogy igenis, túl tud jutni ezen is. Gondold végig, valóban eljutottál-e odáig, hogy magadra varrathatod, tudsz-e bárkinek - a szüleidnek is - egyenesen és higgadtan válaszolni, ha megkérdezik, mit jelent ez. Csak akkor van értelme, ha erre képes vagy.

2015. aug. 22. 18:05
 19/22 A kérdező kommentje:
Azthiszem,a kommentelők nagyrésze félreértette a kérdésemet.Nem vagyok kiváncsi a tetkóval kapcsolatos véleményekre,tanácsot kérek,hogy mondjam el az igazságot.
2015. aug. 22. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Engem csak az érdekelt, miért olyan helyre akarod rakatni, ahol megláthatják. Ha meg csak az a kérdés, hogy mondd el nekik, felesleges volt megemlíteni a tetkót.

De azzal nem értek egyet, hogy amíg a szüleivel nem tud beszélni erről, addig baj. Én a pszichológusommal beszéltem erről, egyéb mentális betegségekkel küzdő emberekkel is beszélgettem róla, de a szüleim nem tudják, hogy csináltam, és nem is értenék meg.

Nekem is magyarázhatná egy cigis, hogy miért nem tud leszokni arról, hogy összebüdösíti a pofáját, nem értem meg.

2015. aug. 22. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!