Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleimet egyáltalán nem...

A szüleimet egyáltalán nem érdekli a véleményem, mit tegyek? (lent több)

Figyelt kérdés
A szüleim elvárják tőlem, hogy mindenből én legyek a legjobb, de ha az vagyok, akkor nem értékelik. Engem nem nagyon érdekel a suli, mert leginkább történeteket írni szeretek, de mostanában nincs is időm rá a tanulás miatt. ha ezt közölném velük, annak ,,papíreltiltás" lenne a vége. Egyre inkább nem értem a matekot, aminek az a vége, hogy novellák vannak a matekfüzetemben az órai anyag helyett. Ti mit csinálnátok a helyemben?

2014. okt. 8. 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Elkezdenék rohadt sürgősen megoldást keresni, hogy felzárkózzak matekból. Nem vicc, nem piszkálódás.

Tudod, hány kamasz vágyik arra, hogy író, költő, festő, énekes legyen? 12%-uknak bejön, a többiek meg abból élnek, amit az iskolában tanultak. Ha van egy kis eszed, akkor a 98%-ra készülsz, és elkezdesz tanulni. Ha tehetséges vagy, az úgyis megmutatkozik, nem azpn fog múlni az írói karriered, hogy összehoztál egy 3-4-est matekból.

2014. okt. 8. 16:49
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Elgépelés, elnézést, helyesen: 1-2%-uknak.
2014. okt. 8. 16:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A matekkal semmi mást nem tudsz csinálni, mint napi szinten foglalkozol vele egy órát. Átnézed a legutóbbi óra anyagát, esetleg kicsit vissza is lapozol, aztán megcsinálsz pár feladatot gyakorlásnak. Próbáld ki, pár héten belül érezni fogod a hatást. Minél inkább lemaradsz, annál kevésbé fogod érteni.

A szüleid szeretnék, hogy ne utcaseprőként végezd, ezt igazán nem róhatod fel nekik. Az írásból, ha csak nem csinálod nagyon-nagyon jól, nem fogsz megélni.

2014. okt. 8. 16:50
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Amíg iskolába jársz legalább egy minimum szintet teljesítened kell, ha neked jó hogy kettes vagy matekból akkor az a te döntésed. Viszont a szüleid tudják, hogy ha később megunod az írogatást (mert valljuk be nem mindenkiből lesz egy Stephen King) akkor is kezdened kell valamit az életeddel és ezért hajtanak, hogyha megfelelően teljesítesz az iskolában, akkor felvesznek pl egyetemre ahol bölcsész karra jelentkezhetsz és foglalkozhatsz az irodalommal amit annyira szeretsz. Hogy felvegyenek jónak kell lenned és nem elég a matek 2-es.
2014. okt. 8. 16:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy elgépelted, különben nem papolnál annyit a matektanulásról.. :)
2014. okt. 8. 16:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy honnan veszitek ezt a kettest, mert hogy tavaly is ötös lettem év végén, és az hogy nem érdekel, és nem értem, nem jelent kettest, mert most is ötösre állok. Egyébként minden másból is, tegyük hozzá, ez a bajom, hogy nekem tök jó lenne mindenből négyes is.
2014. okt. 8. 16:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Papolás? :D Csak a száraz tények voltak, semmi lelki beszéd. :)

Minden gyereknek vannak álmai, de egyrészt nagyon kicsi eséllyel lehet íróként befutni, ráadásul manapság nem is éri meg nagyon. A nyomtatott könyvek ideje lejárt, az emberek inkább letöltik e-könyvben, ami érdekli őket. Vannak kevesen, akik be tudnak futni egy-egy különleges ötlettel, de icipici rá az esély. Sőt, sajnos azt is számításba kell venni, hogy attól még, hogy te szeretsz írni, egyáltalán nem biztos, hogy tudsz is. :) Az, hogy lesz-e hozzá érzéked, majd csak később derül ki, amikor a műveltséged, szókincsed is adott lesz ahhoz, hogy szabadon tudj alkotni. önmagában az, hogy van egy jó sztorid, nem elég az íráshoz.

A szüleid nem akarnak neked rosszat, csak tudják, hogy meg kell élned egyszer valamiből. Márpedig ha nincs piacképes végzettséged, akkor ez elég bajos lesz.

2014. okt. 8. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor még egyszer. A szüleid szeretnék, ha lenne belőled valaki. Ráadásul te jó tanuló vagy, akkor látják benned a lehetőséget, és nem akarják, hogy ezt elpazarold, mert az később nagyon fogod bánni. Nem tudom hány éves vagy, de én általános iskolásnak tippellek. Ha igazán akarsz az irodalommal foglalkozni, akkor válassz egy erős humán sulit. Viszont, hogy oda fölvegyenek kell a matek 5.ös is, plusz egy jó matek felvételi. Gondolj erre, hátha akkor majd kicsit könnyebben megy.
2014. okt. 8. 17:02
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Ne azzal foglalkozz, hogy a szüleid mit mennyire értékelnek, hanem örülj te magad a saját sikereidnek! Nem azért kell jól tanulnod, hogy a szüleid értékeljék, hanem hogy később majd jó helyen tudj továbbtanulni és értékes ember legyen belőled. A tanórákon ne írogass, ott az a dolgod, hogy odafigyelj. Ha meg se próbálod megérteni az anyagot, hanem mással foglalkozol az órán, akkor ne is csodálkozz, hogy nem megy a matek. Amúgy meg nekem is sokat kellett tanulnom középiskolában, de mégis maradt időm a hobbijaimra. Aki jól be tudja osztani az idejét, annál egyik sem megy a másik rovására.
2014. okt. 8. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!