Mit tudok tenni ebben az esetben? Mi a helyes?
Figyelt kérdés
A volt férjemmel 5 éve elváltunk.At élettársammal 4 éve közösen neveljük az én két lányomat,egyikük 14 a másikuk 8.Az apjukkal ritkán találkoznak,mert messze lakik,nem jön hozzájuk,csak akkor látja őket ha mi elvisszük hozzá.A gyerekek szeretik,és az apjuk is szereti őket a maga módján.Sajnos az apjuk a szüleivel él akikkel nagyon nem jó a viszonya,amikor ott vannak a lányok,akkor is sokat kiabál az édesanyjával,mindennek lehordja az apját.stb.Most a nyári szünetben nála voltak 1 hetet,de már a 3. nap megütötte mind a két lányt.Első ilyen eset,sosem csinált ilyet.A gyerekek nagyon kiakadtak ezen(jogosan) és utálták az egész hetet,mert tele volt feszültséggel,és veszekedéssel.A lányok nálunk nyugodt családi élethez szoktak,nincs hangos szó,veszekedés,nem szidunk senkit alpári módon,egyszóval úgy élünk,ahogy sztem ideális.A lányok,is nyugodt,boldog gyerekek.Így azt hiszem még nehezebben viselik,ami az apjuknál zajlik.Mind a kettő úgy jött haza,hogy soha többet nem akarnak menni az apjukhoz,persze,ugyanúgy írogatnak az apjukkal,vagy beszélgetnek telefonon(vagyis csak a kicsi,a nagyot azóta nem hívta),és tudom,hogy ettől függetlenül megvan a szeretet a részükről,és azt is tudom,hogy ugyanúgy menni fognak az apjukhoz,csak azt nem tudom,hogyan védjem meg őket? A stressztől ami alatt vannak amikor ott vannak, a sok sírástól amikor ebszélek velük ilyenkor,a rossz élményektől,vagy az esetleges veréstől,mert attól félek,lehet ez az egy pofon csak a kezdet volt.Mit tegyek?2015. aug. 19. 23:01
11/11 A kérdező kommentje:
A kicsi,meglökött egy állványt,amiről majdnem leesett a hangfal,erre az apja derékon vágta,nekem a nagy úgy mesélte,hogy akkorát szólt,hogy ő azt hitte eltört valamije a kicsinek.Ezért ugye rászólt a volt férjemre az anyja,közben elvitte fürödni a kicsit mert este volt,szóval rászóltak,mire az exem elkezdte szidni,mocskolni az anyját,a nagy meg szólt az apjának,hogy ne mondjon már ilyeneket,miért kell neki mindig bántania a mamát,erre az ex,ne szólj bele felkiáltással lekevert neki egy pofont.Nekem a kicsi úgy mesélte,hogy a ő ült a kádban és hallotta a vitát,majd azt hallotta,hogy a nagy felsikolt :(:( Szóval nem megverte,de megütötte őket,pedig egyik szitura sem ez lett volna a megoldás.
2015. aug. 20. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!