Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez nagyon rosszul esett....

Ez nagyon rosszul esett. Miért csinálta ezt?

Figyelt kérdés
Szombaton vettem magamnak 1l narancs és 1l alma levet, és 6 flakon üditőt a saját pénzemből, mert anyámék azt mondták, hogy van pénzem, fizessem abból. Még van kb 1000-1500forintom abból, amit nyárimunkával kerestem. Vasárnap este elmentem nagymamámhoz, ma jöttem haza. Anyám valószínüleg odaadta az egyik üveg üditőt a húgomnak, amire azt mondta, hogy ő itta meg, de szerintem tesóm, és megitta az almalevemet, amit azért raktam be a hűtőbe, hogy majd tudjak inni belőle. Az almalé helyrtt vett egy őszibarack-narancs levet, amit szeretek, de nem azért vettem ALMA levet, hogy ŐSZIBARACK-NARANCS levet igyak. De mindig az van, hogy én hozzá se nyúlhatok tesóm italához, édességéhez, de ő védi tesómat, ha az enyémet issza meg. És azért fáj ennyire, mert alig volt pénzem, de azért abból vetett3k meg, tesómmal meg nem vetették meg a saát pénzéből amit ő akart, azután meg azt is megitták, amit vettem, és csak röhögött... Most azon gondolkozok, hogy van a hűtőben egy colájuk, és hogy azt megiszom este. Szerintetek az jó bosszú lenne?
2015. aug. 12. 20:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Persze, legyen testvéri szeretet, és ebbe beletartozik az is, hogy tiszteletben tartom a másik tulajdonát. Lehet, hogy kívülállónak hülyeségnek tűnik egy almalén veszekedni, de itt az elvről van szó, ha a kérdezőnek az almalé volt fontos (nyilván szereti, és nem vesznek mindennap), akkor azt nem illik meginni előle, pláne kérdés nélkül, utána meg képen röhögni. És bizony nem árt ránevelni erre az ifjabbik testvért...

Amikor először mentek (16 évesen) diákmunkázni a gyerekeim, előfordult, hogy a kis pénzükből vettek egy csomó édességet, nálunk nem volt divat ilyesmit folyton raklapnyit tárolni otthon. Pláne amikor épp egy anyagilag nehéz időszakban voltunk, akkor igen mértékkel és olcsón vettem ilyesmit. Eszembe se jutott volna hozzányúlni (megkínáltak egyébként, az volt az első, mikor hazahozták), és ők se nyúltak egymáséhoz, legfeljebb kölcsönösségi alapon. Abszolút meg tudom érteni a kérdező szívfájdalmát.

Bosszút állni nem érdemes, főleg kólával, inkább mondd el, hogy megkínáltad volna őket, de ez, hogy kérdés nélkül megitták előled, amiért megdolgoztál, nagyon rosszul esett. Amit vettek helyette, igyák meg ők nyugodtan, neked nem kell. Ennyi, nem kell vitába belemenni.

2015. aug. 12. 21:44
 12/17 anonim ***** válasza:
11: teljesen egyet értek veled, amit elsőnek írtam azt én csak a 11 literes verzióra gondoltam, azért nem is értettem a szívfájdalmát a kérdezőnek, de ezért is írtam, h egy liter esetén már etéren más a képlet. :)
2015. aug. 12. 21:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ne csesztessétek már a kérdezőt! Attól hogy nem látjátok komoly problémának, neki még rosszul esett.

Testvéri szeretet ide vagy oda, mégis csak illik tiszteletben tartani mások tulajdonát. Mondd meg anyudnak, hogy neked ez rosszul esik, és legközelebb ne vegye el a dolgaidat, vagy ne adja oda tesódnak, és kérd meg, hogy vegyen egy másik almalevet. De normálisan kérd meg, ne veszekedj A bosszúállásnak meg nem látom értelmét, csak tovább növeli a konfliktust.

2015. aug. 12. 22:05
 14/17 anonim ***** válasza:
63%
Fú, ne hagyd magad,palira vesznek,b@$$zál ki velük,te vetted magadnak, a te pénzedböl, na innentől tanítsd meg nekik,h ami a tiéd,az tabu, igyál meg mindent,ami az övék.
2015. aug. 12. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én megcsináltam azt, amikor velem csinálták ugyanezt, hogy mindent amit vettem magamnak, a szobámban tároltam. Pár almát sikerült megrohasztanom, a hangyák is beköltöztek. Ismételtem felvetettem a sérelmemet, hogy attól, hogy én dolgozok a tesóm meg nem, neki miért van joga ahhoz, hogy megegye/igya az én nehezen összekuporgatott pénzemen magamnak vett cuccokat, bezzeg ő sosem vesz ill. sosem kínál meg semmivel ha van is neki akkor sem. Persze megint gonosz, önző testvér lettem.

Na ezek után a hűtőre is rájártam, ész nélkül faltam ittam kérdés nélkül minden finomat, mint valami konyhamalac. Aztán egyszer csak valahogy leszoktak a dézsmálásról. Ráírtam a többdarabos dolgokra, hogy mennyi van benne, ne edd meg, kérdezz rá mielőtt stb.

Amióta nem eszik meg sunyiban, meg is kínálom őket. De nekik ilyen radikális módszer kellett, hogy észhez térjenek.

2015. aug. 12. 22:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Oke, hogy nem volt szep dolog a szuleidtol odaadnia tesodnak az almalevedet de neked nem vesznek a szuleid olyat? Szal, ha kerned oket, nem vennenek?

A bosszus hozzaszoloknal azt nem ertem, hogy van az, hogy ok az o kajaukat elzarjak, beviszik a szobaba, stb de amit az anyjuk foz azt is eszik, nem? Haszanljak az aramot, vizet, akarmit, ott elnek a hazban/lakasban amit a szuleik fizetnek. Akkor most ez ogy van?

2015. aug. 13. 09:12
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi idős vagy? 8 éves? Kb. az a szint.
2015. aug. 13. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!