Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érhetem el hogy az apám...

Hogy érhetem el hogy az apám papiron ne legyen az apam?

Figyelt kérdés

Gyulolom ezt az embert tiszta szivembol, egy onzo bekepzelt szopval nem is teszletezem. Az a helyzet hogy anyu es apu papiron nem hazosok es mi egy tanacsi lakasban lakunk ahova ez a fsz ugy van bejelentve hogy akarmikor kijelenthetjuk de anyu fel mert ha ezt megteszi biztosan agyon veri viszont igy is pokolla teszi az eletunket. Elkoltozni nem

Tudunk mert nincs ra penzunk erre tudtok valami kiskaput? Es meg a masik kerdesem hogy nemmszeretnem az o nevet hordani szeretnek lemenni a neverol vagy ha az lehetseges valahogy elintezni h lemondok arrol h o gyamOm vagy valami ilyesmi koszi elore is

#gyulolom az apam
2015. aug. 17. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:

asszem ha 18 elmúltál, meglehet változtatni a neved(ill ezt kérelmezni, igazából ők fogják eldönteni), anyakönyvi hivatalban, jelenleg 10 000 Ft.

igényeljetek másik tanácsi lakást anyudnak bírósági végzéssel tudnia kell igazolni azt, hogy a gyermek felügyelete csak az övé.(bíróságon gyermekelhelyezési keresetetet beadni, és ott anyának ítélik a gyereket)

szociális alapon is lehet lakást igényelni, csak azok ált félkomfortosak(udvaron közös wc használat a lakókkal, stb..)

vagy anyud ha 50 v 55 éves elmúlt, akkor is pályázhat

vagy felújítandó kégliket is meglehet pályázni

stb önkormányzat is segít

2015. aug. 17. 12:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Névváltoztatás 18 eves kor felett lehetséges

De csak olyan vezetéknevet választhatsz, ami mar volt a családban ( dedszuloi akar)

Szóval ha nem volt 'Tóth' a családban nem lehet az a vezetekneved es a azt, hogy XY családnév mar volt valamikor a családodban papírral igazolni kell

Majd minden okmányt ujra kell csináltatni

Hány eves vagy?

2015. aug. 17. 12:17
 3/7 kovpet ***** válasza:
100%

"Hogy érhetem el hogy az apám papiron ne legyen az apam?"

Ezt így sehogy.

De ahogy írták, a nevedet megváltoztathatod. De a név semmit sem számít, de az vagy, amit cselekszel és nem az, aki DNS-ét örökölted.

2015. aug. 17. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Nevvaltoztatas: van olyan nemzetisegi ismerösöm, aki nem akart a csaladja neveiböl valasztani, es van egy olyan lehetöseg is, hogy varosnevböl kepzett szo lett a csaladneve. Pl. Cegledi Maria, Szegedi Judit...stb. Ara: en is 10000 Ft-rol tajekozodtam annak idejen, amikor nevvaltoztatason gondolkodtam 2002ben, de ö azt mondta, sokkal dragabb volt (nem tudom, mikor), bar igaz, ö mind2 nevet megvaltoztatta. Önkormanyzatnal erdeklödj mindenkeppen.
2015. aug. 17. 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem igaz, h a nev nem szamit. Mert pl. ha nemzetisegi neved van, sztem Magyaro-on mindjart elöiteletek, de lassan zsido vagy mas nemzetisegi neveknel is... (Barcsak ne lenne igazam!)

En csak azert gondolkodtam nevvaltoztatason, mert a nevem a nemet nyelvben olyan jelentesü, mint pl. a Magyar helysegnevek közül Bugyi vagy tudomisen, de meg igy is hatranyosnak ereztem a munkakereses szempontjabol. Persze ez csak egy erzes, de ha mar evek ota napi szinten keresel es nem talalsz, "sosem lehet tudni" alapon meg ezt sem zartam ki. Mi van, ha nem mindegy a cegnek, h mi van a paciensekkel kontaktusban allo alkalmazottak kitüzöjen...

2015. aug. 17. 12:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nem lenne az apád még ugyanúgy agresszív lenne és visszavágna, ha kiakarnátok rakni onnan.

Amúgy nyugodtan tegyétek meg. Ha történik valami akkor pedig még aznap hívjatok rendőrt.

A nevedet kiskorúként csak szülői beleegyezéssel lehet megváltoztatni. Ha a 18 évet betöltötted, akkor erre nincs szükség. KB 10000ft, és le kell cserélni az irataidat.

De ettől még az apád papíron továbbra is az apád marad. Arra, hogy ne legyen hozzád semmi köze jogilag csak egy megoldás van, ha lemond az apaságról és egy másik férfi örökbefogad, ezzel átvállalva egy apa feladatait. De ez csak akkor működik, ha édesanyádnak van egy kapcsolata és az a férfi vállalja a nevelésed, továbbá apád lemond rólad a javára.

2015. aug. 17. 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
ha már ki van jelentve akkor nyugodt szívvel rá lehet hívni a rendőrséget bármit is tesz, plusz amint kijelentitek zárat is cserélnék
2015. aug. 17. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!