Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok, ha a...

Szülők! Mit szólnátok, ha a 18 éves lányotok ezzel állna elétek?

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó,hogy a 18 éves lányod a barátjához fog költözni,akitől a szülő tiltotta éveken át (két és fél éven át)? Mit szólnátok hozzá? Kiutálnátok a lányt? Tartanátok vele a kapcsolatot a későbbiekben?

A srác keresőképes.

2015. aug. 13. 11:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

El kell fogadni, nincs más választás. Ha volt reális oka a tiltásnak, akkor majd a lány rájön magától is.

Emiatt nem lehet kiutálni a saját gyerekedet.

2015. aug. 13. 11:44
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Meg tudod akadályozni? Nem? Akkor csak támogathatod és segítheted. Aztán visszafogadhatod ha neked lett igazad.
2015. aug. 13. 11:45
 3/16 anonim ***** válasza:
97%

Először is, soha nem tiltanám senkitől a lányomat, mert a tiltás csak dacot eredményez, még jobban vele akar lenni.

Természetesen a lányommal tartanám a kapcsolatot, akármilyen is a barátja. A véleményemet mindenképp elmondanám a lányomnak és biztosítanám, hogy az ajtó mindig nyitva lesz előtte, ha visszaszeretne jönni, bármikor visszajöhet. Ezek után lehet, hogy átgondolná ő is, és nem hozna elhamarkodott döntést. :)

2015. aug. 13. 11:47
 4/16 A kérdező kommentje:
A tiltás oka relatív,van,aki tiltaná emiatt,van aki nem!(Nem drog,nem alkoholizmus)
2015. aug. 13. 11:48
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a kérdező a lány és arra kíváncsi, mik lesznek a következmények. Az a helyzet, hogy kiszámíthatatlan. Én pl. nem tagadnám ki a gyerekemet, de nem is tiltanám el senkitől, csak ha egy nagyon problémás srác lenne az illető. De vannak szülők, akik szemrebbenés nélkül tagadják meg ilyenért a saját gyereküket, mert nem tudják elviselni, hogy ellenkezik.

És, ha tényleg te vagy a lány, akkor jól gondold meg ezt a költözést. Magad miatt, nem másért.

2015. aug. 13. 11:58
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

Nekem mint szülönek nagyban attól függne a reakcióm, hogy egyrészt mi volt a tiltás oka.

Ugyan alapesetben nem szólnék bele, hogy kivel van együtt, kivéve, ha nagyon komoly ok van rá, pl a barát egyértelmüen bünözö - ebben az esetben HOZZÁM nem jöhet az illetö és amíg én felelek a gyerekemért, addig nem igazán támogatnám a kapcsolatot.

Ha csak símán nem szimpatikus valamiért, azt elmodnom a gyereknek, de utána az ö ügye.

Viszont ami sokkal kevésbé tetszene, hogy ezek szerint a barát tartaná ki a lányt, ami eltekintve attól, hogy szerintem elfogadhatatlan, még kiszolgáltatott helyzetbe is hozza a gyereket.

Amennyiben a korábban említett ok miatt nem akartam a baráttal kapcsoaltot tartani, akkor az azután is érvényes maradna, ha a gyerek összeköltözik vele.

2015. aug. 13. 12:36
 7/16 anonim ***** válasza:
42%

Visszanyal a fagyi. A szülők meg egyék meg, amit kifőztek. Ezt értétek el a tiltással.

Most meg nagykorú, az ő élete. Talán ha eddig partnerként, és nem ellenségként viselkedtetek volna vele, most nem lépne le.

Kiutálni? Na, ez nagyon megmutatja, hogy milyenek is vagytok valójában. Meg tudom érteni szegény lányt, hogy lelép.

2015. aug. 13. 12:49
 8/16 anonim ***** válasza:
72%
Menjen Isten hírével, felnőtt ember, azt tesz, amit akar, ha akarnék sem szólhatnék bele, bár nem is akarok. Az én dolgaimba sem szóltak bele soha a szüleim, a véleményüket persze elmondták, de azt csináltam, amit akartam, támogattak mindenben. Tanultam is a hibáimból rendesen. Ennyit javasolnék most is, elfogadás, támogatás, bajban segítség, visszafogadás. Ez a normális, érett megoldás.
2015. aug. 13. 12:52
 9/16 anonim ***** válasza:
75%

A fiu keresőképes, oké...de dolgozik is?

Amúgy tuti te vagy a lány...kíváncsi lennék hogy mi az ok, aiért tiltottak tőle a szüleid.

2015. aug. 13. 14:12
 10/16 A kérdező kommentje:
Igen van munkája a srácnak..
2015. aug. 13. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!