Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érdekli szüleimet...

Miért érdekli szüleimet jobban az öcsém mint a én?

Figyelt kérdés

Már kiskorunk óta ez megy, mindig jobban támogatták őt, mint engem. Amikor kisebbek voltunk, akkor még megértettem, hogy többet foglalkoznak öcsémmel, de ahogy idősebbek lettünk, előjött az a kérdés, hogy őt most jobban szeretik?

Mindig velem csináltatják meg a házimunkát, öcsémnek nem kell semmit sem csinálnia. De amúgy sem csinál semmit. Ráadásul a jegyei sem túl fényesek, de valahogy mégis ő a kiskedvenc.

Még múlt hónapban szüleink elmentek valahova pár napra és öcsémmel ketten voltunk, és amikor hazajöttek, bemesélte nekik, hogy én bántottam, nem is törődtem vele, folyton csak a barátaimmal voltam. Először is, tudom milyen sértődős, szóval próbáltam minden kérését úgy teljesíteni, hogy megfeleljen neki. Másodszor is, 4 nap alatt egyszer mentem el valahova barátaimmal, akkor is azért, mert összevesztünk öcsémmel és nem volt kedvem a társaságához. Amikor hazajöttek szüleink, akkor persze neki hittek, ők is összevesztek velem, úgyhogy egyik barátom megengedte, hogy náluk legyek pár napig, mert semmi kedvem abban a hangulatban otthon lenni. Tegnap összeszedtem minden erőmet és hazamentem, erre megint a fejemhez vágták, hogy elfutok a problémák elől és hogy képzelem azt, hogy csak úgy hirtelen visszajövök miután szó nélkül elmentem. Mindezek ellenére nyugodt maradtam és próbáltam velük beszélni, hogy nagyon zavar, hogy másképp bánnak velem és nekem sosem hisznek. De csak lelegyintettek és modnták, hogy jövőre betöltöm a 18at, úgyhogy ha nem tetszik elmehetek.

17/f

2015. aug. 11. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Élj a felkínált lehetőséggel, és vissza se nézz. Utálom ezeket a barmokat akik megkülönböztetnek testvéreket... bele se gondolnak, miket okoz ez a gyerekben.
2015. aug. 11. 21:06
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Ne keverd a dolgokat. Ez nem a szeretetről szól, hanem arról, hogy az öcsédet gyerekszámba veszik, téged meg félig felnőttnek tekintenek. A szülők indig a kisebb és "problémásabb" gyerekükre figyelnek többet.
2015. aug. 11. 21:15
 3/5 anonim válasza:

Velem is hasonló a helyzet. Az egész családom az öcsémet imádja,isteníti én meg bármit csinálok az mindig rossz. Amikor az öcsém csinàl valami rosszat akkor is én vagyok a hibás mert hogy "tőlem tanulja" pedig én életemben semmi olyat nem csinàltam. Persze egy csomót hazudik rólam a szüleimnek h meglegyek büntetve (és meg is leszek). A mamám is utál és mindig azt mondja az öcsémnek h "ne foglalkozz vele mert rossz máju" (ami alatt azt érti h rossz szivü vagyok) és ez így megy mióta az öcsém megszületett. Nálunk minél kissebb valaki annál jobb.

13/L

2015. aug. 11. 21:44
 4/5 Örök tűz válasza:
Átérzem a helyzetet. Csak bírd ki, hidd el ha esetleg elmész otthonról, amikor betöltötted a 18-at visszafognak sírni. Addig is próbálj meg normálisan reagálni a dolgokra, csendben tűrni. Egy idő után úgy is észrefogják venni a tényállást. Te csak tedd meg a lehető legtöbbet. :)
2015. aug. 12. 03:28
 5/5 anonim ***** válasza:
ez mindig így van,de őszintén azt vettem észre, hogy inkább az életképtelenebbet szeretik jobban. Most vagy azért, mert gyenge és féltik, vagy mert kicsiként volt cuki és ez a kép maradt bennük. Viszont az ilyen szülők a drága prüntyikéjükkel magukra maradnak a végén és rájönnek, mennyire nem számíthatnak a drágájukra(persze csak akkor ha az utált gyerek nem tesz meg nekik mindent mert akkor újfent nem veszik magukat észre) szóval a tanulság ne tegyél a szüleid és tesód kedvére, tanulj és tégy félre, hogy koleszos suliba mehess illetve hogy minél előbb elköltözhess, mert szerintem a szüleidnek ez csak jó kifogás volt hogy 18 évesen végre kirúghassanak
2015. aug. 12. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!