Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mutatja ki az apám,...

Miért nem mutatja ki az apám, hogy büszke rám?

Figyelt kérdés

Bármit is érek el az életben apámnak soha sincs egy elismerő szava. Mikor az általam elért eredményekről beszélek, mindig lenéző, lesajnáló stílusban válaszol. Leszólja a terveimet, kezdeményezéseimet.

Közben meg másoktól hallom vissza, hogy meséli, hogy milyen büszke rám ezért vagy azért. (Több ember is mondta már.).

Miért nem mutatja akkor ezt ki felém? (Jól esne :/)

2015. aug. 10. 22:01
 1/5 anonim válasza:
Szerintem beszélj vele, hogy neked ez rosszul esik, biztos megérti
2015. aug. 10. 22:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy így akarja a tekintélyét fenntartani.
2015. aug. 10. 22:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Mert gátlásos, nehezére esik beszélni az érzéseiről szemtől szemben, zavarba jön és ebbe a süket bratyizós-lesajnálós-poénkodós stílusba menekül. Valószínűleg ugyanezt a mintát látta a saját apjától.

Az enyém dettó ugyanilyen, de mióta rájöttem, mi van mögötte, nem zavar:-)

2015. aug. 10. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lenéző, csak zavarban van. Az én apám is ilyen. Papám szigorú tanárember volt, mamám is hasonló habitusú, sosem mutatták ki felé az érzelmeiket, és ő sem tudja ezt tenni. Életemben egyszer öleltem meg, mikor összeesett, kórházba került, és onnan hazajött. Éreztem, hogy jól esik neki, de nem tudta kezelni.

Ő is másoknak dicsekszik velem, de engem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor dicsért meg. Szerintem a te apukád is ilyen. Fogadd el, megváltoztatni nem fogod tudni, az a lényeg, hogy érezd, hogy szeret. És ha dicsekszik, biztosan szeret és büszke rád, csak sajnos ő sem tudja kimutatni.

2015. aug. 10. 22:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Nos, nem biztos, hogy nem tudja kimutatni - lehet, hogy nem is akarja.

Anyám is ilyen volt, szemtől szemben soha nem dicsért, semmi nem volt jó, másoknak meg dicsekedett. Mikor megkérdeztem, miért nem dicsér meg soha semmiért, akkor közölte: nehogy elbízzam magam! Hát ez bejött: sokáig egy önbizalomhiányos roncs voltam, mindenben meggátolt, megakadályozott. Sokszor elgondolkodtam, hol tartana az életem, ha támogatott volna...

De arra jutottam, jó ez így, mert amit szerettem volna, azt majdnem mindent végül mégis megvalósítottam :-) Csak nagyobb küzdelemmel... (teher alatt nő a pálma :D )

2015. aug. 11. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!