Mit csináljak az apámmal?
Figyelt kérdés
Lassan 2 éve hogy meghalt édesanyám, szegény apámat nagyon megviselte 50 év boldog házasság után. Amióta egyedül van csak elvegetál magaban, látszik hogy nem érzi jól magát, s mindig megjegyzi milyen rossz így egyedül. Sokszor átjön hozzánk megnézni az unokáját, 5 percre lakik tolunk. Kb 10 percet van nálunk és mar megy is tovább, mint akinek annyi fontos dolga van, majd otthon ül egész nap. A lányomat nem érdekli a papa, levegőnek nézi. Engem ez nagyon bánt, ugyanakkor meg is értem, mert az alatt a 10 perc alatt elmondja csak nekem a mondanivalóját, közben osszepuszilgatja az unokáját (amit ő utal, mindig elfordítja a fejet), és mondogatja hogy " így szeretlek-úgy szeretlek", meg hogy "miért nem mesélsz semmit a pápának." Többször megjegyzi hogy az unokája szerinte nem szereti. Én erre mondtam neki, hogy ha idejönne és leülne vele 1-2 órát játszani, akkor a lányom is másképp viselkedne vele. Volt hogy ezt tette, és a lányom tényleg utána másképp viselkedett vele, mondta hogy jöjjön ujra játszani, meg marasztalta. De azóta megint ugyanazt csinálja, hogy benéz pár percekre, aztán panaszkodik. Mi nagyon ritkán járunk át hozza, mert én nagyon rosszul érzem magam ott, mióta anyukám meghalt. De nagyon rossz ez a kialakult helyzet, mert ő tudja mit kene tennie mint nagyapanak, de mégsem teszi, holott tényleg nagyon odavan az unokajaert. Nekem meg nagyon faj a szívem, mert közben sajnálom is ot. Szerintetek nekem mit kene tennem? Nem hiszem hogy a lányom a rossz természetű, amiért nem ugrik egyből a nyakába amikor megjön. Mit mondjak még neki?2015. aug. 14. 22:29
1/5 anonim válasza:
Sajnálom. Szerintem a legjobb ha szerveznétek válni jó programokat. Bográcsozás nálatok vagy szalonnasütés vagy ilyesmi ahol emberek közt van apukád. Sz is lehet hogy azért marad csak olyan keveset nálatok mert fél hogy megunjátok vagy zavar titeket. Otthon meg gondolom csak unatkozik. Tényleg nagyon sajnálom. Az én mamám gobleneket vart miután meghalt tatám. Meg sokat átjárt a szintén özvegy gyerekkori barátnőjéhez. Mi azt csináltuk hogy pl születésnapján összefogott az egész család és váratlanul betoppantunk. Bográcsost csináltunk meg ügye csak együtt volt a család. Vagy kivittük magunkkal kirándulni Romániába mert soha életében nem volt a környező negyéken túl...... Már 3 hónapja hogy meghalt a mama...
2/5 anonim válasza:
Apukád nem tudta feldolgozni anyukád halálát és depressziós lett. Nagyon sokan vannak így ezzel, főleg, ha 50 évig éltek együtt. Ha rá tudnád beszélni, hogy menjen pszichológushoz, az segítene.
3/5 anonim válasza:
Szerezz neki valami vénlányt. :D Attól majd biztos jobban fogja magát érezni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Igen, tényleg azt hiszi zavar minket, pedig mindig mondom hogy miért nem marad tovább. Meg szoktuk öt hívni sutogetni, oda eljön. Kirándulni is hívjuk, de oda nem nagyon akar, mindig azt mondja, ő csak anyám mellett szeretett eljárni ilyen helyekre.
Nő biztos nem kene neki más.
Lehet hogy tényleg depressziós, de egy ilyen öreg embert nehéz mar elcsábítani pszichológushoz, mikor a legtöbben ragaszkodnak az emlékeihez, azt hiszik ez a normális.
2015. aug. 14. 23:31
5/5 anonim válasza:
Szerintem hozz te is áldozatot, azzal hogy átjártok többet hozzá ha rossz is nagymamád emléke miatt, és hátha ő is többet fog maradni nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!