A szülőnek mindent el kell viselni/tűrni, mert a gyerekéről van szó? Mi az, amit szerinted már nem?
Nálam is az erőszakos dolgok vernék ki a biztosítékot.
Nem tudom, de lehet azért hogy egy idő után megenyhülnék, de nem felejteném el ha olyat tett.Az utcára viszont nem hagynám kerülni, valamilyen megoldást próbálnék találni rá.
De tűrni nem szabad semmilyen bántalmazást.Ha nem tudnám másképpen megoldani a dolgot,segítséget kérnék valakitől/valamely intézménytől.Ilyen esetben a legkevésbé érdekelne ki mit szól.Sok mindentől függ mit tennék.
Nem hiszek az -de mégis csak az anyád, apád, gyereked... dumában.
Van, amire nincs bocsánat, akárki is az illető.
Ezt a szöveget én is utálom. Én is folyton megkapom, hogy "de hát mégiscsak az anyád". De amikor rendszeresen sz**rá vert, akkor én nem voltam "mégiscsak a gyereke".
Bocsánat, én most fordított szemszögből írtam, de szerintem végül is a kérdést is fel lehet tenni fordítva is, meg minden más rokoni vonatkozásban is.
- lop, csal, hazudik
- gyilkol
- erszakoskodik
Na, én magam mennék a zsarukhoz, tök mindegy, kim az illető.
Nekünk van ilyen a családba. Sokszor azzal indokolják még ezt az "akkor is a gyereke" dolgot, hogy ő nevelte, azért olyan, amilyen. Amivel én egyáltalán nem értek egyet, mert pl. a rossz társaság, a kortárs hatások egy idő után egyszerűen dominánsak, és nem minden gyereket, fiatalt lehet megállítani, mindegy mit tesz a szülő. Pl. mikor több gyerek van és csak egy lesz "olyan" az akkor miért van?
A mi esetünkben abban a családban négy gyerek van, a kitagadott már tizenévesen elkezdte a dolgait, kimaradozott az iskolából, mikor már nem volt tanköteles a jóisten se zavarta vissza az iskolapadba, elekzdett kétes alakokkal barátkozni, aztán jött, hogy iszik, verekszik, balhézik, lop, csal, hazudik. Mindent ellop, amit tud, a szüleitől évekig ellopta az értéktárgyaikat, a műszaki cikkeiket és eladta őket, de olyanokra kell gondolni, hogy mondjuk egy 50-60 ezres dolgot, 2000-ért eladott, hogy legyen neki pénze. Mert pénzt, azt mindig követelt, részegen balhézott, a házuk előtt kiabált, ha nem adtak (eleget) kétes ügyekbe keveredett és mindig a testvére adatait adta meg. Meg olyanok voltak, szerintem én nem is tudok mindent (sok mindent amúgy láttam is, nem csak kamu a szülők részéről) a kaput végül az tette be, mikor megtagadták a pénzadást, és megverte a daganatos anyját, kiütötte a mankót az apja kezéből, hogy elessen meg ilyenek. És egy harmincas erős felnőtt férfira kell gondolni, nem egy dühöngő félhülye tinédzserre, itt már semmire se lehet ezt fogni. A másik három gyermekük meg teljesen normális lediplomáztak, soha semmi baj nem volt velük és mindet ugyanúgy nevelték... Én nem csodálom, hogy hallani sem akarnak róla, pedig tényleg évekig mindig adtak neki esélyt. Végül nyugtuk is csak azért van tőle, mert másik megyébe költöztek, amiről a kedves fekete bárány nem tud. Ha tudna, akkor járna a nyakukra újra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!